Publisher i hyperlinkovi

poruka: 6
|
čitano: 1.128
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Publisher i hyperlinkovi

Radim web-sajt u Publisheru (2003).Sve sam posložio u redu,sve veće tekstfajlove sam stavio pod hyperlink,čak i posebno kreirani

web-album.Sve je radio u redu prilikom pregleda u Firefixu,ali kada sam sve publicirao,nije radio ni jedan link,izuzev E-mail adrese.

Zna li netko u čemu griješim?Napominjem,da su svi linkani fajlovi na mom kompu.Možda je tu griješka?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Publisher i hyperlinkovi

a gdje si to sve točno publicirao? i kako?

Prvo ćemo krenuti od toga, pa onda dalje...

There's too many self-Indulgent wieners in this city with too much bloody money! ----- HP 6715b: Turion X2 64bit, 3 GB DDR2 667Mhz, 120GB SATA disk, X1250 graphics chip, Ubuntu 8.10
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Publisher i hyperlinkovi

Problem je što si stavljao pune pathove (znači c:\mysite\about.html), dok skoro 90% weba danas koristi relativne pathove, što je puno polje od običnog patha. Znači, relativni path ti je putanja do tvog filea , ali gledajući iz root (glavnog, početnog) foldera svog projekta. Znači, imaš sljedeće fileove, ovako raspoređene:

root (mysite)

images

-banner.png

index.html

Sad u tvom index.htmlu, ne smiješ staviti C:\mysite\images\banner.png, nego staviš /images/banner.png. I to je to. Sad, gdje god, gledano od filea koji je trenutno otvoren, tražiš folder images, i u njemu banner.png. Banalan primjer, ali nadam se da ćeš shvatiti.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
16 godina
neaktivan

Publicirao sam na zakupljenom hostu(Netdomena).Ponavljam,sve je u redu učitano,izuzev što ne rade ti linkovi.Inače,hyperlinkovi u

Publisheru su upisani kao egzistirajuci fajl na mom računalu.Pokušao sam uploadirati iste preko Netdomeninog FTP-a,ali mi odgovara da nemam dopuštenja za tu akciju.

16 godina
neaktivan

Publisher radi kao vizualni editor,jer ne znam raditi sa HTML-om,pa tako ne baratam sa index.html,već to automatski radi editor

kada idem publicirati gotove stranice.

16 godina
neaktivan

...na remote site moraš imaati ovakav path kao na slici ...otprilike ...ono
što ti je kolega gore govorio o relativnom pathu..na remote site ne smije biti c:/....../   .bar je tako meni...

Private
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice