PHP - fopen - da kreira datoteke kao FTP korisnik?

poruka: 3
|
čitano: 1.528
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
moderator
PHP - fopen - da kreira datoteke kao FTP korisnik?

Host Linux+Apache. Ako datoteke uploadam preko FTP-a, owner je moj korisnicki racun. To efektivno znaci da moja PHP aplikacija ne moze mijenjati te datoteke ako im ne odredim write pristup za sve korisnike, ili ako ne promijenim ownera, sto zapravo ne mogu, posto u FileZiili nemam tu opciju (ne znam jel mogu nekim drugim alatom - pristup SSH pristup nemam, imam samo FTP).

Pa me zanima - moze li se PHP-u narediti da funkcijama poput fopen pristupa datotekama kao da je korisnik/owner isti kao i kad prebacujem datoteke preko FTP-a (dakle, da preko PHP-a dam korisnicko ime i lozinku za FTP pristup)? Dakle, ako PHP-ovom funkcijom fopen kreiram datoteku na disku da owner nije www-data, nego da je owner mojkorisnickiracun.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: PHP - fopen - da kreira datoteke kao FTP koris

Možeš koristiti ili suexec (koji nisam do sada koristio, pa neću o njemu) ili suphp.

Ako suPHP već nije instaliran, onda je mala šansa da će ti ga netko instalirati samo radi tebe, no možeš probati. Provjeri s phpinfo() jel ti suPHP podešen na serveru. Ako je, onda samo moraš zamoliti hostera da ti ga omogući za tvoj račun.

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.10.2010 21:14 (svakak).
17 godina
moderator
RE: PHP - fopen - da kreira datoteke kao FTP koris

Znaci, ne postoji rjesenje bez da davim administratora. Suphp nije instaliran, suexec izgleda da je (ima mod_suexec u infou), ali kako sam vidio na jednoj stranici i tu trebaju administratorski zahvati. Mislim da cu onda jednostavno ostaviti direktorije writeabilne svima (ako to ne napravim, web-aplikacija u njima ne moze kreirati nove datoteke), a datoteke ce web-aplikacija koristiti kao readonly za sve osim www-data. Hvala na informacijama.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice