Razvoj web-stranica - Rasprava izdvojena tema

poruka: 3.141
|
čitano: 646.370
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Razvoj web-stranica - Rasprava

Lijep pozdrav, trebao bi neki free template za sajt sa wallpapersima! Volio bih da sajt ima neki padajući meni i da ima dobro uklopljene adsense oglase. Također big volio da je prikaz slika (uz što manje teksta) skoro pa po cijeloj naslovnici. Znam da tražim puno, ali nadam se da će se nači neka dizajnerska duša pa preporučiti nešto besplatnog što odgovara mojem opisu :D

također me zanima kako da složim da se klikom na link 'Picture download' skine slika na računalo osobe?! ;)

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pozdrav,

zanimaju me konkretne ponude s referencama za 2 sljedeće situacije:

1.izrada unikatne teme za wordpress, instalacija wordpresa, porihtavanje kategorija, widgeta, pluginova, formi, galerija..., dakle sve potrebne radnje do dodavanja sadržaja.

2. prerada i prilagodba kupljene teme, a ostalo isto kao i gore navedeno (u dogovoru bi se kupila tema koja najbolje odgovara potrebama i grafički se dotjerala i prilagodila).

web stranica bi bila kombinacija portala i službene stranice grada/mjesta/tvrke/udruge.

zanima me i vrijeme potrebno za izradu.

u slučaju prihvaćanja ponude sklopio bi se ugovor o djelu.

ponude, pitanja i pojašnjenja na pm.

p.s. wordpress nije uvjet, može i neko custom cms rješenje slične funkcionalnosti.

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.8.2013 23:41 (bootyfull).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Imam samo jedno kratko pitanje. Vjerojatno major noob question, al jbg. 

Oke, gledam neke tutoriale za HTML5, sve više manje razumijem, nema problema. Ali mi nije nešto jasno. Kada tip napiše ovu komandu ( zalijepit ću je ispod ) onda njemu side news ode desno, i bude obojanu u tirkiznu boju... Dok se meni ništa ne događa?! jesam li možda nešto pogrešno napisao? Je li se nešto u međuvremenu promijenilo? Tutoriali su skoro pa 2 god. stari. Pišem u notepadu++. 

#side_news{

float: left;

width: 220px;

margin: 20px 0px;

padding: 30px;

background: #66CCCC;

}

U čemu bi bio problem? 
Problem je u tome što na stranici ( znači kada run in GC ) nema te vijesti koju bih ja pomaknuo. Ali u ***.html-u je ima. I ljubičasta je. To nije dobro, right? 
EDIT : Riješeno! Gle u čem je bio problem. {#} id="side_news. Falio mi je ". Hvala za pomoć!
Optimizam je nedostatak iskustva.
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.8.2013 11:41 (turbojc).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Razvoj web-stranica - Rasprava
turbojc kaže...

Imam samo jedno kratko pitanje. Vjerojatno major noob question, al jbg. 

Oke, gledam neke tutoriale za HTML5, sve više manje razumijem, nema problema. Ali mi nije nešto jasno. Kada tip napiše ovu komandu ( zalijepit ću je ispod ) onda njemu side news ode desno, i bude obojanu u tirkiznu boju... Dok se meni ništa ne događa?! jesam li možda nešto pogrešno napisao? Je li se nešto u međuvremenu promijenilo? Tutoriali su skoro pa 2 god. stari. Pišem u notepadu++. 

#side_news{

float: left;

width: 220px;

margin: 20px 0px;

padding: 30px;

background: #66CCCC;

}

U čemu bi bio problem? 

float si namjestio na left stavi float:right i ode udesno

EDIT:ako ti se opet ništa ne događa možda si krivo linkao css datoteku pa nemože naći od kud da izvuče te podatke 

Ono što možeš sutra,ne ostavljaj za danas.
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.8.2013 11:24 (zelenbic).
15 godina
neaktivan

Zapravo poslije posta sam i napisao right, ali se ništa nije dogodilo. Ni da bi se jedan dio obojao. Ali mi nije jasno zašto sam onda 5 minuta prije tog koda uspio staviit footer na desnu stranu. Inače to sam napisao u main.css, gdje sam napisao i kao što kažem footer koji je uredno odradio posao. Imaš li još kakvu ideju? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
turbojc kaže...

Zapravo poslije posta sam i napisao right, ali se ništa nije dogodilo. Ni da bi se jedan dio obojao. Ali mi nije jasno zašto sam onda 5 minuta prije tog koda uspio staviit footer na desnu stranu. Inače to sam napisao u main.css, gdje sam napisao i kao što kažem footer koji je uredno odradio posao. Imaš li još kakvu ideju? 

Daj napiši i HTML dio toga 

edit:jer sam ponovio sve to i meni je uredno otišlo desno i obojalo u plavo

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.8.2013 11:32 (zelenbic).
15 godina
neaktivan

Da, sad se i meni obojalo u plavo i uredno otišlo u desno, iako piše float: left. Malo mi to čudno, no nema veze.

Problem je bio što nisam stavio " na kraju id="side_news. {#}

Hvala ti za pomoć! 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
bootyfull kaže...

Pozdrav,

zanimaju me konkretne ponude s referencama za 2 sljedeće situacije:

1.izrada unikatne teme za wordpress, instalacija wordpresa, porihtavanje kategorija, widgeta, pluginova, formi, galerija..., dakle sve potrebne radnje do dodavanja sadržaja.

2. prerada i prilagodba kupljene teme, a ostalo isto kao i gore navedeno (u dogovoru bi se kupila tema koja najbolje odgovara potrebama i grafički se dotjerala i prilagodila).

web stranica bi bila kombinacija portala i službene stranice grada/mjesta/tvrke/udruge.

zanima me i vrijeme potrebno za izradu.

u slučaju prihvaćanja ponude sklopio bi se ugovor o djelu.

ponude, pitanja i pojašnjenja na pm.

p.s. wordpress nije uvjet, može i neko custom cms rješenje slične funkcionalnosti.

Obično ti je prilagodba postojeće teme i punjenje sadržaja cca 2000-4000 KN. S tim da je prilagodba samo boja/logotipa, tj. ono što se može mjenajti u temi, bez zadiranja u kod.

Kod kupnje teme bolje gledaj tehničke karakteristike, vizuala se uvijek da sredditi i naštimati.

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.8.2013 15:42 (Syke).
16 godina
odjavljen

Hello, devs...

Kratko pitanje na koje sam si  odgovorio, no da i čujem vaša mišljenja. Koji je po vama best approach loadanju vlastitih prečesto korištenih funkcija unutar web PHP MVC frameworka? Riječ je naravno o metodama karakterističnima za različite i neovisne kontrolere unutar web aplikacije, za koje sam preljen ponavljati ih unutar svakog kontrolera, trenutno koristim vlastiti helper, ali želio bi koristiti ... nešto drugo. Base controller možda, auto load, something else..? Ili extendati sve kontrolere iz vlastitog core kontrolera?

Dvojbe i sumnje isključivo arhitekturalne prirode, vaša iskustva, kao i linkovi na možebitne korisne resurse.

Cheers, and don't repeat yourself {#}

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Malo offtopic ali ima veze sa temom. Koji je po vama najbolji/najpovoljniji hosting u Hrvatskoj? Zanima me Windows hosting sa 1-2GB prostora, flat prometom i uobičajenim stvarima (mailovi, cpanel neki, mssql baza sa neograničenim brojem konekcija - 2 baze minimalno). Treba mi za tvrtku.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
alankish kaže...
...

I'm quoting myself, it looks like I'm getting old. I'll just stick to with (H)MVC, modules are way to go. {#}

Sum_of_all_fears kaže...

...

U moru široke ponude domaćih hostinga, koji god da odabereš koji zadovoljava tražene uvjete, svede ti se na isto, shared web hosting plus uptime od nekakvih 99.97%, nemaš što pogriješiti, situacija se bitno mijenja ideš li na VPS, oblake ili dedicated.

12 godina

Plus hosting.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Malo offtopic ali ima veze sa temom. Koji je po vama najbolji/najpovoljniji hosting u Hrvatskoj? Zanima me Windows hosting sa 1-2GB prostora, flat prometom i uobičajenim stvarima (mailovi, cpanel neki, mssql baza sa neograničenim brojem konekcija - 2 baze minimalno). Treba mi za tvrtku.

Pondi, možeš pilat @tnakira dan-noć. {#}

17 godina
neaktivan

imam osnovno znanje o pisanju statičkih stranica, sad me zanima jel mi bolje učiti php ili c#/.net?

o phpu vidim da ljudi imaju loša mišljenja(loše dizajniran kod) dok je kod .neta problem što je na microsoft platformi(iako sam čitao o monou), pa ako ima ko koju preporuku..

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Može mala pomoć? 

Trebam obaviti zadatak, ali sve uredno napišem, i javlja mi problem da je u 2. rečenici text size 16px ( org ) a ja trebam 20. Što radim pogrešno?

<body>

<p style="font-size: 10px"> <p> Some text for you to make tiny!</p>

<p style="font-size: 20px"> <p> Some text for you to make normal size!</p>

<p style="font-size: 40px"> <p> Some text for you to make super big!</p>

</body> 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
turbojc kaže...

Može mala pomoć? 

Trebam obaviti zadatak, ali sve uredno napišem, i javlja mi problem da je u 2. rečenici text size 16px ( org ) a ja trebam 20. Što radim pogrešno?

<body>

</body> 

makni boldano i radit će kako treba Lp

16 godina
odjavljen
djdomi kaže...

imam osnovno znanje o pisanju statičkih stranica, sad me zanima jel mi bolje učiti php ili c#/.net?

o phpu vidim da ljudi imaju loša mišljenja(loše dizajniran kod) dok je kod .neta problem što je na microsoft platformi(iako sam čitao o monou), pa ako ima ko koju preporuku..

Nauči oba {#} PHP je way to go, naučio osnove, i uzmi neki super ql  framework koji će ti olakšati rad (CodeIgniter, Laravel ili Yii). Ili uzmi ASP.NET i MVC/Razor engine plus WebMatrix koji ti je free. Ne slušaj ljude {#}

turbojc kaže...

<body>

</body> 

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.9.2013 12:45 (alankish).
14 godina
odjavljen

Pozdrav vama

napravio sam par siteova u wordpressu ,još radim na njma točnije, pa me zanima kako se kreću cijene za wp siteove? Jeli to 500-1000 li čak i 2-3000 kuna? Koliko da tražim za njih? Hvala

&amp;quot;Tko leti vrijedi,tko vrijedi leti,tko ne leti,ne vrijedi!&amp;quot; by Grunf

0 0 hvala 0
12 godina

Može WP site koštati i 20k kn, sve ovisi što si radio, kakav je projekt i kako se prodaš drugima.

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

da namjeravam tražiti 2-3 000 kuna, tema dođe 300-400, domena 100, hosting 300 i moj rad još radni sati tako da oko 2-3 mislim.

&amp;quot;Tko leti vrijedi,tko vrijedi leti,tko ne leti,ne vrijedi!&amp;quot; by Grunf

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Daj link od te stranice.

14 godina
odjavljen

ne mogu u izradi je

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Kako ćemo ti onda reći cijenu koliko vrijedi stranica?

2 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Otprilike me zanima kako se kreću cijene.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

A: Koliko dođe auto?

B: Koji?

A: Ma svejedno, samo okvirno koliko se cijene kreću.

Kvaliteta!

16 godina
odjavljen
osvit kaže...

Otprilike me zanima kako se kreću cijene.

Prava vrijednost nečega je koliko je osoba spremna platiti. Iskreno, 3k kuna za inicijalno punjenje WP i korištenje gotove teme je puno previše. Za svoj posao uzmi 0,5 - 1k i mirno legni u krevet.

Usput, ima kakav iskusni frontendaš ovdje? Koji pristup za SPA web? Reponsive dolazi kasnije, tako da čak razmišljam sve okrenuti na html5 boilerplateu ili initializeru. 

14 godina
odjavljen

Ne dam svoje ispod 2000 kuna, neda mi se radit za manje. S tim da je u cijenu uključeno cijena hostinga, domene i teme. Znači moj rad 1300 minimalno.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
A gle, neki susjedov mali ti isto to radi za 500kn, a ti za 1300kn, razlike u kvaliteti nema, jer to nije ni blizu web dizajnu, već stavljate gotove teme.
17 godina
mantolic kaže...
A gle, neki susjedov mali ti isto to radi za 500kn, a ti za 1300kn, razlike u kvaliteti nema, jer to nije ni blizu web dizajnu, već stavljate gotove teme.

navedi jednu unikatnu web stranicu pa ću ti pokazati 10 "tema" koje su identične. danas kad je informacija bitna ti pričaš o unikatnom dizajnu kao i prije 10 godina...

samo način da klijentu opravdaš svoju gramzivost.

Nove Tehnologije
13 godina
neaktivan
Vuce kaže...
mantolic kaže...

navedi jednu unikatnu web stranicu pa ću ti pokazati 10 "tema" koje su identične. danas kad je informacija bitna ti pričaš o unikatnom dizajnu kao i prije 10 godina...

samo način da klijentu opravdaš svoju gramzivost.

http://www.art4web.sk/en 

Da vidim tih 10 tema koji su identični?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice