Pitanje/objašnjenje oko domene/web hostinga?

poruka: 9
|
čitano: 3.346
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Ovako, za početak: trebam zakupiti domenu za Web site na kojem radim za jednog auto servisera.

- Za početak me zanima, da li je ovo ok stranica i da li sadrži samo HR domenu, ili može i COM (ako je samo HR, koja je dobra,povoljna i pouzdana stranica koja prodaje domene i sa COM domenom)? (namjeravam onu od 300kn, tj. paket koji sadrži min 2 domene)

- Pošto će gazda plaćati domenu/web host i sve to, zanima me, koji je točan proces kad se otkupljuje? Ćuo sam da kad kupujem, dobijem određeni obrazac za ispuniti (što će također morati gazda), i gdje se to onda dostavlja/šalje (u Zagrebu) i na koji način, da li ima komplikacija?

- Te me zanima, kako provjeriti da li neka domena već postoji (tj. ime buduće stranice)?

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.2.2012 14:00 (Bart).

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Pitanje/objašnjenje oko domene/web hostinga?
Koliko ja znam hr domena je besplatna za pravne osobe znaci gazda mora rijesit to sa papirima, com domena mozes na godaddy uzeti, cca 10$ godisnje
www.tv.ultimax.info GLEDAJTE TV UZIVO NA INTERNETU
16 godina
neaktivan
FiCoO kaže...
Koliko ja znam hr domena je besplatna za pravne osobe znaci gazda mora rijesit to sa papirima, com domena mozes na godaddy uzeti, cca 10$ godisnje

Ok, a gdje se riješava to sa papirima, u kojim ustanovama, ili to sve ide preko neta, tj. skine se i isprinta obrazac koji se mora popuniti, te se šalje poštom i slično ili?

Te me zanima, da li je bolje uzeti domenu EUR.HR ili COM.HR (jer te 2 mi nude sa HR nastavkom)?

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.2.2012 12:50 (Bart).
16 godina
neaktivan

Ima još koga ovdje da pomogne!!! Hvala unaprijed...

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.2.2012 15:47 (Bart).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Možete registrirati i .com.hr domenu. Mislim da košta manje od 50kn. Moja preporuka je ipak .HR ako ste u mogučnosti uzeti je.

16 godina
neaktivan
crowap kaže...

Možete registrirati i .com.hr domenu. Mislim da košta manje od 50kn. Moja preporuka je ipak .HR ako ste u mogučnosti uzeti je.

Da, uzet ću HR domenu...

Samo me zanima kako se to riješi kad se otkupi: znam da se mora neki obrazac ispuniti, ali gdje to onda odnesti/dostaviti/poslati??? Živim u Zg, pa ako tiko zna, koji je način toga...

Te koja je dobra, ozbiljna i pouzadan stranica za sve to, da li je ova ok: http://www.infonet.hr/ ???

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.2.2012 18:14 (Bart).
17 godina
Bart kaže...
crowap kaže...

Da, uzet ću HR domenu...

Samo me zanima kako se to riješi kad se otkupi: znam da se mora neki obrazac ispuniti, ali gdje to onda odnesti/dostaviti/poslati??? Živim u Zg, pa ako tiko zna, koji je način toga...

Te koja je dobra, ozbiljna i pouzadan stranica za sve to, da li je ova ok: http://www.infonet.hr/ ???

http://www.dns.hr/registracija/newhr

registriraj hr domenu i uzmi hosting (plus.hr).

i to je to!

onda "samo" trebaš složiti web, odraditi SEO i na kraju malo oglašavanja...

12 godina
neaktivan

Pozdrav,

Kupio sam domenu i zanima me sta sada trebam da uradim. Imam free website na webs.com i sad me zanima kako da tu domenu "registrujem" pa da mi pise ime stranice ime.com a sada mi pise ime.webs.com. Hvala unaprijed!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

dakle na hostingu upišeš dnsove koje trebaš za tu domenu varira postupak od hosta do hosta i od provajdera domena no u principu sam ukucaš dns di treba i to je to,

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice