Postavljanje webmaila preko cPanela?

poruka: 5
|
čitano: 4.247
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Ovako, nakon što sam reg domenu i otkupio godišnji paket i sve te stvari naštimao.

Sada sam išao odrediti email adresu. Nakon toga sam odabrao Horde za webmail.

E sada, nakon što sam ušao u njega i podesio tu novu email adresu; ja mogu slati poruke, ali NE mogu primati - zašto?

- da li se još šta mora podešavati (da ona adresa za prijavu ne bude glavna, nego sad ova nova napravljena, webmail), što još moram napraviti da bi sve normalno funkcioniralo.

I kada sve to podesim (u Horde), da li onda gazdi kojem pravim stranicu, njemu dajem ime i lozinku za Horde, pošto će vjerojatno on korsititi ili (kakvih tu još ima koraka)?

...hvala unaprijed na odg...

0 0 hvala 0
14 godina

Ja sam mailove odradio tako što sam u cPanelu napravio accounte, a onda sam samo išao na domena.com/webmail i tamo se prijavio sa accountom koji sam napravio u cPanelu i odabrao Roundcube za klijent..

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: Postavljanje webmaila preko cPanela?
Bart kaže...

Ovako, nakon što sam reg domenu i otkupio godišnji paket i sve te stvari naštimao.

Sada sam išao odrediti email adresu. Nakon toga sam odabrao Horde za webmail.

E sada, nakon što sam ušao u njega i podesio tu novu email adresu; ja mogu slati poruke, ali NE mogu primati - zašto?

- da li se još šta mora podešavati (da ona adresa za prijavu ne bude glavna, nego sad ova nova napravljena, webmail), što još moram napraviti da bi sve normalno funkcioniralo.

I kada sve to podesim (u Horde), da li onda gazdi kojem pravim stranicu, njemu dajem ime i lozinku za Horde, pošto će vjerojatno on korsititi ili (kakvih tu još ima koraka)?

...hvala unaprijed na odg...

tebi mail mora raditi primati i slati mailove. Ako ti neradi obrati se supportu gdje si uzeo hosting. Isto tako ako baš hočeš da ti gazda koristi horde stavi auto load, isto tako večina ljudi učini forward maila na svoj glavni mail koji najčešče koristi npr gmail.

www.mmo-balkan.com
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.2.2012 12:30 (Bejtman).
14 godina
neaktivan
Vjerojatno nisu naštelane PO3/SMTP mail server postavke na Hordeu.
Od hostera si dobio podatke o računu (FTP, passovi..). Tamo trebaju i biti PO3/SMTP
informacije.To su imena incoming/outgoing mail servera na hostu.

Njih pejstaš negdje u postavke Hordea.
Isto je i sa email klijetnima na lokalnom računalu. Pa primaš mailove ko' gospon čovjek
na Thunderbird.

Nisam ziher za POP3, ali za SMTP bez beda možeš koristiti mail server svog ISP-a.
Ja koristim B-netov i šljaka ko' beba.

Evo popis:

T-Com: mail.t-com.hr
VIP: mail.vip.hr
Metronet: mail.metromail.hr
Iskon: mail.iskon.hr
Optima: mail.optinet.hr
Carnet: mail.cmu.carnet.hr
Amis: smtp.amis.hr
Bnet: mail.xnet.hr
www.33dizajn.com

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Postavljanje webmaila preko cPanela?

Moj savijet ti je napravi account na gmailu te sve kontakte šalji na taj mail i riješio si se glavobolja.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice