Virtualan server

poruka: 11
|
čitano: 1.771
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Virtualan server

Je li moguće instalirati serversku verziju nekog OS-a na VmWareov workstation i onda koristiti tu mašinu kao server. Znam da bi mi onda računalo moralo stalno biti upaljeno s vmwareom, ali bi mi to više služilo za isprobavanje nego kao stalno rješenje. također, bih li onda moraao staviti stalnu IP adresu za tu mašinu i ako da, bih li mogao staviti stalnu adresu samo za TU mašinu, ne i za čitav komp.

Pušenje skraćuje cigaretu. Ja pijem da te duplo vidim.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Virtualan server
RoyalBlood kaže...

Je li moguće instalirati serversku verziju nekog OS-a na VmWareov workstation i onda koristiti tu mašinu kao server. Znam da bi mi onda računalo moralo stalno biti upaljeno s vmwareom, ali bi mi to više služilo za isprobavanje nego kao stalno rješenje. također, bih li onda moraao staviti stalnu IP adresu za tu mašinu i ako da, bih li mogao staviti stalnu adresu samo za TU mašinu, ne i za čitav komp.

1)da mogao bi ali nebi preporucio jer je wmvare vise za testiranje...

2)sumnjam da imas stalnu ip adresu,mijenja se svaki put kad restartujes modem/router,uhm ip adresa ti moze unutar mreze biti static ako je nastimas,wmvare ako se dobro sjecam pravi vlastite konekcije...pa mogao bi to konfigurirat...ali ip adresa koja ide na internet ti je ista za sve uređaje koji su spojeni na isti router/modem

znaci

i masina na kojoj se nalazi wmvare i virtualizirana masina ce imati istu izlaznu ip adresu...

nadam se da nisam zapetljo

"Ako nekoga mrzi mnogo ljudi, to mora da je dobar čovjek."
17 godina
protjeran
Radi sasvim dobro, na vmware Workstation, staticki ip se isto da postimat, al kako kaze gospodin iznad sumnjam da imas staticki IP, sto ma kraju nije nit bitno, DHCP i NAT rjese dosta glavobolja. Koji OS zelis virtualizirat.
Zlo i Naopako
17 godina

Ako mislis podic 2k3, preporucio bi VirtualPC. Bolje mi se ponasao tokom testiranja i konfiguriranja od vmwarea.

17 godina
neaktivan
BlackDwarf kaže...

Ako mislis podic 2k3, preporucio bi VirtualPC. Bolje mi se ponasao tokom testiranja i konfiguriranja od vmwarea.

hmm

cudno tvrde da je vm najbolji u industriji...nevazno

uglavnom nemam nista protiv virtualizacije...ali koristit i pouznat se na nju...uhm

samo za VPS

17 godina
neaktivan
Virtualan server

Vmware se koristii i u produkcijskim uvjetima, daklem, nemaš nikakvih problema koristiti ga za svoje potrebe kao server. Osobno imam ISA server (server 2003 + ISA 2006) i Server 2003 Domain controler kao virtualne mašine na WMvareu i radi savršeno. Koristim servere za testne potrebe, ali mi i stvarna računala mogu raditi preko virtualnih (mrežna infrstruktura kao u uvjetima manje tvrtke sa domain controlerom, i hrpom svega ostalog te sa ISA serverom preko kojeg se ide na net i filtrira promet i ino... istina, ovo je za testne potrebe, no svejedno...).

U svakom slučaju Idealno kako za testne, tako i za produkcijske uvjete.

I find your lack of faith disturbing!
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Virtualan server

Tako je, probao bih koristiti to prvo u testne svrhe...Hvala na odgovorima...

Da ne otvaram drugu temu evo jedno slično pitanje:

Kupio bih neko jeftino, staro računalo i onda njega koristio kao server. Trebala bi mi statična IP adresa, zar ne - čuo sam da mi alati kao NoIP za to mogu pomoći. Kad bih se njime koristio, onda mi ne bi sva računala imala statičnu nego samo taj server, ili se varam?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RoyalBlood kaže...

Tako je, probao bih koristiti to prvo u testne svrhe...Hvala na odgovorima...

Da ne otvaram drugu temu evo jedno slično pitanje:

Kupio bih neko jeftino, staro računalo i onda njega koristio kao server. Trebala bi mi statična IP adresa, zar ne - čuo sam da mi alati kao NoIP za to mogu pomoći. Kad bih se njime koristio, onda mi ne bi sva računala imala statičnu nego samo taj server, ili se varam?

hmm

pa zasto bi onda uopce koristio vmware ?

mislim ako imas dedicated server za to nema svrhe koristit vmware...

staticna ip adresa ti je vrlo skupa,a da mozes koristit dynamic dns,stavis updater i svaki put kad ti se ip adresa promijeni on ce se automatski updateat...to nije losa solucija

ti izgleda jednu stvar ne razumijes

unutara mreze ima ti svaki uređaj spojen na router svoju ip adresu,ali ip adresa koja se koristi na netu je samo jedna tj.ona koju ti ISP daje...znaci uzeo bi tu ipadresu i stavio je na dynamic dns,imao bi nesto kao domenu sto se spaja na tu ip adresu...znaci ako hoces posebnu adresu za taj server trebao bi ti poseban modem (sa drugim korisnickim racunom) da spojis u njega...tj druga veza

ako sam zapetljo izvini

16 godina
neaktivan
Virtualan server

Vmware bi koristio dok ne kupim taj komp :)

Hvala na objašnjenju. Morao bih znači imati drugi račun i sve novo ako bih htio samo za taj komp imati static ip....

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RoyalBlood kaže...

Hvala na objašnjenju. Morao bih znači imati drugi račun i sve novo ako bih htio samo za taj komp imati static ip....

ne ne

opet nebi bio static

ali bi imao poseban ip samo za taj server...

16 godina
neaktivan
xxtoni kaže...
RoyalBlood kaže...

ne ne

opet nebi bio static

ali bi imao poseban ip samo za taj server...

Ma znam al bi onda na tom koritio NoIP il sl....

razmišljao sam o tom računalu, možda nešto kao Compaq D51S...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice