Razvoj web-stranica - Rasprava izdvojena tema

poruka: 3.141
|
čitano: 643.894
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Razvoj web-stranica - Rasprava

[edit] - nvm, briši, problem riješen.

My name is Legion... For we are many!
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.2.2015 0:56 (Sum_of_all_fears).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Da li je neko slucajno korstio atom tekst editor i mišljenje o njemu ako je?

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Razvoj web-stranica - Rasprava
six_paths_of_pain kaže...

Da li je neko slucajno korstio atom tekst editor i mišljenje o njemu ako je?

Ja sam ga probao pred par mjeseci, ne sjecam se zasto ali uglavnom nije mi bio bolji od Sublime Text 3 koji sada koristim tako da nisam presao.

Dat cu mu jos jednu sansu uskoro, sigurno se dosta toga vec promijenilo.

WordPress ❤
12 godina
neaktivan

Ja sam tek cuo za njega i instalirao ga al ne znam jos u njemu. Lako mi bi na pspadu ako hocu html, python ili neki drugi tab jednostavno izabarem, ovdje jos ne znam kako sta ali svidja mi se. Proucicu malo kako sta.

0 0 hvala 0
15 godina

koristio sam ga i ja prije par mjeseci.. možeš pogledati i Brackets, dobar je i u njemu se može otvarati .psd i pregledavati razmaci, visine, širine, fontovi i slično, mini photoshop :) jedino što se zna zblesati, pa neće datoteku spremiti, hahaha

1 0 hvala 1
11 godina
OriginalEXE kaže...

Ja sam ga probao pred par mjeseci, ne sjecam se zasto ali uglavnom nije mi bio bolji od Sublime Text 3 koji sada koristim tako da nisam presao.

Dat cu mu jos jednu sansu uskoro, sigurno se dosta toga vec promijenilo.

Nije bolji, ali ima potencijala jako puno. Sublime 3 je daleko brži i kompletniji editor sa puno većom bazom ekstenzija.

Doduše kod njega je razvoj malo usporio zbog odlaska jednog developera pa su ostali na samo jednom, ali nema veze, jer se i dalje razvija, a daleko je ispred ostalih.

Meni je primarni alat za kodiranje. Licencu sam kupio na početku serije 3, tako da ću čim ode u verziju 4 kupiti licencu.

Samomrzeći hrvat
12 godina
neaktivan
ministar kaže...

koristio sam ga i ja prije par mjeseci.. možeš pogledati i Brackets, dobar je i u njemu se može otvarati .psd i pregledavati razmaci, visine, širine, fontovi i slično, mini photoshop :) jedino što se zna zblesati, pa neće datoteku spremiti, hahaha

ovaj Brackets ne izgleda lose, isprobacu ga

15 godina
neaktivan

Trebam pomoć i savjet ovih koji se bave izradom stranica i to naplaćuju - koliko naplatiti izradu web stranice (PSD, HTML, CSS, JS), ništa backend programiranje? RIječ je o stranici koja bi sadržavala neke osnovne informacije (o nama, kontakt, naslovna).

TCP/IP - tri crna piva / i pelinkovac

0 0 hvala 0
14 godina
razvan_rat kaže...

Trebam pomoć i savjet ovih koji se bave izradom stranica i to naplaćuju - koliko naplatiti izradu web stranice (PSD, HTML, CSS, JS), ništa backend programiranje? RIječ je o stranici koja bi sadržavala neke osnovne informacije (o nama, kontakt, naslovna).

3,000-4,000 kn

17 godina

Ne ako je talentirani uradak uokolo ili nadomak dosega navedenog primjera

frontstabbing design+effort+knowhow frontstabbing design+effort+knowhow
10 godina
neaktivan
Luuka kaže...
dasan kaže...
Luuka kaže...
dasan kaže...

Pozdrav trebao bi savjet za dalje,planiram se baviti izradom,razvojem web stranica.Za pocetak sam krenio uciti python cisto da pohvatam logiku neku programiranja i sl sad bi se prebacio na html5 i css sad tu bi mi trebala mala pomoc.Da li se to uci skupa ili odvojeno recimo prvo html. I lagano radim na jacanju engleskog pa bi mozda za pocetak dok ne pohvatam neke osnove poceo sa nekim tutorijalima na nasem jeziku ako ima koji,hvala unaprijed i svaki je savjet dobrodosao :)

Ja bih ti savjetovao da se specijaliziraš.

Ili backend tehnologije (php, python, whatever) uz osnove htmla i javascripta

ili napredni html, css, javascript, jquery uz osnove backenda (čisto da ga znaš čitat)

Full stack mislim da jedino pali u freelance svijetu, sve firme imalo veće firme traže specijalizirane ljude.

Da o tome dosta citam otkad sam se malo zainteresirao za ovu bransu,moze li malo vise o tome koje su razlike, prednosti mane backenda i fronteda..

Ja ovako laicki razmisljam da je nekako lakse bar iz moje perspektive(ne matematicara :D ) biti bolji u naprednom frontu gore nabrojenom i da bi mi to vise lezalo

Nije da trebaš biti matematičar za znati slagati backend :D

Kako je rekao Nix, sve ovisi što ti više paše. I jedno i drugo ima svojih lijepih i modernih stvari, u obojem ima puno za učiti. A na frontendu nećeš pobjeći od programiranja jer je tu javascript, za kojeg mislim da treba dosta vremena da ga se nauči dobro radit.

Ok hvala na upustvima :) jos nesto krenuo sam za pocetak sa jednim tutom sa youtuba 'thenewboston' i on za pocetak predlaze prije htmla5 da se prodju tutovi xhtml&css i begginer java script i tek onda na html 5

da i ja idem tim redosljedom ili je to zastarilo posto je ipak tut star 4 godine a stvari u ovom lete :D

14 godina
14 godina
neaktivan

Pozdrav kolege,

trebala bi mi ovakva skripta KLIK, ali ova ne radi. Znači kada ja stisnem ADD da mi se pojavi još jedan dodatni texbox. I kada stavim to na printanje da mi ne printa ove Buttone. Može pomoć? 

tnx

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Liverpool1892 kaže...

Pozdrav kolege,

trebala bi mi ovakva skripta KLIK, ali ova ne radi. Znači kada ja stisnem ADD da mi se pojavi još jedan dodatni texbox. I kada stavim to na printanje da mi ne printa ove Buttone. Može pomoć? 

tnx

Ova za koju si dao link radi dobro, sad sam probo. Nesto krivo moras raditi.

You dont make 500 million friends without a few enemies.
14 godina
neaktivan
tLeon kaže...
Liverpool1892 kaže...

Pozdrav kolege,

tnx

Kopiraj ovaj kod, i psremi pa onda probaj. Na ovom linku radi, ali kad ja stavim ovu skriptu na svoju stranicu ne radi.

14 godina

Jesi importao jQuery?

WordPress ❤
12 godina
neaktivan
Liverpool1892 kaže...
tLeon kaže...
Liverpool1892 kaže...

Pozdrav kolege,

tnx

Kopiraj ovaj kod, i psremi pa onda probaj. Na ovom linku radi, ali kad ja stavim ovu skriptu na svoju stranicu ne radi.

Jesam, kod radi. Nes si krivo napravio...

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.2.2015 19:14 (tLeon).
16 godina
neaktivan
Krajakovic kaže...

Hvala Nix!

Stranicu ja sam izrađujem, vec je predkraj i ima jako puno podstranica (znači HTML i CSS) dali mogu tu sada ukljuciti wordpress bez da cijelu stranicu radim iznova?

Tek učim pa mi samo još reci koji programski jezik preporučaš da naučim za takve stvari? 

Znači HTML, CSS sam polovio planiram javu  i PHP dalje savladavati. Neki tvoj savjet?

Hvala

Moguće je ali će trebati puno modifikacija da bi se uklopilo s WP-om.
WP koristi PHP u templateima, tako da ces se time morati pozabaviti.
Za početak skini HTML5Blank (prazna WP tema bazirana na HTML5) i onda ga modificiraj i ugradjuj kod sadasnje stranice.

I dont care that they stole my idea . . I care that they dont have any of their own. — Nikola Tesla
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.2.2015 23:30 (xZero).
10 godina
neaktivan

Trebala bi mi pomoc napravio sam stranicu html5 za crtanje osnovnih oblike (krug, kocka itd) treba mi pomoc kako da dodam kad kliknem na neki oblik koji sam nacrto da mu promjenim velicinu boju i ostalo. Zaboravio sam reci da je radjeno jos u javascript

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.2.2015 19:09 (bajro91).

0 0 hvala 0
11 godina
Liverpool1892 kaže...
tLeon kaže...
Liverpool1892 kaže...

Pozdrav kolege,

tnx

Radi ko metak:

http://jsfiddle.net/c6xm9176/

Pazi gdje loadaš jquery, mora biti prije skripte ;)

Samomrzeći hrvat
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.2.2015 18:41 (Entry Point).
14 godina
neaktivan
tLeon kaže...

Entry Point kaže...
 Radi ko metak:

Jesam, krivo sam sve napravio. Ako može kratko što točno sve moram napraviti da bi radilo?

12 godina
neaktivan
Liverpool1892 kaže...
tLeon kaže...

Entry Point kaže...
 Radi ko metak:

Jesam, krivo sam sve napravio. Ako može kratko što točno sve moram napraviti da bi radilo?

<html>
<head>
<title>jQuery add / remove textbox example</title>

<script type="text/javascript" src="https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/2.1.3/jquery.min.js"></script>

<style type="text/css">
div{
padding:8px;
}
</style>

</head>

<body>

<h1>jQuery add / remove textbox example</h1>

<script type="text/javascript">

$(document).ready(function(){

var counter = 2;

$("#addButton").click(function () {

if(counter>10){
alert("Only 10 textboxes allow");
return false;
}

var newTextBoxDiv = $(document.createElement('div')).attr("id", 'TextBoxDiv' + counter);
newTextBoxDiv.after().html('<label>Textbox #'+ counter + ' : </label>' +
'<input type="text" name="textbox' + counter +
'" id="textbox' + counter + '" value="" >');

newTextBoxDiv.appendTo("#TextBoxesGroup");

counter++;
});

$("#removeButton").click(function () {
if(counter==1){
alert("No more textbox to remove");
return false;
}
counter--;

$("#TextBoxDiv" + counter).remove();
});

$("#getButtonValue").click(function () {

var msg = '';
for(i=1; i<counter; i++){
msg += $('#textbox' + i).val();
}
alert(msg);
});

});
</script>
</head><body>

<div id='TextBoxesGroup'>
<div id="TextBoxDiv1">
<label>Textbox #1 : </label><input type='text' id='textbox1' >
</div>
</div>
<input type='button' value='Add Button' id='addButton'>
<input type='button' value='Remove Button' id='removeButton'>
<input type='button' value='Get TextBox Value' id='getButtonValue'>

</body>
</html>

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.2.2015 21:56 (tLeon).
17 godina

Da podijelim sa vama dva vrlo  korisna online alata.

All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.2.2015 0:31 (Nix).
Moj PC  
1 0 hvala 4
16 godina
neaktivan

Kad već shareamo : kul backend thing - Sentry. Super laka instalacija i svi vaši errori idu na jedno mjesto, lijepi gui, divota :)

http://manutd-croatia.com/forum/index.php ... forum i udruga navijača Manchester Uniteda...
12 godina
neaktivan

Za slucaj da netko nezna za ovu stranicu, super stranica za prosurfat ponekad i pronac neku inspiraciju i naucit nesto novo.

Moj PC  
4 0 hvala 5
12 godina
neaktivan

Super alat za responsive development.

http://lab.maltewassermann.com/viewport-resizer/

Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

Pozdrav, imam jedno pitanje za ljude koji koriste MEAN stack.

Naime, poceo sam malo gledat u te tehnologije i da naucim odlucio sam razvit jedan app u kojem ljudi mogu postavljat oglase i onda na svom profilu pogledat svoje oglase i trenutno sam zapeo na mongoose schemama.

Tj. imam dilemu/ neznam kako bi ih bilo najbolje napravit za kasniji query, a trenutacno razmisljam o dvije opcije:

1) Napravit jedan dokument u kojem bi bili username, password i array njegovih oglasa

2) Napravit dva dokumenta, jedan je od usera gdje ima username i password, a drugi je taj oglas document koji bio imao naravno oglas i createdBy: username pa bi po tome searchali na profil stranici

Pa me zanima vas input kako bi vi to napravili, mozda neka 3. metoda?

Po meni 1) je bolji kad radimo query na stranici profila, a losiji kad radimo query na main stranici di cemo sve izlistat, dok je kod 2) obrnuta situacija.

Thx

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Besplatna alternativa koja ne zaostaje za Sublimeom je NetBeans IDE.
Radim kao back-end Web developer, i to koristimo u firmi. Sublime nam jednostavno ne paše (kupili licensu - probali - odustali), pogotovo meni s PHPom gdje se NetBeans pokazao kao izvrstan. 
Davno je NetBeans bio prilično spor, ali od verzije 8+ vidljiva su značajna poboljšanja.
Po meni, Sublime ne vrijedi uloženog novca pored besplatne alternative kao što je npr NetBeans koji ne zaostaje i čak je i bolji za neke stvari, kao npr meni za PHP.

I dont care that they stole my idea . . I care that they dont have any of their own. — Nikola Tesla
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
xZero kaže...

Besplatna alternativa koja ne zaostaje za Sublimeom je NetBeans IDE.
Radim kao back-end Web developer, i to koristimo u firmi. Sublime nam jednostavno ne paše (kupili licensu - probali - odustali), pogotovo meni s PHPom gdje se NetBeans pokazao kao izvrstan. 
Davno je NetBeans bio prilično spor, ali od verzije 8+ vidljiva su značajna poboljšanja.
Po meni, Sublime ne vrijedi uloženog novca pored besplatne alternative kao što je npr NetBeans koji ne zaostaje i čak je i bolji za neke stvari, kao npr meni za PHP.

I ja mu dajem preporuku, koristili smo ga i mi u firmi dok nije firma kupila licence za PhpStorm :D

Tako da ak možete do licence onda PhpStorm, ako ne onda Netbeans ;)

http://manutd-croatia.com/forum/index.php ... forum i udruga navijača Manchester Uniteda...
14 godina
neaktivan

Ekipa pozdrav,

neznam kako da ovo napravim: Da mi se slika nalazi u donjem lijevom kutu, i kako scrollam stranicu da mi se i ta slika scrola dolje odnosno gore. 

Nešo slično ovome ali da ne ide ovako samo gore/dolje http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex4/flyimage2.htm 

Tražio sam nekakav tutorial ali ne pronalazim.

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice