Zaštita internetske domene

poruka: 3
|
čitano: 1.403
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Zaštita internetske domene

Ulazim u nesto sto bih se trebalo fokusirat na jednbu internetsku stranicu te bih se moglo ispostavit de je dobar pothvat od kojeg bih se moglo financijski profitirat.

Posto nisam upucen u sve to sa internet domenama, zanima me jeli je moguce registrirat neku internet domenu te je zastitit nekakvim copyrightom, tj. necim cime bih zastitio svoju ideju,a da pri tome ne moram otvarat nikakvu poslovnu djelatnost jer bi cijela stvar u pocetku trebala funkcionirat kao neprofitna organizacija.

Student sam i zanima me koliko bi to sve koštalo ako se uopce moze.

Posto nisam upucen u ovo bit ce jos pod pitanja,te se unaprijed zahvaljujem.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Zaštita internetske domene

Pitanje mi je dosta nejasno... Kada registriraš domenu ona je tvoja i glasi na tvoje ime. Sve što objaviš na stranici zaštićeno je kao tvoje autorsko djelo. Ideju kao samostalnu ne možeš nikako zaštititi.

17 godina
Re: Zaštita internetske domene
mkrmpotic kaže...

Pitanje mi je dosta nejasno... Kada registriraš domenu ona je tvoja i glasi na tvoje ime. Sve što objaviš na stranici zaštićeno je kao tvoje autorsko djelo. Ideju kao samostalnu ne možeš nikako zaštititi.

ako ja nešto objavim na svojem blogu onda to nije zaštičeno. možda samo prenosim vijest sa drugog portala.

domena je tvoja ako si je zakupio, ali ideju moraš zaštiti u državnom zavodu za patente.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice