Primjer div pozicioniranja

poruka: 6
|
čitano: 1.803
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Primjer div pozicioniranja

Edit

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.12.2009 14:07 (daseparo).

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Primjer div pozicioniranja
daseparo kaže...

Evo jedan templat malo složenijeg div pozicioniranja. Templat je dijelom preuzet sa jednog stranog foruma, a dijelom sam ga ja prilagodio. Kako je u nekim temama bilo riječi o DIV pozicioniranju i njegovim prednostima, a ja sam danas planirao izgled jedne stranice koju započinjem raditi, pa evo primjera što sam smislio.

Nisam još testirao u IE 6.0 (to cu kad dodjem na racunalo sa IE 6.0), neznam kako će se ponašati tamo, a u ostalim browserima je u redu.

CSS link.

Svi prijedlozi dobrodošli

Samo se nadam da nećeš koristiti te boje, malo ti je sve prešareno.Kao slikovnicaSmijeh. Čak mi je i oko zatitralo od one plave gore. Namigiva
AMD Phenom 9500, GA 790x DS4, RAM : 4 GB , ATI RADEON 4850, 750GB DISK SPACE, LOGITECH x540
17 godina

hmmm. da sam ozbiljan sad bi te najurio. SmijehNamigiva

Ovo nema veze sa dizajnom stranice, samo pozicije elemenata. Čak ni mjere nisu onakve kakve će biti, sigurno da cu glavnu sliku (smisljan neki flash efekt sa slikom) staviti veću. Da će submeni biti manje visine i druge sitnice.

17 godina

imam ja jednu ideju kad se vec igras div-ovima.. :)

napravi css za ovakvo nesto:

- dvija stupca

- u desni ide tekst (visina nije fixna, rasteze ovisno uo tekstu)

- lijevi ima visinu kao desni

- u lijevi ide meni, ali tako da nije na vrhu nego na dnu lijevog stupca.. :)

16 godina
Što je sad tu toliko zanimljivo, nabacati par div elemenata i sve CSS stilom prilagoditi (po mogućnosti da se jednako prikazuje u svim browserima. Nema lakšeg. Vidjet ćemo kako će ti web ispast, ali vidim da ti ide CSS.
17 godina
Ivan M. kaže...
Što je sad tu toliko zanimljivo, nabacati par div elemenata i sve CSS stilom prilagoditi (po mogućnosti da se jednako prikazuje u svim browserima. Nema lakšeg. Vidjet ćemo kako će ti web ispast, ali vidim da ti ide CSS.
  Pa nije ništa zanimljivo, dapače čak je i glupo, ali vidim sa si ti oduvijek poznavao sve zahtjeve CSS-a, i svih ostalih tehnika, pa ti nikad nije trebala pomoć nikoga drugoga, Mene veseli da mogu nekome ponuditi primjer nečega što ja prije nisam imao pojma, već sam mislio da su tablice zakon za web, a uz malo truda sam ušao dijelom u tu tehniku.
Svaki ovakvi primjer mi je bio dobrodošao kad sam učio, pa sam mislio da bi bilo dobro i to ponuditi drugima na informatičkom forumu, u dijelu razvoj web stranica.... Stim više što je bilo nekoliko rasprava o samim temljima i počecima razvoja web stranica...
Pa ako nekome pomogne, meni super. vidim da tebi ne treba... 
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice