Wordpress pomoć i savjeti

poruka: 12
|
čitano: 2.214
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Pozdrav svima!

Dakle želja mi je kreirati web stranicu za manji obrt. Kako ništa slično nisam radio savjetovali su me da kao početnik koristim wordpress jer dosta user friendly i svatko uz malo truda može s njim napraviti web stranicu. Ono što sam primjetio jest da raspored sadržaja na stranici ovisi gotovo u potpunosti o template-u koji se odabere. Na stranu modificiranje template-a, nisam toliko napredan, pokušao bih pronaći neki koji mi odgovara. Isprobavajući razne free template vidio sam da baš i neću jednostavno ostvariti zamišljeno.

Trebam savjet kako nastaviti? Preporuke za stranice sa template-ima ili konkretni prijedlozi više su nego dobrodošli. Ili smatrate da se trebam okrenuti investiciji u neki premium template? Zamisao je da na nekom besplatnom prvo pokušam složiti nešto pa ako se pokaže uspješnim lako se to poboljša premium template-om.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Modifikacija pozicija za WP predloške uopće nije komplicirana... Sve se svodi na editiranje HTML-a i CSS-a... Pogledaj malo njihov Codex, sve će ti biti jasnije...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ako će to biti statična stranica gdje se sadržaj neće izmjenjivati često wordpress je overkill.

Imaš servise poput weebly.com koji rade odlične statične stranice i jako je jednostavan za korištenje, sve ti je drag and drop.

Naravno ako želiš možeš customizitrati svaki template uz malo znanja HTML-a i CSS-a.

Remember, remember...

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Wordpress pomoć i savjeti

Zanimljivo mi je ovo što si rekao za wordpress da je overkill za tako nešto... Možda si u pravu, pročiti ću taj weebly. U svakom slučaju hvala! I ostalima također!

14 godina

Sve, samo ne Weebly... SEO katastrofalan, dizajn također... O validaciji HTML-a i CSS-a neću ni govoriti...

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Gle, kad razmislim, ne mogu se tako bacat s rješenja na rješenje... Krenuo sam s Joomla-om pa mi se nije baš pretjerano svidjela, nisam mogao napraviti zamišljeno. Neko vrijeme me zbog obaveza prošla ideja o kreiranju stranice ali sam sam se vratio tome i recimo da su mi "prodali" taj wordpress poznanici pa ću s njim pokušati. S obzirom da sam već nešto počeo raditi u wordpressu držat ću se za sada toga.

Točno je da mi treba nešto jednostavno i da će stranica biti dosta statična, više informativna za posjetitelja.

Po meni prvi korak bi bio pronaći odgovarajući template, nešto što se uklapa u moji viziju kako bi stranica trebala izgledati. Ubacio sam par stranica i postova i isprobavam sad razne template-e ali čine mi se dosta loši i svi na istu foru. Dali postoji neka ne tako poznata stranica gdje će me nešto oduševiti u pogledu dizajna template-a?

14 godina

Themeforest ti radi jako kvalitetne teme za WP... Jeste da su Premium, ali isplati se... Inače, Weebly i slične servise zaobilazi u što širem luku... Veći šrot od toga za izradu stranica nisam vidio...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ne slažem se za Weebly oko svega.

Jest da ne generira savršeno točan css i html ali da je jednostavan to je.

Nekome tko želi jednostavnu stranicu je više nego dovoljan.

Uostalom kada se site završi skine se kao zip file tj. gotova str. koju možeš dalje editirati kako želiš i postaviti na svoj server/hosting.

Remember, remember...
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.4.2012 0:27 (Exploder).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Po meni ako ti treba ozbiljna stranica za posao WP je totalno krivo riješenje. Daju se u njemu fine stvari napravit bez daljnjeg no po meni je to pre jednostavno riješenje sa dosta mana za takav projekt. WP po men i je za neke jednostavnije do srednje ozbiljne stranice, ali ako treba neka ozbiljnija stranica koja će donositi neku zaradu ili profit WP je totalno krivi izbor. Naravno to je subjektivno mišljenje i u WP se daju fine stvari napravit no pomeni postoje puno bolja riješenja, naravno sve ovisi o željama i svrsi web stranice.

16 godina

kazes da ti se nesvidaju templateovi koje nalazis, a problem ti je modifikacija

e pa ja bi ti preporucio artisteer, jednostavan program za radenje templateova

sve ti funkcionira vrlo jednostavno, i potpuni pocetnik ga skuzi vrlo kratko

ps. trazi verziju 3.0.0.32906  {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

to je za početnike, s snjime si neće moć takve fine tempalte da napravi{#}

14 godina

Slažem se s tobom NoorMomento ali ne radi se o ozbiljnoj stranici za posao, već sam napisao da mi treba samo nekoliko stranica da predstavim manji obrt... Ono, klasika: dobrodošli na naše stranice, mi smo ti i ti, bavimo se tim i tim, popis usluga koje se nude, kontakt i sl... Ništa posebno a opet bih htio da liči na nešto.

Seg20 artisteer sam isprobao malo i nije me baš oduševio.

Hvala svima na savjetima, al vidim da mi svašta tu pišete... Npr. neki me savjetuju da se obratim profesionalcima za izradu web stranice. Svaka čast, cjenim da je netko stručnjak za to i ne tvrdim da se uzimanje gotovog template-a i upisivanje nekog sadržaja u njega može usporediti po kvaliteti radu web dizajnera, ali poanta je u tome da želim sam napraviti stranicu, zanima me to a nemam nikakvog predznanja osim mase tutoriala koje sam pogledao po netu...

U biti sam htio da me ispravite ako griješim sa tvrdnjom da je polazište svega kod pravljenja stranice u wordpressu odabrati template. Evo ako može novo pitanje: Što bi po vama bili koraci u izradi stranice i što je sve bitno? (naravno govorim o izradi stranice u wordpressu, da ne bude opet skretanja s teme tipa probaj ovo, probaj ono.)

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.4.2012 9:38 (display name ivo).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice