kolike su najnovije karte na igo?
mapa je iz 2009 godine i zauzima malo manje od 20mb (na SD kartici)
mapa je iz 2009 godine i zauzima malo manje od 20mb (na SD kartici)
Samo da javim, radi update sa službene LG stranice s 1.6 na 2.1 i to na novom V10F iz Tele2. Upravo se vrti update na drugom kompu.
Za sve one koji se nisu usudili flashati do sada... sad im je prilika...
Jesi uspio, jel radi?
Mene zanima sljedeća stvar: za HTC postoji recovery rom: pokreneš ga: staviš bilo koji rom ( 1.5 ili 2.2, downgrade je moguć)
E sada svi na netu govore da je nemoguće napraviti downgrade sa 2.1 na 1.6, a ako se ne varam ja sam vidio neki recovery rom za LG 540 , ( kod onog Black modificiranog roma)
Nemojte me odmah napadati: ali ja sam mobil uzeo radi navigacije ( nemojte me ni sada napadati) :)
Brat je uzeo mobil par dana prije mene i kako se on ne žuri sa novotarijama kod njega je i dalje 1.6.
A zanimljiva stvar je da kod njega GPS pronalazi i locira satelite par puta brže sa daleko većom osjetljivošću. Jednako tako, ljudi govore da se sa njegovog mobila daleko bolje i razgovjetnije čujem. E sada kako ja svog ne mogu vratiti na 1.6 pitam vas koja je opcija ostaje?
E sad neznam za koje karte pitaš, ja ih imam više. Za HR koristim TeleAtlasovu jer se prića po forumu da je za naše područje najdetaljnija (nisam uspoređivao, vjerujem ljudima na riječ).
Ovo je najsvježija karta koju sam uspio naći na netu: Croatia_83_TA_2010.09_101201 i velika je 6,220 KB
Mene zanima sljedeća stvar: za HTC postoji recovery rom: pokreneš ga: staviš bilo koji rom ( 1.5 ili 2.2, downgrade je moguć)
E sada svi na netu govore da je nemoguće napraviti downgrade sa 2.1 na 1.6, a ako se ne varam ja sam vidio neki recovery rom za LG 540 , ( kod onog Black modificiranog roma)
Nemojte me odmah napadati: ali ja sam mobil uzeo radi navigacije ( nemojte me ni sada napadati) :)
Brat je uzeo mobil par dana prije mene i kako se on ne žuri sa novotarijama kod njega je i dalje 1.6.
A zanimljiva stvar je da kod njega GPS pronalazi i locira satelite par puta brže sa daleko većom osjetljivošću. Jednako tako, ljudi govore da se sa njegovog mobila daleko bolje i razgovjetnije čujem. E sada kako ja svog ne mogu vratiti na 1.6 pitam vas koja je opcija ostaje?
nekako, recovery je moguć samo na 2.1 (zbog ograničenja sustava) tako da je na 1.6 nemoguće staviti backup.
evo napisao sam tutorial za 2.2 napokon... sry što ste čekali
Dostupan je update sa LG-a, sa verzije 1.6 na 2.1 sa V10f
Ja sam napravio i radi savršeno
E sad neznam za koje karte pitaš, ja ih imam više. Za HR koristim TeleAtlasovu jer se prića po forumu da je za naše područje najdetaljnija (nisam uspoređivao, vjerujem ljudima na riječ).
Ovo je najsvježija karta koju sam uspio naći na netu: Croatia_83_TA_2010.09_101201 i velika je 6,220 KB
6mb... to nije puno
ostajem na auri
6mb... to nije puno
ostajem na auri
Nije stvar u aplikaciji nego valjda u veličini karte koju koristiš. Koju kartu ti koristiš za HR i koliko je teška?
6mb... to nije puno
ostajem na auri
Nije stvar u aplikaciji nego valjda u veličini karte koju koristiš. Koju kartu ti koristiš za HR i koliko je teška?
Meni za Navigon karta za Hrvatsku je 14,08Mb
Imam na hardu od naviga ovu: Croatia83Navigo_2010.07_100805 i ta ima 6.9MB. Koja je tvoja verzija?
Imam na hardu od naviga ovu: Croatia83Navigo_2010.07_100805 i ta ima 6.9MB. Koja je tvoja verzija?
Map 2010 Q1, ali ja najviše gledam po veličini, što je veća veličina znači bolja je karta
Map 2010 Q1, ali ja najviše gledam po veličini, što je veća veličina znači bolja je karta
Naravno da je veličina bitna, laže onaj ko tvrdi suprotno ;)
Evo skida se ta tvoja, ubacit ću je u iGO i kroz par dana napraviti usporedbu.
Naravno da je veličina bitna, laže onaj ko tvrdi suprotno ;)
Evo skida se ta tvoja, ubacit ću je u iGO i kroz par dana napraviti usporedbu.
Nadam se da će uskoro nove karte, ima dosta novih cesta u zadnja 3mjeseca, a i kružnih tok-ov :)
Javi usporedbu
6mb... to nije puno
ostajem na auri
na auri hr ima 16.3MB
s time da imaju i 3d zgrade zagreba i dubrovnika
i reljef, planine i to...
steta sto nema garmina
a i neznan sto je s mireo aplikacijom
jel mi moze neko objasnit koji mob je bolji i po cemu?
sony ericsson xperia x8 ili lg optimus gt540?
na auri hr ima 16.3MB
Ma točno sam si to mislio. Ja ti govorim o veličini suhe karte bez dodataka. Sa 3D zgradama, POI točkama i i prikazom reljefa istočne europe ima 111.2MB.
jel mi moze neko objasnit koji mob je bolji i po cemu?
sony ericsson xperia x8 ili lg optimus gt540?
ako ništa drugo, onda po ekranu. tj, slici. kamera koja je na se na papiru jača, ne daje toliko bolje slike koliko bi se očekivalo. unutra su skoro pa isti s time da lg ima nešto više memorije. mada je i ona mizerno mala
znaci ne vrijedi mi da dam 300 kn vise za njeg
a i optimus mi vec prirasao srcu
na auri hr ima 16.3MB
Ma točno sam si to mislio. Ja ti govorim o veličini suhe karte bez dodataka. Sa 3D zgradama, POI točkama i i prikazom reljefa istočne europe ima 111.2MB.
ma nisan puno ni putovao, ali dobro dode reljef, a i kao program aura mi je draza
Može li neka dobra duša izvući LG IME iz Androida 2.1 u obliku APK-a . Flashao sam 540 na 2.2.1 i sve super radi, osim što nema tipkovnice koja mi je stvarno odgovarala.
Zahvaljujem unaprijed!
Može li neka dobra duša izvući LG IME iz Androida 2.1 u obliku APK-a . Flashao sam 540 na 2.2.1 i sve super radi, osim što nema tipkovnice koja mi je stvarno odgovarala.
Zahvaljujem unaprijed!
Posto mislim uskoro preci na tu verziju androida, mozes li mi reci sto ne valja sa novom tipkovnicom?
Skini better keyboard.apk. bolja je nego sto ima u 2.2. Ima i istyle i jos nekih koji su na marketu, trazi u marketu keyboard i izbaciti ce ti pa se odlucis koji ti pase
Cuo sam da se i proc na ovom mobu može clockati, dobiju li se s time puno bolje performanse ili nije velika razlika?
Zahvaljujem unaprijed!
Posto mislim uskoro preci na tu verziju androida, mozes li mi reci sto ne valja sa novom tipkovnicom?
greska krivo sam vidio, mislio sam da pitas razlika tipk 1.6 i 2.1
Updateao sam danas sa 1.6 na 2.1, sluzbeni update. Vidio da je pod input metod dosla i handwriting recognition opcija pa rekoh da probam kako to radi i radi super, nabijem ju na kuac, sad vise ne mogu vratiti niti na querty niti na klasicnu phone tipkovnicu
Ako netko ima ideju neka vice.
Update:
Gore je jezik bio postavljen na engleski UK, prebacio na hrvatski i vratile se standardne tipkovnice, vratim nazad na engleski isto standardne tipkovnice, ali nestala opcija za handwriting i pojavi se samo ako jezik pisanja stavim eng.-handwriting.
Sad se pitam sto je jos bugovito
Skini better keyboard.apk. bolja je nego sto ima u 2.2. Ima i istyle i jos nekih koji su na marketu, trazi u marketu keyboard i izbaciti ce ti pa se odlucis koji ti pase
Pa zato i tražim tipkovnicu iz 2.1 bila mi je savršena. Better keypad nenadano prestaje raditi , pa od nje nema koristi. A kod ostalih numpad tipkovnica jako mi smeta, što moram dva puta pritisnuti dugmić kako bi došao na tri slova po jednoj tipci ( što je kod LG-a bilo defaultno stanje)
Ja koristim tipkovnicu od Gingerbreade-a (Android 2.3) i meni je zasad izvrsna. Puno bolje reagira nego 1.6 i 2.1
http://mob.hr/kako-instalirati-gingerbread-tipkovnicu-na-eclair-i-froyo/
Pa zato i tražim tipkovnicu iz 2.1 bila mi je savršena. Better keypad nenadano prestaje raditi , pa od nje nema koristi. A kod ostalih numpad tipkovnica jako mi smeta, što moram dva puta pritisnuti dugmić kako bi došao na tri slova po jednoj tipci ( što je kod LG-a bilo defaultno stanje)
da ja sam se s tim zahebavao jedan dan i skuzio sam da to nije samo jedan file, vec imas na minimalno 2 mjesta povezane fileove koji čine tipkovnicu, jedan govori kako da prikaže tipkovnicu, drugi odlučuje koja je tipka kaji simbol, a imas jos i onih gluposti sa riječnicima i drugim stvarima tako da nis nisam uspio napraviti po tom pitanju...
ugl ja sam se snasao pa sam prebacio na njem. tipkovnicu i sada imam normalni poredak slova i sve 5
ako nađeš javi...