Trženje poticajnih sredstava za izradu stranice?

poruka: 9
|
čitano: 2.519
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Lijep pozdrav svima. Imam ideju za profitabilnu stranicu koja bi me kostala, uključujući i kasnije reklamiranje stranice, oko 5 000 eura. Imam u planu otvaranje firme preko koje bi izdavao račune vezane za stranicu.

Dali je uopće moguće, kako i gdje tražiti poticajna sredstva za tako što?!

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Trženje poticajnih sredstava za izradu stranic
Ako si nezaposlen više od 6 mjeseci, imaš pravo na poticaj od ja mislim oko 40 000kn za d.o.o., nešto manje za obrt, ali taj poticajni novac ti služi za plaćanje poreza na svoju plaću prvih godinu dana.

Ako stvarno ćeš ići u to trebao bi isti dan podnest zahtjev za otvaranje firme i podnesti zahtjev za poticaj na hzzo-u. Moraš imati poslovni plan napisan i predan hzzo-u za to.
13 godina
neaktivan

dali novac treba biti iskoristen isključivo za plaćanje poreza ili se može investirati u nešto drugo... jer znam da svaki poticaj ima svoju namjenu u koju on mora biti utrošen?

13 godina
neaktivan
Nemoraš ga u te svrhe iskoristit, kad ćeš tako i tako morat platiti porez na plaću...

Ali ako ti tvrtka propadne unutar godinu dana ili ju zatvoriš moraš vratit te novce.
15 godina
odjavljen
Perky kaže...

Lijep pozdrav svima. Imam ideju za profitabilnu stranicu koja bi me kostala, uključujući i kasnije reklamiranje stranice, oko 5 000 eura. Imam u planu otvaranje firme preko koje bi izdavao račune vezane za stranicu.

Dali je uopće moguće, kako i gdje tražiti poticajna sredstva za tako što?!

Krenimo redom. Ideja sama po sebi ti neznači ništa, čak niti to. Osim ideje, bitan ti je plan, model zarade, milestones, ROI i breakpoint. Ispitivanje tržišta, postoji li ciljana skupina kojima ćeš ponuditi svoju uslugu proizvod? Dugoročni ciljevi, ulaganje... previše je toga. Za agenciju, ili studio ti gore navedeni iznos nije dovoljan, a troškovi ti se mogu i popesti duplo. Skokni do HZZ-a, ili u neku od agencija koje se bave pretpristupnim fondovima iz EU.

mantolic kaže...
Nemoraš ga u te svrhe iskoristit, kad ćeš tako i tako morat platiti porez na plaću...

Ali ako ti tvrtka propadne unutar godinu dana ili ju zatvoriš moraš vratit te novce.

Porez na plaću ne postoji. Postoje obavezna davanja koja se kalkuliraju prema plaći, odnosno doprinosi za zdravstveno i mirovinsko.

13 godina
neaktivan
Da, imaš pravo, krivo sam se izrazio... Doprinosi sam htio reć, a ne porez :)
15 godina
odjavljen
mantolic kaže...
Da, imaš pravo, krivo sam se izrazio... Doprinosi sam htio reć, a ne porez :)

Sve pet :)

17 godina

Ako imaš potencijalno tržište za svoj web projekt, onda traži investicije 'poslovnih anđela' , u HR imas njihovu udrugu www.crane.hr, a na globalnom nivou imaš www.angel.co  

All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Bok ljudi, na kraju sam se snašao za financije pronalaskom sponzora, ali to sada nije bitno. Stranice bi trebala krenuti sa radom oko nove godine!

Nisam želio pokreati novu temu, pa ću vas pitati vamo.

Dali je potrebno osnovati obrt, studio ili nešto treće za naplatu reklama, bannera i sličnih stvari na toj stranici?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice