Wordpress - pomoć [Pitanja]

poruka: 36
|
čitano: 4.289
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Želim napraviti wordpress blogove ali samo sa jednom domenom i jednim hostingom.

Znači moja dome će biti: lulu-lolo.com i na tu domenu želim staviti wordpress i to će mi biti kao početna stranica, i ako je blog o psima znači želim za svaku vrstu psa novi blog (lulu-lolo.com/akita ... lulu-lolo.com/lisičar ... lulu-lolo.com/gonič ... lulu-lolo.com/mješanac itd.). 

To sam planirao napraviti tako što ću u hostu napraviti mape na lulu-lolo.com domeni u svakoj mapi staviti wordpress, pa sam skužio da nemam toliko baza (uključujući još što bih htio postaviti galerije slike, komentare i sl. -> za što trebaju baze), pa me zanima jednostavnije rješenje. Što predlažete?

Znači htio bih napraviti više blogova sa WP-om ali na jednoj domeni. A za svaki blog htio bih da korisnik upiše samo nastavak u domeni (prm. lulu-lolo.com/bigl ). I također želim da kada se jedan korisnik registrira na wp, da on ima svoj račun, automatski, na svakom blogu (tj. tom nastavku iza domene) -> što znači da mi treba samo jedan wp na serveru. Kako to izvesti?

A svaki blog bih stavio banner na početnoj (lulu-lolo.com) koji je zapravo link na blog od te pasmine, ali bih volio da se može ući u blog bez početne: znači da se samo napiše jedan-dvije riječi iza početne domene.

P.S. Ne želim blog servis gdje će svatko otvarati blog, nego bih ja jedini mogao otvoriti više blogovo (tj. samo ja).

Nadam se brzom prijedlogu/pomoći. LP!

Nema potpisa :P
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Malo si se zanio... Nećeš za svakog psa novi Wordpress instalirati, ne bi imalo smisla jer ti onda ne treba CMS... Napraviš kategorije i u te kategorija pišeš postove...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Eh da, ali meni to ne paše. Ja ne želim kategorije nego posebne blogove.

Znači da svaka vrsta ima svoj drugičiji dizajn i nastavak na domeni.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

To ti je obična glupost.... Koja onda smisao CMS-a? Možeš napraviti statičnu HTML stranicu i eventualno je ubaciti u Couch CMS i voila!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Zato što je ne znam programirati a nemam novaca da platim nekome da to napravi.

A i htio bih da korisnici mogu unositi vijesti/članke i komentirati.

I zato vas pitam što da napravim da mogu to imati a da ne moramo imati milion wp-a na serveru? {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Nauči {#}... Inače ne znam što bi mogao uraditi, a da je s WP-om, pitaj nekog tko ga koristi...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

A tko ga koristi?

Ovo mi hitno treba, ako netko ima kakav prijedlog neka lupi (osim onoga da kodiram stranice, jer ne znam programirati, a i problem bi mi bio dodavati sadržaj i komentare i sl.). Znači treba mi wp sa kojime ću raditi blogove ali da jedan blog bude sa onim nastavkom u domeni.

Hitno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Probaj ovo.. Nisam siguran da je to ono što tražiš, poseban predložak za svaku kategoriju...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Jest da ti je prvi post kupus, ali sam valjda skužio :)

Uglavnom, ti želiš na glavnoj domeni imati svoj blog, i onda u različitim 'podblogovima' po jednog admin usera tako da svatko uređuje svoj sajt?

Ja bih to napravio onda ovako: Svoj sajt napraviš na tvojadomena.com, to je jedna baza. Onda napraviš bazu koja će se zvati npr. blogovi. I u tu bazu spremaš sve ostale wordpress blogove (samo drugačiji prefiks). Za to napraviti nećeš smijeti koristiti autoinstalere s CPanela jer mislim da oni ne daju na biranje bazu.

Dakle imati ćeš hrpu instalacija blogova ali to je najelegantnije riješenje kojeg se mogu dosjetiti.

http://key-storm.com/ ŽELJKO BJELIĆ JE LOPOV || ŽELJKO BJELIĆ JE LOPOV

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

To ti je glupa ideja. Prvo moraš napravit dosta instalacija wordpressa. Drugo, šta ako se neko hoće registrovati i pisati stvari o pet različitih pasa? Najbolja bi ti bila jedna instalacija WordPressa u root folderu. Napraviš katergorije i postaviš permalinkove. Imat ćeš tu strukturu koju si naveo (domena.com/imepsa), ali ćeš samo ti pisati vijesti u njoj. Onda je najbolje da instaliraš jedan phpbb forum (domena.com/forum), gdje se ljudi mogu raspljavljati i pisati vijesti, koje ti eventualno možeš postaviti na glavnu stranicu (domena.com).

To ti je moj prijedlog.

- Said Sikira
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

On je htio i drugačiji dizajn za svaku kategoriju...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Da, znači na mojadomena.com glavi blog (tj. naslovnica, kontakt -> u meniju). I onda da mi se taj blog grana u različite podblogove (ali da svaki blog ima onaj nastavak na domeni: mojadomena.com/imepsa a da mi ne bude: mojadomena.com/imepsa=45651%24fforum%2ftopic%2razvojwebstranica....2452.aspx <- to ne želim). I naravno, htio bih da mogu imati samo 1 wp, tako da kada se jednom registriraš možeš komentirati o svim vrstama pasa, tj. na svim podblogovima. I htio bih da svi mogu unositi vijesti, znači ne samo ja.

Svaki podblog treba imati drugačiji dizajn (tj. dizajn o toj vrsti psa)

A također za forum, dali imate prijedlog? Htio bih da svaki podblog ima svoj "mini" forum, a da mi ne treba baza za taj forum, jer neću imati dovoljno baza.

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.2.2012 11:32 (Sherminator).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Wordpress - pomoć [Pitanja]

Pa ček kakav je to forum bez baze? Gdje će se sve spremati?

13 godina
neaktivan

Neka koristi mb sa disk hosting, jer meni će trebati oko 30-tak foruma ako budem imo 1 forum na 1 blogu, a toliko baza nemam.

Molim nekog da mi pomogne kako bih to mogao napraviti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ni forum ni Wordpress nećeš upogoniti bez baze... Ne preostaje ti ništa drugo nego uzeti bolji hosting i uložiti malo više novca u to što želiš...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Po meni bi svaka stranica koja objavljuje pokoju vijest trebala u backendu imati neku bazu, takva se može srediti za 10 min.
Ova bi trebala biti dovoljna:

Znači jednu tabelu sa jednom referentnom tabelom, čisto radi kasnije organizovanosti. Recimo kada želiš samo Tehnologija, šta ako si pri pisanju vijesti umjesto Tehnologija, napisao Thenologija ili Tech, etc, ti znaš da je to tehnologija, ali baza ne zna, zato uvedeš još jednu tabelu i kasnije to postaviš u drop-down listu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.2.2012 19:01 (royalhero).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
http://sprdex.com - gdje prestaje vijest, pocinje Sprdex!
13 godina
neaktivan

I love you xD

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

imam jedan problem, trebam napravit jednu stranicu s ovom temom http://univisionstudio.web44.net/wordpress/

ali neznam kako na slidebar ubacit sliku, uspio sam ubacit na nekom drugom hostingu(kupljeni) a na ovom free nemogu ubacit, jednostavno neznam u cemu je preblem,

dosta se ljudi zali na ovu temu da nemogu ubacit sliku, sve isto sam radio prvi put a sad nece, neznam u cemu je problem,

pa ako netko zna ili zeli pokusat ubacit mogu mu dat podatke pa da proba.

molim vas pomozite mi oko ovog, hitno je

★★★★★ ako sam ti pomogo stisni HVALA!!!★★★★★
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.3.2012 19:27 (win4crazzy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

itko?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
win4crazzy kaže...

itko?

mora biti neki folder u kojem se nalaze fotke. imaš dokumentaicju?

14 godina
sasa kaže...
win4crazzy kaže...

itko?

mora biti neki folder u kojem se nalaze fotke. imaš dokumentaicju?

mislim da je folder cache, tamo sam nalazio slike koje sam uploadoa putem posta, kakvu dokumentaciju?

14 godina
protjeran
win4crazzy kaže...

imam jedan problem, trebam napravit jednu stranicu s ovom temom http://univisionstudio.web44.net/wordpress/

ali neznam kako na slidebar ubacit sliku, uspio sam ubacit na nekom drugom hostingu(kupljeni) a na ovom free nemogu ubacit, jednostavno neznam u cemu je preblem,

dosta se ljudi zali na ovu temu da nemogu ubacit sliku, sve isto sam radio prvi put a sad nece, neznam u cemu je problem,

Pa trebao bi postaviti featured image u post, pa će se prikazati. Barem mislim da je tako prema source-u.

Lulz is on lulz.
14 godina
Bypass kaže...
win4crazzy kaže...

Pa trebao bi postaviti featured image u post, pa će se prikazati. Barem mislim da je tako prema source-u.

tako i radim ali nezeli, ako oces dat cu ti podatke pa probaj, kad sam prvi put uploado sliku i kad mi je uspilo, pratio sam ove korake http://wordpress.org/support/topic/ephoto-theme-problem, a sad sve isto radim i nece :D 

razlika je samo u hostu

13 godina
neaktivan

Treba mi i plug in ili widget koji će mi moći napraviti ovo: znači na svakome podblogu da registrirani korisnici mogu ostavljati komentare/postove (kao na facebooku) i da mogu korisnici sa malo većim rangom (koje ja odaberem) da mogu uređivati i brisati ako bude ne željnih pošta - poruka.

Eto, bio bih zahvalan ako netko nađe ili već zna za takvo što. HVALA :-)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Zna neko kako maknut ove Widgete na dnu stranice?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

takve stvari se rade preko backenda, nađi ih i makni

14 godina
Experz0r kaže...

domena.com/wp-admin/widgets.php

15 godina
neaktivan
Experz0r kaže...

Odes u Widgets menu i pokusas da ih maknes, ako nema, onda dodaj neki widget sa strane koji se ne vidi ili neki koji ti je potreban.

13 godina
protjeran
OriginalEXE kaže...
Experz0r kaže...

domena.com/wp-admin/widgets.php

Nema tih widgetsa dolje tamo u tome je problem.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice