Pa nadi tocan primjer sto zelis, no ako ti je i to problem -> onda gledaj u nagadanja ala osnovna css pozicija http://learnlayout.com/position.html
Razvoj web-stranica - Rasprava
- poruka: 3.141
- |
- čitano: 643.650
- |
- moderatori:
Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pa nadi tocan primjer sto zelis, no ako ti je i to problem -> onda gledaj u nagadanja ala osnovna css pozicija http://learnlayout.com/position.html
pretpostavljam da misli na position:fixed
Da, mislim na position:fixed
Evo pokušavam to napraviti ali ne uspjevam
moraš staviti position:fixed i odrediti položaj, npr. bottom:50px; left:50px;
Besplatna alternativa koja ne zaostaje za Sublimeom je NetBeans IDE.
Radim kao back-end Web developer, i to koristimo u firmi. Sublime nam jednostavno ne paše (kupili licensu - probali - odustali), pogotovo meni s PHPom gdje se NetBeans pokazao kao izvrstan.
Davno je NetBeans bio prilično spor, ali od verzije 8+ vidljiva su značajna poboljšanja.
Po meni, Sublime ne vrijedi uloženog novca pored besplatne alternative kao što je npr NetBeans koji ne zaostaje i čak je i bolji za neke stvari, kao npr meni za PHP.
I ja mu dajem preporuku, koristili smo ga i mi u firmi dok nije firma kupila licence za PhpStorm :D
Tako da ak možete do licence onda PhpStorm, ako ne onda Netbeans ;)
Pa, nismo mu još dali šansu jer NetBeans zadovoljava sve naše potrebe za WEB development i generalno, ali dalo bi se isprobati, ima free trial.
Uglavnom, tvoja preporuka me potaknula na razmisljanje. Hvala!
Ja godinama koristim Aptanu za web development. Pokušao sam sa sublime i sličnim rješenjima, ali mi nedostaje ugrađen terminal / konzola itd.
Svida mi se sublime zbog velike mogucnosti kustomizacije i jer je nevjerojatno brz, a posto imam kantu od laptopa to mi puno znaci.
Btw, nitko nema neki input na moje pitanje o mongoose schemama?
Da se nadovezem: Isprobao PhpStorm i prvi dojmovi su razočaravajući.
- Užasno je spor, sve je usporeno.
- Dijeluje "masivno" (teško)
E sad, postoji mogućnost da je moj Windows 7 krivac, jer imam naširoko poznat problem s visokim DPC latencijama, ali npr sublime i NetBeans rade normalno.
Ja godinama koristim Aptanu za web development. Pokušao sam sa sublime i sličnim rješenjima, ali mi nedostaje ugrađen terminal / konzola itd.
PhpStorm između svih featurea ima i konzolu.
Da se nadovezem: Isprobao PhpStorm i prvi dojmovi su razočaravajući.
- Užasno je spor, sve je usporeno.
- Dijeluje "masivno" (teško)
E sad, postoji mogućnost da je moj Windows 7 krivac, jer imam naširoko poznat problem s visokim DPC latencijama, ali npr sublime i NetBeans rade normalno.
Ja koristim Storm na Win7 i na Linuxu i nemam nikakvih problema. Netbeans mi je bio puuuno sporiji.
Trebao bi mi neki ok editor za web development preko kojega se mogu spojiti i na FTP, primjer toga je PSpad, ali sada jel postoji bolje ne znam.
Btw, nitko nema neki input na moje pitanje o mongoose schemama?
Ja sam jedno vrijeme istraživao MEAN stack za potrebe jednog projekta i odustao od mongodb i nodejs. Projekt ima potrebu za schema less db ali i relacijskim odnosima između dokumenata / zapisa kako bi se izbjeglo nepotrebno dupliciranje zapisa. Daljnim istraživanjem došao sam do druge vrste nosql db tzv. graph db gdje su moji favoriti arangodb i neo4j. Arangodb je sličan mongodb + relacijski odnosi između dokumenata, podrška za transakcije, jednostavni fulltext search, povoljna licenca, dok je neo4j punokrvna graph db, ali ima dual licencu koja mi u ovom trenutku ne odgovara.
Idealno bi bilo da poznajem JAVA programiranje, za bazu koristim neo4j i lucene za fulltext indexing, ovako u razvoj krećem sa phalconphp, arangodb i elasticsearch u backendu i angularjs u frontendu.
Thx na inputu, ovaj meteor mi se cini dosta zanimljiv, uspio sam istu web aplikaciju koju radim u mean stacku tu "napravit" za duplo manje vremena, i cak postoji opcija za deploy kao mob app
moraš staviti position:fixed i odrediti položaj, npr. bottom:50px; left:50px;
Tako je :)
Uz mukotrpne pokušaje uspio sam. Hvala svima koji su pomogli
Hvala Nix!
Stranicu ja sam izrađujem, vec je predkraj i ima jako puno podstranica (znači HTML i CSS) dali mogu tu sada ukljuciti wordpress bez da cijelu stranicu radim iznova?
Tek učim pa mi samo još reci koji programski jezik preporučaš da naučim za takve stvari?
Znači HTML, CSS sam polovio planiram javu i PHP dalje savladavati. Neki tvoj savjet?
Hvala
Moguće je ali će trebati puno modifikacija da bi se uklopilo s WP-om.
WP koristi PHP u templateima, tako da ces se time morati pozabaviti.
Za početak skini HTML5Blank (prazna WP tema bazirana na HTML5) i onda ga modificiraj i ugradjuj kod sadasnje stranice.
Hvala!!!!
Imam novo pitanje! Opet! Kako na stranicu staviti nekakav kalkulator i uz to recimo nesto kao formular koji bi se ispunjavao direktno na stranici i automatski po ispuni slao te podatke na mail!
Pretpostvljam da je to rad sa bazama ali imate li kakva uputstva? Ili jednostavne tutoriale?
Hvala Nix!
Stranicu ja sam izrađujem, vec je predkraj i ima jako puno podstranica (znači HTML i CSS) dali mogu tu sada ukljuciti wordpress bez da cijelu stranicu radim iznova?
Tek učim pa mi samo još reci koji programski jezik preporučaš da naučim za takve stvari?
Znači HTML, CSS sam polovio planiram javu i PHP dalje savladavati. Neki tvoj savjet?
Hvala
Moguće je ali će trebati puno modifikacija da bi se uklopilo s WP-om.
WP koristi PHP u templateima, tako da ces se time morati pozabaviti.
Za početak skini HTML5Blank (prazna WP tema bazirana na HTML5) i onda ga modificiraj i ugradjuj kod sadasnje stranice.
Hvala!!!!
Imam novo pitanje! Opet! Kako na stranicu staviti nekakav kalkulator i uz to recimo nesto kao formular koji bi se ispunjavao direktno na stranici i automatski po ispuni slao te podatke na mail!
Pretpostvljam da je to rad sa bazama ali imate li kakva uputstva? Ili jednostavne tutoriale?
Ako je samo unos>obrada>slanje na mail baza/baze ti uopće netrebaju.
Ovo je jednostavan html/js > PHP za obradu i slanje na mail.
Hvala!
Znaci moram uciti java script i PHP! imas kakav dobar tutorial?
Hvala!
Znaci moram uciti java script i PHP! imas kakav dobar tutorial?
Trebas uciti ako se želiš time baviti.
Ako bi malo detaljnije objasnio svoje potrebe, mogao bi ti pomoći s izradom te forme i PHP scripte za mail.
Hvala!
Pošaljem ti privat poruku!
Poz, pokusavam napravit da se neki tekst mjenja tako da se trenutni obrise pa se novi ispise.
Efekt izgleda kao u terminalu npr gdje ima onaj cursor sto blinka na kraju i onda se on mice kao da brise tekst pa se novi ispisuje, nadam se da sam vam uspio objasnit kako to izgleda.
To sam bio vidio negdje na webu ali nisam uspio nac poslije, a nisam uspio niti izguglat pa ako neko ima neki link na to mozda kak se radi ili na neku web stranicu koja to ima bio bi zahvalan
Poz, pokusavam napravit da se neki tekst mjenja tako da se trenutni obrise pa se novi ispise.
Efekt izgleda kao u terminalu npr gdje ima onaj cursor sto blinka na kraju i onda se on mice kao da brise tekst pa se novi ispisuje, nadam se da sam vam uspio objasnit kako to izgleda.
To sam bio vidio negdje na webu ali nisam uspio nac poslije, a nisam uspio niti izguglat pa ako neko ima neki link na to mozda kak se radi ili na neku web stranicu koja to ima bio bi zahvalan
Siva generacija..i google seljanka je preteska, bez ideja s rukama u (tudem)džepu;
evo na, nadomak klika dva, uzmi si
Siva generacija..i google seljanka je preteska, bez ideja s rukama u (tudem)džepu;
evo na, nadomak klika dva, uzmi si
pozdrav svima,
trebao bih uskoro objaviti svoju prvu web stranicu pa me zanimaju neki detalji u vezi head-a, tj. da li bi mi netko mogao napisati ako sam dobro napravio head dio ili treba nešto promijeniti.
ovo je moj kod:
<!doctype html>
<html lang="en">
<head>
<title>Apartments Ime - Grad</title>
<meta charset="UTF-8">
<meta name="description" content="Apartments Ime - Grad">
<meta name="keywords" content="apartments, ime, grad, apartmani, appartamenti, imegradanadrugomjeziku, in, u, zupanija, zupanijanadrugomjeziku, croatia, hrvatska, kroatien">
<meta name="robots" content="index, follow">
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css"/>
</head>
imena nekih kljucnih rijeci sam izmijenio.
na samoj stranici nemam nikakav tekst vec su vecinom slike i kratki podaci u tablicama. buduci da je stranica cijela na engleskom neki keywordsi se uopce ne pojavljuju na stranici. je li to problem? da li ce se ovakva stranica pojaviti medju rezultatima na googlu ili treba jos nesto dodati?
za sada bih uzeo jednu besplatnu .tk domenu i besplatan hosting, pa da li to utjece ista na google?
zašto mi ovaj kod ne radi
<html ng-app>
<head>
<script src="angular.js"></script>
<script src="controllers.js"></script>
</head>
<body>
<div ng-controller='HelloController'>
<p>{{greeting.text}}, World</p>
</div>
</body>
</html>
controllers.js
function HelloController($scope) {
$scope.greeting = { text: 'Hello' };
}
Prvo moras deklarirat tvoj ng app negdje.
var myApp = angular.module("myApp", []);
I onda njemu dodas controller kao metodu.
myApp.controller('GreetingController',function($scope){
$scope.greeting = {text:'Hello'};
}
);
I stavi u html ng-app="myApp"
pozdrav svima,
trebao bih uskoro objaviti svoju prvu web stranicu pa me zanimaju neki detalji u vezi head-a, tj. da li bi mi netko mogao napisati ako sam dobro napravio head dio ili treba nešto promijeniti.
ovo je moj kod:
<!doctype html>
<html lang="en">
<head>
<title>Apartments Ime - Grad</title>
<meta charset="UTF-8">
<meta name="description" content="Apartments Ime - Grad">
<meta name="keywords" content="apartments, ime, grad, apartmani, appartamenti, imegradanadrugomjeziku, in, u, zupanija, zupanijanadrugomjeziku, croatia, hrvatska, kroatien">
<meta name="robots" content="index, follow">
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css"/>
</head>
imena nekih kljucnih rijeci sam izmijenio.
na samoj stranici nemam nikakav tekst vec su vecinom slike i kratki podaci u tablicama. buduci da je stranica cijela na engleskom neki keywordsi se uopce ne pojavljuju na stranici. je li to problem? da li ce se ovakva stranica pojaviti medju rezultatima na googlu ili treba jos nesto dodati?
za sada bih uzeo jednu besplatnu .tk domenu i besplatan hosting, pa da li to utjece ista na google?
- Obavezno deklariraj barem jedan <h1> i <h2>. Moze biti i display: none; dakle nevidljiv.
- Preporučljivo je da imaš redovito updateani sitemap.xml ako imas malo vise linkova.
- STROGO Izbjegavaj desc, descr i sl u class i id elemenata.
- rel='nofollow' koristi obavezno na svim linkovima koje nezelis da crawleri indexiraju. (ili napravi odgovarajuće unose u robots.txt)
- Custom error stranice (404, 403, 500 itd) - preporuka
Nakon svega OBAVEZNO dodati stranicu na Google Webmaster tools, i Google analytics.
Lako s .tk domenom nećeš imati baš dobar SEO, jer .tk domene imaju lošu reputaciju jer ih koriste scameri i sl.
Za najbolje rezultate pridrzavaj se gornjih uputa. Trebat će ti sreća s .tk domenom ali možeš se progurati.
Free hosting nebi trebao utjecat na SEO osim ako je spor, i ako injecta smeće u tvoju stranicu,
- Obavezno deklariraj barem jedan <h1> i <h2>. Moze biti i display: none; dakle nevidljiv.
- Preporučljivo je da imaš redovito updateani sitemap.xml ako imas malo vise linkova.
- rel='nofollow' koristi obavezno na svim linkovima koje nezelis da crawleri indexiraju. (ili napravi odgovarajuće unose u robots.txt)
Nakon svega OBAVEZNO dodati stranicu na Google Webmaster tools, i Google analytics.
Lako s .tk domenom nećeš imati baš dobar SEO, jer .tk domene imaju lošu reputaciju jer ih koriste scameri i sl.
Za najbolje rezultate pridrzavaj se gornjih uputa. Trebat će ti sreća s .tk domenom ali možeš se progurati.
Free hosting nebi trebao utjecat na SEO osim ako je spor, i ako injecta smeće u tvoju stranicu,
hvala na odgovoru i savjetima
-imam nekoliko h1
-sitemap.xml nemam. tj. stranica je vrlo jednostavna, imam samo index.php i nekoliko content div-ova koji se prikazuju na temelju get polja.
-koristim i class i id, ali ne znam sto je desc i descr (cak mi ni google ne izbacuje nista??) tako da to vjerojatno nemam
-sa pojmovima crawler i robot se sad prvi put susrecem :D ne znam je li dobro da je follow ili ne? u biti samo imam linkove na istu index stranicu samo s razlicitim get vrijednostima i get to top link
-za sada necu raditi custom error stranice
.tk i besplatan hosting je samo privremeno, a i stranica je vrlo jednostavna. nadam se da cu preko ljeta kad budem imao vise vremena puno poboljsati stranicu s vise funkcionalnosti pa tek onda staviti .com domenu.
hvala na odgovoru i savjetima
-imam nekoliko h1
-sitemap.xml nemam. tj. stranica je vrlo jednostavna, imam samo index.php i nekoliko content div-ova koji se prikazuju na temelju get polja.
-koristim i class i id, ali ne znam sto je desc i descr (cak mi ni google ne izbacuje nista??) tako da to vjerojatno nemam
-sa pojmovima crawler i robot se sad prvi put susrecem :D ne znam je li dobro da je follow ili ne? u biti samo imam linkove na istu index stranicu samo s razlicitim get vrijednostima i get to top link
-za sada necu raditi custom error stranice
.tk i besplatan hosting je samo privremeno, a i stranica je vrlo jednostavna. nadam se da cu preko ljeta kad budem imao vise vremena puno poboljsati stranicu s vise funkcionalnosti pa tek onda staviti .com domenu.
Primjer:
<div class='descr form'>
<form>
<p>Korisnicko ime:</p><br/>
<input type='text' name='ime'/>
</div>
</form>
Web stranica s ovakvim sadržajem, nije dobra za SEO. Zasto? Npr. Google ce to izlistati ovako:
I ne, ne govorim ovo napamet, nego iz vlastitog iskustva. Moja webstranica je imala isti problem i onda mi je jedan SEO specijalist rekao u čemu je problem.
zašto mi chrome ne dopusta geolokaciju iako sam stavio u postavkama allow for all sites ,također i na IE ne funkcionira ,samo na FF
pronašao sam rješenje tako da se uploada na hosting , no svejedno bi volio pokretati i lokalno samo ?