Razvoj web-stranica - Rasprava izdvojena tema

poruka: 3.141
|
čitano: 639.640
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
odjavljen
Razvoj web-stranica - Rasprava

Pozdrav,

radim SAMP server i treba mi način da preko localhost servera(koristim WAMP server x64) mogu slati e-Mailove iz igre. Ima include(dodatak s funkcijom) koji dolazi s e-mail.php fajlom koji se stavlja na web server preko kojeg se šalje. Pošto trenutno nemam web server(tj. imam 000webhost ali preko njega ne radi i spor je totalno) odlučio sam napraviti da to ide preko localhost servera. Otvorio sam WAMP folder i u www folderu stavio ime haswell(ime zajednice), nakon toga sam u taj folder stavio taj e-mail.php fajl te u include stavio ovaj link na kojem se nalazi taj e-mail.php fajl. URL za taj fajl je localhost/haswell/e-mail.php. Sad me zanima zašto ne radi slanje e-Maila, dali trebam imati nekakav program koji će omogućiti slanje e-Maila(općenito) preko localhost servera? Hvala 

@EDIT: Evo jedan debug

[06.11.2015. 11:34:22] t=latinica%40net%2Ehr&f=Haswell+Roleplay+SA%2DMP&n=haswell%2Esamp%40hotmail%2Ecom&s=Verifikacijski+kod&m=Pozdrav+Haswell%5FPreview%2C%0Adrago+nam+je+da+ste+odabrali+na%C5%A1+server+za+igranje%2E+Ra%C4%8Dun+se+registrirao+s+ovom+e%2DMail+adresom%2E+Ukoliko+niste+to+bili+Vi%2C+javite+se+administratoru+na+na%C5%A1em+forumu%2E%0ADa+biste+imali+sve+mogu%C4%87nosti%2C+morate+verificirati+e%2DMail%2E+e%2DMail+verificirate+tako+da+dole+naveden+kod+unesete+u+dijalog%2E%0A%0AVa%C5%A1+kod+je%3A+22341120151106%2E+Ukoliko+imate+bilo+kakva+pitanja%2C+obratite+nam+se+na+na%C5%A1em+forumu%3A+haswell%2Dsamp%2Eweb44%2Enet%2E%0ANadamo+se+da+%C4%87ete+se+dobro+zabaviti+na+serveru%2E+Lijep+pozdrav+i+ugodnu+igru+%C5%BDeli+Vam+Haswell+Roleplay+tim%2E

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.11.2015 11:35 (Dex.pwn).

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: Razvoj web-stranica - Rasprava

Ako i pošalješ, sve sa naših DSLova (dynamic range, NATirane adrese bez statike) je blokirano. Praktički je nemoguće poslati mail na tipa gmail sa blabla@nesto.domena ako je ta nesto.domena na dinamičkoj IP. Zaboravi.

Jedino rješenje je da šalješ mailove sa nekog hosta koji ima mail (heliohost, štogod).

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
14 godina
odjavljen
Sum_of_all_fears kaže...

Ako i pošalješ, sve sa naših DSLova (dynamic range, NATirane adrese bez statike) je blokirano. Praktički je nemoguće poslati mail na tipa gmail sa blabla@nesto.domena ako je ta nesto.domena na dinamičkoj IP. Zaboravi.

Jedino rješenje je da šalješ mailove sa nekog hosta koji ima mail (heliohost, štogod).

Meni treba samo host koji može podržati slanje e-Mailova i da mu to nije pretežak zadatak. Uz to po mogućnosti da nema ono brisanje fajlova kao što ima 000webhost... Hvala, provjerit ću taj Heliohost kad dođem iz škole.

14 godina

Mozes slati, ali putem SMTP-a. Otvori si free racun na http://mandrill.com/ i lako ces slati i sa localhost-a.

WordPress ❤

1 0 hvala 1
15 godina

Može li me neko uputit na najjednostavniji način pravljenja višejezične stranice? Znači imam tekst preveden, samo moram naći kako to isprogramirat da imam onih par zastavica i da pritiskom na pojedinu zastavu otvara cilu web stranicu u tom jeziku.

...The South Will Rise Again... White -h- boys
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Nisam siguran kako bi to mogao spojiti s e-mail.php om

0 0 hvala 0
14 godina
Dex.pwn kaže...

Nisam siguran kako bi to mogao spojiti s e-mail.php om

Googlaj "php how to send mail with smtp".

WordPress ❤
14 godina
odjavljen

Jel ima ikakav način da se whirlpool koristio kao hash umjesto md5 u phpu i mySQLu?

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Dex.pwn kaže...

Jel ima ikakav način da se whirlpool koristio kao hash umjesto md5 u phpu i mySQLu?

Ima. Koristi bcrypt umjesto ovih SHA/Whirlpool hasheva.

14 godina
odjavljen
etcshadow kaže...
Dex.pwn kaže...

Ima. Koristi bcrypt umjesto ovih SHA/Whirlpool hasheva.

A kasno je sad, koristim md5 i Whirlpool hash

14 godina
odjavljen

Jel ovo mene HelioHost zeza ili ? Odobre mi račun, domena se registrira(haswell-samp.heliohost.org) nakon toga otiđem na cPanel, ukucam username i pw, kaže da podaci nevaljaju. Resetiram ja pw(ukucam isti username kao i za prijavu), dobijem kod na e-Mail, upišem taj kod i dobijem neku retardiranu šifru. Kopiram ti šifru, ukucam isti username i opet mi kaže da podaci nevaljaju. Napravio sam par puta jedno te isto(resetirao pw) i svaki put me zajebava. 

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Dex.pwn kaže...

Jel ovo mene HelioHost zeza ili ? Odobre mi račun, domena se registrira(haswell-samp.heliohost.org) nakon toga otiđem na cPanel, ukucam username i pw, kaže da podaci nevaljaju. Resetiram ja pw(ukucam isti username kao i za prijavu), dobijem kod na e-Mail, upišem taj kod i dobijem neku retardiranu šifru. Kopiram ti šifru, ukucam isti username i opet mi kaže da podaci nevaljaju. Napravio sam par puta jedno te isto(resetirao pw) i svaki put me zajebava. 

Kopiraš razmak.

15 godina
Bump
10 godina
neaktivan
Coder256 kaže...

Može li me neko uputit na najjednostavniji način pravljenja višejezične stranice? Znači imam tekst preveden, samo moram naći kako to isprogramirat da imam onih par zastavica i da pritiskom na pojedinu zastavu otvara cilu web stranicu u tom jeziku.

U čemu radiš? Ako koristiš neki popularniji CMS ili framework, onda prouči l18n smjernice i pripadajući API.

15 godina

Radim u Bootstrapu. Koliko sam uspio shvatiti ovaj i18n, potrebno mi je znanje javascripta, jel tako? Jer to ne znan zasad ...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Sve si razmišljam da im pošaljem mail sa ponudom za novi sajt jer ovo je blago rečeno smijurija... Jadni valjda od te silne love nemaju za pošten web

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
Moj PC  
1 1 hvala 0
15 godina

Imam problem sta kada izmijenim stranicu i opet je postavim na host, browser će mi otvorit staru stranicu koju ima u cachu umjesto nove. Novu će otvorit tek kad ja ručno refreshan stranicu. Ima li neki način da ja provjerin koliko su stari podaci zapisani u cachu pa recimo ako su stariji od tjedan, dva, da browser zatraži novu stranicu a da taj stari cache izbriše?

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Coder256 kaže...

Imam problem sta kada izmijenim stranicu i opet je postavim na host, browser će mi otvorit staru stranicu koju ima u cachu umjesto nove. Novu će otvorit tek kad ja ručno refreshan stranicu. Ima li neki način da ja provjerin koliko su stari podaci zapisani u cachu pa recimo ako su stariji od tjedan, dva, da browser zatraži novu stranicu a da taj stari cache izbriše?

Ima. htaccess. http://pastebin.com/bAwERCAf

10 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Sve si razmišljam da im pošaljem mail sa ponudom za novi sajt jer ovo je blago rečeno smijurija... Jadni valjda od te silne love nemaju za pošten web

Aa

12 godina

Zdravo svima, juce sam pokrenuo sajt http://www.itrevolucija.org/ . Imao sam nesto slicno ovako, ali je istekao hosting i domena pa nisam uspio nista sacuvati. Ovdje sam dosao da mi date svoja misljenja i preporuke sta jos dodati na sajt? Nekako mi izgleda prazno, samo se nalaze postovi i fb like box. Moglo bi se jos nesto ubaciti, pa bih volio da cujem vase  preporuke i sta mislite za footer, sta tu da stavim ?

Nadam se da ce neko imate volje da pomogne, buo bih jako zahvalan :))

http://www.phonespal.com/category/chinese-smartphones/

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Preporučavanje "battery savera"

Takvi sajtovi obično na mom DNSu dobiju novu IP - 0.0.0.0

Što se tiče samog sajta, font ti ne renderira naša slova kako treba, pada na neki fallback.

12 godina

Bice i kvalitetnijih postova, polahko. Sta nije s fontom uredu? meni prikzuje sve normalno. Evo koje imam jos u ponudi http://prntscr.com/98gdcv pa ako znas neki da je provjeren reci.

http://www.phonespal.com/category/chinese-smartphones/

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Vidim da radiš u WordPress-u pa ti evo par savjeta:

1. Prevedi template - stranica neozbiljno izgleda kada je dio na Hrvatskom, dio na Engleskom jeziku. (pogledaj slike)
2. Koristi dodatke za zaštitu (WordFence, Better WP Security...) - s vremenom, kada ti stranica postane popularnija biti će dosta brute force pokušaja. Isprobao sam tvoj WP Login i vidio sam da nemaš Brute Force zaštitu.
3. Koristi servise za optimizaciju stranice (Google PageSpeed Insights, GTMetrix, Pingdom Website Speed Test...) - dokazano je, Google bolje rangira stranice koje se brže učitavaju i "urednije" su.
4. Napravi SEO optimizaciju - važno, ako želiš da tvoja stranica bude vidljiva na tražilicama.
5. Koristi Widgete, Tag Cloud, kategorije,... - tek tako da ti stranica ne bude prazna.

Na mobitelu se ne vidi cijela stranica, pa se nemoj ljutiti ako nešto ne vidim, a ti to imaš na stranici.
16 godina
odjavljen

Fontovi ne valjaju... Firefox, Win10.

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Marko :D kaže...
Vidim da radiš u WordPress-u pa ti evo par savjeta:

1. Prevedi template - stranica neozbiljno izgleda kada je dio na Hrvatskom, dio na Engleskom jeziku. (pogledaj slike)
2. Koristi dodatke za zaštitu (WordFence, Better WP Security...) - s vremenom, kada ti stranica postane popularnija biti će dosta brute force pokušaja. Isprobao sam tvoj WP Login i vidio sam da nemaš Brute Force zaštitu.
3. Koristi servise za optimizaciju stranice (Google PageSpeed Insights, GTMetrix, Pingdom Website Speed Test...) - dokazano je, Google bolje rangira stranice koje se brže učitavaju i "urednije" su.
4. Napravi SEO optimizaciju - važno, ako želiš da tvoja stranica bude vidljiva na tražilicama.
5. Koristi Widgete, Tag Cloud, kategorije,... - tek tako da ti stranica ne bude prazna.

Na mobitelu se ne vidi cijela stranica, pa se nemoj ljutiti ako nešto ne vidim, a ti to imaš na stranici.

Hvala ti na savjetima.

1. Evo ovo prvo pokusavam i kad sam nasao gdje se nalazi "more" stavim na to mjesto "više" nece da se desi nikakva promjena, samo se more prebaci na lijevu stranu

http://prntscr.com/98lay6

Za share nisam pokusavo dok ne vidim da li je to, to.

http://prntscr.com/98lcb4

2. Instaliro sam Better WP Security, valjda je dobro podesen, mozes li sad to provjeriti

3.  Google PageSpeed me pokazuje da stranica nije dobro optimizovana ( za mobitele 44/100, a desktop 56/100) dok GTMetrix pokazuje dobro, cak je i ucitavanje 2,9 sekunde.

4. Iznajmio sam jednu poznatu SEO kompaniju radi optimizacije, tako da bi i to trebalo biti ubrzo rijeseno.

5. Hvala na prijedogu, ubacicu i ovo. 

http://www.itrevolucija.org/
12 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Fontovi ne valjaju... Firefox, Win10. 

Je li sad uredu s fontovima?

14 godina
neaktivan
1. Prevođenje templatea se ne radi u CSS-u već u PHP file-u. CSS ti samo govori za koliko neki element treba biti pomaknuti, boje stranice i te sitnice. U PHP file-u se nalazi ispisan kod za elemente na stranici (tu je i tvoja 404 stranica, te More itd.) tako da to malo pogledaj.

2. Isprobao sam i ustanovio da nešto nije u redu s tvojim WP Login-om. Ne prikazuje pogrešku već samo prazan okvir (to je vjerojatno napravio Better WP Security). Instaliraj si WordFence (dovoljna ti je Free verzija) i Limit Login Attempts, a Better WP Security obriši. Ja imam ta dva 'security' dodatka i nemam nikakvih problema.

3. U vezi PageSpeed Insights i GTMetrix, analizirao sam tvoju stranicu i vidim da ti je ocjena C. Bilo bi dobro da poslušaš te savjete koji ti se izbacuju. Također pogledaj i Pingdom Website Speedtest jer i on izbacuje korisne informacije. Bez obzira na to da li se stranica brzo otvara ili ne, mislim da ti je isto u interesu to da je stranica optimizirana i da ne bude tek tako da stranica postoji. Kasnije bi ti te sitnice mogle zadavati glavobolju.

4. SEO optimizacija je piece of cake i za to nisi trebao unamjiti nikakvu kompaniju (samo su bez veze na tebi zaradili). To si i sam mogao napraviti jer za WP ima mali milijun dodataka koji ti pomažu napraviti SEO optimizaciju i to potpuno besplatno.

5. Nema na čemu. :)
16 godina
odjavljen
anelko kaže...

Je li sad uredu s fontovima?

E sad je ok.

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.11.2015 10:18 (Sum_of_all_fears).
14 godina
neaktivan
@Sum_of_all_fears Ja se ispričavam. Na mobitelu sam pa nisam ni skužio da sam ti opalio TD. Trebali tu to napraviti malo bolje vidljivo. Sorry!
12 godina
Marko :D kaže...
1. Prevođenje templatea se ne radi u CSS-u već u PHP file-u. CSS ti samo govori za koliko neki element treba biti pomaknuti, boje stranice i te sitnice. U PHP file-u se nalazi ispisan kod za elemente na stranici (tu je i tvoja 404 stranica, te More itd.) tako da to malo pogledaj.

2. Isprobao sam i ustanovio da nešto nije u redu s tvojim WP Login-om. Ne prikazuje pogrešku već samo prazan okvir (to je vjerojatno napravio Better WP Security). Instaliraj si WordFence (dovoljna ti je Free verzija) i Limit Login Attempts, a Better WP Security obriši. Ja imam ta dva 'security' dodatka i nemam nikakvih problema.

3. U vezi PageSpeed Insights i GTMetrix, analizirao sam tvoju stranicu i vidim da ti je ocjena C. Bilo bi dobro da poslušaš te savjete koji ti se izbacuju. Također pogledaj i Pingdom Website Speedtest jer i on izbacuje korisne informacije. Bez obzira na to da li se stranica brzo otvara ili ne, mislim da ti je isto u interesu to da je stranica optimizirana i da ne bude tek tako da stranica postoji. Kasnije bi ti te sitnice mogle zadavati glavobolju.

4. SEO optimizacija je piece of cake i za to nisi trebao unamjiti nikakvu kompaniju (samo su bez veze na tebi zaradili). To si i sam mogao napraviti jer za WP ima mali milijun dodataka koji ti pomažu napraviti SEO optimizaciju i to potpuno besplatno.

5. Nema na čemu. :)

1 . Kako cu ovo mijenjati? isto u editoru da nadjem ili ima neki program ?

2.  Instalirao oba plugina i ovaj WordFence je odlican :D vidim svaki pokusaj logina i moze se blokirati svako posebno blokirati 

3. Ovo cu svakako pokusati veceras.

http://prntscr.com/98lzh4 

Ovo sa slikama mogu uraditi, a za ostalo cu naci tutorijale.

4. Ma nije mi puno naplatio  slazem se da nisam trebao nikako. Najvise sam uzeo jer sam jos pocetnik, on ce malo bolje optimizovati, jacati autoritet i sta jos bude radio. Moje je da ga snimam i pohvatam kako sta ide da mogu dalje sam.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice