Razvoj web-stranica - Rasprava izdvojena tema

poruka: 3.141
|
čitano: 643.499
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Razvoj web-stranica - Rasprava
alankish kaže...

Usability bi trebao biti cilj kod svakog dobrog dizajna, drugo je ako ciljano tržište, odnosno klijent očekuje i spreman je platiti riješenje, čija je svrha samo postojanaje, odnosno prisutnost, ali takva rasprava već odlazi u drugom smjeru.

Krivo si me svati nisam mislio na taj dio taj dio, naravno košta i poželjan je. Više sam mislio pr. imaš ciljano tržište koje traži informatičku robu i oćekuje recimo sladere i neku jednostavniju interakciju ili dodatne funkcije u prikazu više slićica putem lightboxa. Dok dizajner texrtualno informacije ko osmoškolcima u plain text formatu sa tu i tamo kojom slikicom ili pak ode u previše softicirano, sa razno raznom inerakcijom i full stručnimn sadržajem da ciljana publika bez klajćevog riječnika stranih rijeći nema pojma o ćem je rijeć.

Više sam na to mislio, možda se nisam najbolje izrazio. Nisam mislio na naćin izvedbe kolko na sami koncept i konceptualan naćin prikaza sadržaja.

14 godina
protjeran
Razvoj web-stranica - Rasprava

Image slideri su najveće smeće koje je zadesilo web. Ajde ne najveće, ali jedno od.

Pod time mislim one ogromne bezvezne slidere na naslovnim stranicama. Bezvezna nepregledna rotirajuća hrpa informacija.

Ad astra peronospora
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.11.2012 12:02 (Bypass).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Postoji li negdje besplatna gotova kontakt forma ali da ima mogućnost prikaza na Hrvatskom jeziku ??

Nešto ovog tipa: http://www.foxyform.com/

Samsung Galaxy S, Firmware: CyanogenMod 7 , Version: 7.1 stable, Android: 2.3.7, Modem: XXJVT, Kernel: Stock-2.6.35.12, Launcher: Launcher pro, Theme: Rover's Cyan
14 godina
neaktivan

Ovo ti je kod koji sam ja napravio u dreamweaveru:

<h1 align="center">Kontakt</h1>

</p>

<form action="FormtoEmail.php" method="post" name="ContactForm">

<label>

<div align="center"><strong>Vaše ime :</strong>

<input name="" type="text" />

</div>

</label>

<p align="center">

<label><strong>Vaš email:</strong>

<input name="" type="text" />

</label>

</p>

<p align="center">

<label><strong>Vaš Komentar : </strong>

<textarea name="komentari" cols="50" rows="10" id="komentari"></textarea>

</label>

<input type="submit" name="button" id="button" value="Submit" /></form>

Naravno trebat će ti i pHp skripta FormtoEmail.php:

<?php

$my_email = "tvojaemailadresa@email.com";

/*

Enter the continue link to offer the user after the form is sent.  If you do not change this, your visitor will be given a continue link to your homepage.

If you do change it, remove the "/" symbol below and replace with the name of the page to link to, eg: "mypage.htm" or "http://www.elsewhere.com/page.htm"

*/

$continue = "/";

/*

Step 3:

Save this file (FormToEmail.php) and upload it together with your webpage containing the form to your webspace.  IMPORTANT - The file name is case sensitive!  You must save it exactly as it is named above!  Do not put this script in your cgi-bin directory (folder) it may not work from there.

THAT'S IT, FINISHED!

You do not need to make any changes below this line.

*/

$errors = array();

// Remove $_COOKIE elements from $_REQUEST.

if(count($_COOKIE)){foreach(array_keys($_COOKIE) as $value){unset($_REQUEST[$value]);}}

// Check all fields for an email header.

function recursive_array_check_header($element_value)

{

global $set;

if(!is_array($element_value)){if(preg_match("/(%0A|%0D|\n+|\r+)(content-type:|to:|cc:|bcc:)/i",$element_value)){$set = 1;}}

else

{

foreach($element_value as $value){if($set){break;} recursive_array_check_header($value);}

}

}

recursive_array_check_header($_REQUEST);

if($set){$errors[] = "You cannot send an email header";}

unset($set);

// Validate email field.

if(isset($_REQUEST['email']) && !empty($_REQUEST['email']))

{

if(preg_match("/(%0A|%0D|\n+|\r+|:)/i",$_REQUEST['email'])){$errors[] = "Email address may not contain a new line or a colon";}

$_REQUEST['email'] = trim($_REQUEST['email']);

if(substr_count($_REQUEST['email'],"@") != 1 || stristr($_REQUEST['email']," ")){$errors[] = "Email address is invalid";}else{$exploded_email = explode("@",$_REQUEST['email']);if(empty($exploded_email[0]) || strlen($exploded_email[0]) > 64 || empty($exploded_email[1])){$errors[] = "Email address is invalid";}else{if(substr_count($exploded_email[1],".") == 0){$errors[] = "Email address is invalid";}else{$exploded_domain = explode(".",$exploded_email[1]);if(in_array("",$exploded_domain)){$errors[] = "Email address is invalid";}else{foreach($exploded_domain as $value){if(strlen($value) > 63 || !preg_match('/^[a-z0-9-]+$/i',$value)){$errors[] = "Email address is invalid"; break;}}}}}}

}

// Check referrer is from same site.

if(!(isset($_SERVER['HTTP_REFERER']) && !empty($_SERVER['HTTP_REFERER']) && stristr($_SERVER['HTTP_REFERER'],$_SERVER['HTTP_HOST']))){$errors[] = "You must enable referrer logging to use the form";}

// Check for a blank form.

function recursive_array_check_blank($element_value)

{

global $set;

if(!is_array($element_value)){if(!empty($element_value)){$set = 1;}}

else

{

foreach($element_value as $value){if($set){break;} recursive_array_check_blank($value);}

}

}

recursive_array_check_blank($_REQUEST);

if(!$set){$errors[] = "You cannot send a blank form";}

unset($set);

// Display any errors and exit if errors exist.

if(count($errors)){foreach($errors as $value){print "$value<br>";} exit;}

if(!defined("PHP_EOL")){define("PHP_EOL", strtoupper(substr(PHP_OS,0,3) == "WIN") ? "\r\n" : "\n");}

// Build message.

function build_message($request_input){if(!isset($message_output)){$message_output ="";}if(!is_array($request_input)){$message_output = $request_input;}else{foreach($request_input as $key => $value){if(!empty($value)){if(!is_numeric($key)){$message_output .= str_replace("_"," ",ucfirst($key)).": ".build_message($value).PHP_EOL.PHP_EOL;}else{$message_output .= build_message($value).", ";}}}}return rtrim($message_output,", ");}

$message = build_message($_REQUEST);

$message = $message . PHP_EOL.PHP_EOL."-- ".PHP_EOL."";

$message = stripslashes($message);

$subject = "FormToEmail Comments";

$headers = "From: " . $_REQUEST['email'];

mail($my_email,$subject,$message,$headers);

?>

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">

<html>

<head>

<title>Dreamweaver Tutorial - Contact Form</title>

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">

</head>

<body bgcolor="#ffffff" text="#000000">

<div>

<center>

<b>Hvala vam! <?php print stripslashes($_REQUEST['name']); ?></b>

<br>

Va&scaron;a poruka je poslana!

<p><a href="<?php print $continue; ?>">Click here to continue</a></p>

</center>

</div>

</body>

</html>

I'm changing and changing and with more time passing I'll be changing more. I'm not dissapointed anymore, just silent. Not unthinking, but reckless. Not unemotional, but emotional.'
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.11.2012 21:14 (Aliser).
15 godina
odjavljen
Aliser kaže...

Bez uvrede, ali za ovo bi trebalo dati permament ban, no pošto smo svi liberalni, to se neće dogoditi. Prvo kod, koji si ti "napisao" u DW ne radi ništa. Čak niti to. Ova "skripta" isto tako u kombinaciji s tvojim HTML kodom ne radi ništa. Jesi li ti to uopće isprobao? Pohranjuje li ti $_POST[] vrijednosti iz inputa? Zašto si koristio $_REQUEST? I zašto si kopirao cijelu "kobasu" ovog neurednog PHP koda ovdje? Pastebin možda? Što da sutra neko naleti i iskopira 30k linija svojeg spaghetti koda ovdje?

14 godina
neaktivan

Perma ban zato što sam postavio kod ok dobro, vidim i ja na šta smo sada spali.

Prvo, da isprobao sam u DW i da radi. Koristim ga na dvije stranice. Kod tj forma ti je samo to FORMA.

A ovo, formtoemail.php sam našao na internetu nisam ja iskodirao niti sam šta radio, jer nemam baš velikog iskustva sa pHp-om zato se ne trebamo vrijeđati ovdje i praviti pametni.

Svejedno sam istestirao kodove i rade što je ja mislim najbitnije.

Edit: Ne nije pastebin, pHp kod se nalazi na mom laptopu, otvorio ga copy-paste..jel i to sada postao neki problem?

I'm changing and changing and with more time passing I'll be changing more. I'm not dissapointed anymore, just silent. Not unthinking, but reckless. Not unemotional, but emotional.'
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.11.2012 21:56 (Aliser).
16 godina
neaktivan
Bypass kaže...

Image slideri su najveće smeće koje je zadesilo web. Ajde ne najveće, ali jedno od.

Pod time mislim one ogromne bezvezne slidere na naslovnim stranicama. Bezvezna nepregledna rotirajuća hrpa informacija.

Slideri nisu smeće, nego se, poput Flasha recimo, trebaju znati koristiti pravilno.

Dakle, početni slide treba biti udarni i sadržavati bitne informacije koje se žele naglasiti, a ostali slideovi idu po želji posjetitelja...neka klikne koga zanima.

Na taj način taj slide je jednostavno grafička komponenta dizajna stranice i ne odvlači ljudima pažnju time što se slajdovi izmjenjuju, dok prave informacije čekaju na ostatku stranice.

15 godina
odjavljen
Aliser kaže...

Gledaj što mi je tvoja forma dostavila na mail:

Komentari: ads

Button: Submit

Po meni baš i ne radi Namigiva Nitko se ne pravi pametan niti te ne vrijeđa, stavio si ovdje polovičan kod, bez obzira čije je, i i php kod za slanje maila, od 281 linije. Inače su dovoljne 3. NHF {#}
Kriste, ovaj editor ja koma Viče

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.11.2012 22:12 (alankish).
14 godina
protjeran

Ovo bi moglo biti korisno kod rasprava:

http://codepad.org/

Ad astra peronospora

0 0 hvala 2
15 godina
odjavljen
Bypass kaže...

Ovo bi moglo biti korisno kod rasprava:

http://codepad.org/

Hvala, Bypass. Dovoljan bi bio i pastebin.com.  Aliser, oprosti, ali si mi ubio 2 minute života previše, da bi odgonetnuo što ovaj kod od 281 linije zapravo radi.

HINT: Probaj odgonetnuti što znači name atribut.

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.11.2012 0:12 (alankish).
14 godina
neaktivan

Eh ne znam meni radi..

A inače pokušao sam liku pomoći, što vidim niko do sada nije ako imaš bolje rješenje postavi.

I mnogo se ispričavam što si izgubio 2 minute života čitajući moj post koji nisi ni morao čitati.

15 godina
neaktivan

E ovako, radim jednu stranicu privatnu, i sad bi napravio neku galeriju slika na stranici, a neznam koji bi bio najjednostavniji način za izvesti to ?? Neki slideshow ili nešto bolje ??

Samsung Galaxy S, Firmware: CyanogenMod 7 , Version: 7.1 stable, Android: 2.3.7, Modem: XXJVT, Kernel: Stock-2.6.35.12, Launcher: Launcher pro, Theme: Rover's Cyan
14 godina
neaktivan
goranbm kaže...

E ovako, radim jednu stranicu privatnu, i sad bi napravio neku galeriju slika na stranici, a neznam koji bi bio najjednostavniji način za izvesti to ?? Neki slideshow ili nešto bolje ??

Šta bi to trebalo bit, može bit slider, corasel, acordian, tabovi, lightbox ima tu puno opcija

15 godina
neaktivan

A trebalo bi biti kao neka galerija sa jedno 20-ak slika... Nemam neki određeni cilj što to mora biti, nešto što se lako može montirtati i uklopiti u već napola gotovu web stranicu...

15 godina
odjavljen
goranbm kaže...

A trebalo bi biti kao neka galerija sa jedno 20-ak slika... Nemam neki određeni cilj što to mora biti, nešto što se lako može montirtati i uklopiti u već napola gotovu web stranicu...

Jednostavnije ne može biti, čak i BOL koristi nešto slično. Lightbox!

13 godina
neaktivan

Pitanje vezano uz Google fonts.

Dakle, sve napravim kao što piše u uputama.

U HTML ubacim ovo:

<link href='http://fonts.googleapis.com/css?family=News+Cycle' rel='stylesheet' type='text/css'>

U CSS ubacim ovo:

font-family: 'News Cycle', sans-serif;

Zašto mi na stranici slova čćžšđ prikazuje u Arial fontu ? A opisu fonta navedena su sva ta slova (čćžšđ) http://www.google.com/webfonts/specimen/News+Cycle#charset.

Ostala slova rade dobro.

Isti problem javlja se i kad stranicu otvaram lokalno i kad je prebacim na server.

Jel zna možda netko kako se ovo riješi ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Hrvojeee kaže...

Pitanje vezano uz Google fonts.

Dakle, sve napravim kao što piše u uputama.

U HTML ubacim ovo:

<link href='http://fonts.googleapis.com/css?family=News+Cycle' rel='stylesheet' type='text/css'>

U CSS ubacim ovo:

font-family: 'News Cycle', sans-serif;

Zašto mi na stranici slova čćžšđ prikazuje u Arial fontu ? A opisu fonta navedena su sva ta slova (čćžšđ) http://www.google.com/webfonts/specimen/News+Cycle#charset.

Ostala slova rade dobro.

Isti problem javlja se i kad stranicu otvaram lokalno i kad je prebacim na server.

Jel zna možda netko kako se ovo riješi ?

Ok, mislim da sam skužio..

treba uključiti ovako:

<link href='http://fonts.googleapis.com/css?family=News+Cycle&subset=latin,latin-ext' rel='stylesheet' type='text/css'>

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.12.2012 10:00 (Hrvojeee).
14 godina
neaktivan

Pošto vidim da se pojedinima nije svidio moj pHp kod te i kontakt forma našao sam nešto mnogo jednostavnije pa ako bude nekome trebalo izvolite:

http://www.freecontactform.com/email_form.php

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Jedno razvojno-programersko pitanje, kako  vi u razvoju stranica cms-a organizirate sadržaj, kako pristupate problemu taksonomije?

Trenutno radim na razvoju cms-a  gdje je glavna tabela u bazi podataka organizirana kao stablo, a prvih 50tak redova u tabeli je popunjeno nadređenim upisima koji prestavljaju uglavnom linkove na tematiziranu vrstu sadržaja (sport.>odbojka->muškarci)... i slično, ispod njih su upisi koji predstavlaju članke. Ta tabela je povezana dalje na druge koje čuvaju različite podatke (ključne riječi, slike, kategorije, komentari itd).

Ranije sam imao primjer gdje je tabela za članke isključivo služila toj svrsi, dok je granjanje tema bilo u posebnoj tabeli... Koji  je pristup bolji??? Neki treći?

All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.12.2012 0:55 (Nix).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Ja ne stavljam linkove u bazu, samo slug-ove, a ostalo rješavam preko kontrolera i routera koji.

Primjerice kontroler article ima npr view funkciju kojoj su argumenti kategorije.

Pa može biti www.nekastranica.com/article/kategorija/podkategorija/ime-clanka

routerom možemo maknuti primjerice article pa imamo www.nekastranica.com/kategorija/podkategorija/ime-clanka

Znači:

public function article($category='', $slug='')

{

// do something

}

Tako nekako. A tabela bi bila nešto kao:

article_id

article_title

article_content

article_slug

article_date

user_id

...

...

I onda relacije sa ostalim tabelama kao category i ostale informacije.

Ad astra peronospora
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.12.2012 9:11 (Bypass).

3 0 hvala 0
17 godina

Ne spremem ni ja linkove u bazu nego putanje koje u sebi sadrže 'slug' svake nadređene kategorije.

evo primjer jedne putanje (path):

vijesti/mobilni-aparati/sam-sung/galax-nesnes/poslali-mobitel-na-rub-svemira

url bi izgledao: http://nekastranica.com/vijesti/mobilni-aparati/sam-sung/galax-nesnes/poslali-mobitel-na-rub-svemira

sadržaj je kaskadno organiziran

• vijesti > vraća listu svih vijesti
  • vijesti/mobilni-aparati > vraća listu svih podređenih vijesti, u ovom slučaju mobilni aparati
  • vijesti/mobilni-aparati/sam-sung > ... sve vijesti vezane za ovaj brand
  • vijesti/mobilni-aparati/sam-sung/galax-nesnes >... sve vezano za ovaj model
  • vijesti/mobilni-aparati/sam-sung/galax-nesnes/poslali-mobitel-na-rub-svemira > ... samu vijest

U ruteru staviš npr

(cakephp primjer)

Router::connect('/:path/*', array('admin'=>false,'controller' => 'posts', 'action' => 'show'),array('pass'=>array('path')));

* za paginaciju npr prikaz druge stranice vijesti/mobilni-aparati/2

U 'akciji' tj  Posts::function show() {...}  možeš tražiti sadržaj prema spremljenoj putanju (path) ili prema zadnjem slug-u u putanji. U zavisnosti koja je vrsta sadržaja (kategorija ili članak) biraš izgled stranice...

Na ovaj način se može organizirati  'n-level' taksonomija, krajnjem korisniku je omogućeno da jednostavno postavlja sadržaj bez potrebe za diranjem u router.

All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.12.2012 14:43 (Nix).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Trebaš normalizirat bazu teško je ovako vidjet šta je najbolje. Moj savjet svaku cjelinu koja može živit zasebno nek ti bude osnovna tablica (zadnja grana granjanja), a ostalo sve radiš preko relacija.

16 godina
neaktivan

ne bi ja sve u jednu tablicu stavljao

imas tablicu categories, onda ju koristis za kategorije

ako se tablica sastoji od:

id

title

uri   ( slug valjda? )

parent_id

published

napravis query

select id, title, uri, parent_id from categories where ( uri = 'mobilni-aparati' or uri = 'samsung' or uri = 'galaxy' or uri = 'najbolji-mob-na-planeti' ) and published = 1

taj ti query vrati 3 reda ( cetvrti ne jer je to ipak clanak )

samo za ovaj uri koji ne postoji u categories potrazi clanak i to je to

bar bi ja tako. mozda je 2 upita na bazu, no uvijek mozes koristiti memcache :)

treca tablica koja bi tu bila ukljucena je article_category gdje imas

category_id

article_id

( ili nesto slicno )

www.prijevodi-online.org
17 godina

@ NoorMomento

Naknadno sam prevrnuo net sa ključnim riječima 'n-level tree, mysql taxonomy' .. , većina primjera je  upravo predstavljena ovakvo kako sam započeo.

Baza je maksimalno normalizirana.

Tabela posts je organizirana kao stablo u kojoj je sadržaj klasificiran poljem type u dvije grupe (teme  i članci, 0 / 1).

Problem sa kojim sam se suočio je  vraćanja rezulata (članaka) iz podređenih (n-child) grupa sadržaja koji mogu biti na različitim nivoima.

Nakon 24 sata lupanja glavom od dlan {#}  skužio sam što mi je uraditi,

1. u tabelu posts  staviti FULLTEXT polje u koje ću spremiti  ID-ove svih nadređenih nivoa npr [1, 4, 15] i onda kada tražim rezultate sa nivoa 1 da mi pronađe članke koji imaju spremljen taj id.

ili

2. napraviti self relacijsku kao HABTM tabelu u kojoj cu spremiti nadređene nivoe, i preko te tabele tražiti članke.

edit

-----

Za dugu opciju sam se odlučio.

id| level_id | post_id

97| 1 | 123

98| 4 | 123

99| 15 | 123

Sad što je bolje 1 ili 2?

na brzinu učitavanja stranice se neće puno odraziti, jer će se rezultati uglavnom isporučivati sa keširanog querija.

@Snyder

Problem br1 nije poznato koliko će klijent ići u dubinu sa klasifikacijom sadržaja, negdje će nulti nivo imati samo podređene članke, negdje će između nultog nivoa i članka biti nekoliko nivoa, negdje će podređeni nivoi imati članke ali i podređene nivoe... 

problem br 2 članak može biti u nekoliko kategorija ne samo  jednoj.

članci će također imati i ključne riječi, itd itd

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.12.2012 17:39 (Nix).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Nije baš praksa stavljati liste u text polja. Za to se koristi posebna tablica koju pretražuješ unos po unos. Barem sam ja tako učio.

Ad astra peronospora

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

pa tak svejedno kolko ce nivoa kategorija biti u ovom sto sam ti napisao

imas npr kategorije

Računala, id 1, level 1

--Komponente, id 2, parent id 1, level 2

----Mbo, id 3, parent id 2, level 3

----Gfx, id 4, parent id 2, level 3

------Ati, id 5, parent id 4, level 4

------Nvidia, id 6, parent id 4, level 4

u clanku imas

id

title

uri

description

body

published

clanak preko tablice article_category mozes vezati na 1000 kategorija ako bas hoces, nema jednog polja kategorije u tablici clanaka, ne?

e sad, trik kod ovoga je da kod dodavanja novog clanka ili kategorije pogledas dal vec postoji uri ( npr. nvidia-je-zakon ) u tablici kategorija i tablici clanaka

jer ako se desi da imas kategoriju sa uri racunalna-periferija i clanak sa istim tim uri-jem onda neces znati dal je zadnji dio u urlu ( www.nest.com/racunalna-periferija/ ) kategorija ili clanak

www.prijevodi-online.org
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Riješeno, 

to izgleda ovakvo

http://www.screenr.com/YLh7

Pozdrav

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Nix kaže...

Riješeno, 

to izgleda ovakvo

http://www.screenr.com/YLh7

Pozdrav

Twitter bootstrap {#}

Vidim i blueimp-ov image uploader isto tako. Lijepo izgleda aplikacija inače :)

Ad astra peronospora
14 godina

Imam jedan problem sa rewriteom urlova u htaccessu. Naime, imam dvije php skripte koje mi služe za prikaz vijesti i prikaz sadržaja. Kako su ti urlovi kobasice, odlučio sam ih malo uljepšati i skratiti. Tako sam npr. od vijest.php?url=bla-bla-bla dobio /bla-bla-bla. Sad bih ja taj isti kod iskoristio i za ovaj drugi međutim onda mi ga ne prepoznaje i daje mi praznu stranicu u browseru. Ima li netko ideju kako to da sredim?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
david7 kaže...

Imam jedan problem sa rewriteom urlova u htaccessu. Naime, imam dvije php skripte koje mi služe za prikaz vijesti i prikaz sadržaja. Kako su ti urlovi kobasice, odlučio sam ih malo uljepšati i skratiti. Tako sam npr. od vijest.php?url=bla-bla-bla dobio /bla-bla-bla. Sad bih ja taj isti kod iskoristio i za ovaj drugi međutim onda mi ga ne prepoznaje i daje mi praznu stranicu u browseru. Ima li netko ideju kako to da sredim?

Evo ba pa čitaj:

http://net.tutsplus.com/tutorials/other/using-htaccess-files-for-pretty-urls/

Ad astra peronospora
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice