Ubacivanje menu-a

poruka: 13
|
čitano: 3.928
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Ubacivanje menu-a

Izrađujem svoju web stranicu i koristim CoffeeCup Free HTML Editor. U Photoshopu sam napravio izgled menu-a kojeg možete vidjeti na slici. Sada taj menu želim ubaciti u stranicu ali neznam kako. Stavio sam i slike HTML-a i CSS-a. Može li mi netko to objasniti?

Menu Menu
HTML HTML
CSS CSS
Prof. dr. sc. torrentologije
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.1.2010 19:49 (Brzi97).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ubacivanje menu-a

Itko??

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Ubacivanje menu-a

mislim da ti je problem u CSS kodu, napisao si:

background: url(header.jpg);a trebalo bi biti:

background-image:url(header.jpg);

k1.c0
16 godina
neaktivan
k1c0 kaže...

mislim da ti je problem u CSS kodu, napisao si:

background: url(header.jpg);a trebalo bi biti:

background-image:url(header.jpg);

Kakve to ima veze? Ja želim ubaciti dizajn menu-a kojeg sam izradio u Photoshopu.

16 godina
neaktivan
Ubacivanje menu-a

Pa zna li itko???

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ubacivanje menu-a

Kako ja tebe skonta ti si u PS-u napravio menu i on je snimljen kao neka slika zar ne ?

E sad bi to trebao ubacit u stranicu..pa postavi to kao sliku znaci nadji joj neku poziciju i onda selekcijama na odredjena ime tj. home, slike, npr. dodijeli linkove.....

Primjer kad ubacis tu u program s kojim kreiras web sad neznam koji ti je od njih vizuelni..selektujes npr. Home i onda dodijelis link za tu kraticu i tako za sve...

Nemam potpis osim na licnoj
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ubacivanje menu-a

Želim da mi se navigacija nalazi u ovom menu-u kojeg sam izradio u Photoshopu. Gore sam stavio sliku HTML i CSS koda i sad neznam gdje i kako prekopirati sliku menu-a.

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.1.2010 13:06 (Brzi97).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ubacivanje menu-a

Evo kao primjer što želim napraviti stavio sam link jedne stranice. KLIK. Pogledalte navigaciju. Ja to želim napraviti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Brzi97 kaže...

Evo kao primjer što želim napraviti stavio sam link jedne stranice. KLIK. Pogledalte navigaciju. Ja to želim napraviti.

To ti nije statični menu kao npr. sto si ti uradio iz PS-a...ovo moras kreirati u nekom makeru il u flashu..

Nemam potpis osim na licnoj
16 godina
neaktivan
Ubacivanje menu-a

ovo je samo jedna o d mogučnosti...napravi si rollover image, ovo što pitaš se može objasnit ali kome se da pisat primjere i tipove kad postoji bezbroj stranica na kojima se to može naći ...ugl. da bi napravio jedan dobar menu trebaš znat javu script, html, CSS i ja bi još preporucio da znaš jQuery koji se nadovezuje sa HTML-om.

@RimSo za boga miloga koji flash...maker!?!? samo se napravi image01 i image o2 (primjer) i u HTML-u ih spojiš kao rollover jedan mora bit onmouse a jedan overmouse image i onda ih centriraš u css u Div tag koji si uradio i to je to

Bolje biti 100 godina bogataš nego 7 dana siromah .............Slažem se!!!
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.1.2010 14:14 (sk8 4 life).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ubacivanje menu-a

Na tu sliku u PS-u, dodaj tekst. Dakle samo idi, npr. Naslovnica, Galerija, Kontakt, itd... Zatim idi na slice tool i izaberi svakog od tih i na properties ili nešto tako možeš upisati link.

Kasnije idi na export-> save as html and pictures i to je to. Malo drukčije i možda ti ne treba tako, ali eto...

Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ubacivanje menu-a

ma neka naući ove stvari gore navedene i radit će menu koji mu god padne na pamet

@Smooth Operator možda si misli na save for web & devices...Cool

Bolje biti 100 godina bogataš nego 7 dana siromah .............Slažem se!!!
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.1.2010 15:52 (sk8 4 life).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Brzi97 kaže...

Želim da mi se navigacija nalazi u ovom menu-u kojeg sam izradio u Photoshopu. Gore sam stavio sliku HTML i CSS koda i sad neznam gdje i kako prekopirati sliku menu-a.

sliku menu-a stavi tamo gdje ti je i css kod,, jer ti u njemu ima linija

background-image:url(header.jpg);a ako želiš da ti slika bude u folderu, npr. images samo napises ovako:

background-image:url(images/header.jpg);

k1.c0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice