PHP u EXE Convert

poruka: 8
|
čitano: 2.172
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
PHP u EXE Convert

E ovako zanima me da li je moguce ( procitao sam na netu da je ) i da li je ko radio tu konverzaciju php-a u exe..naime ispisao sam jednu malu aplikaciju tj. web page u php-u i sad me intresuje konvertovanje u exe da mi to sluzi kao programcic jer mi se neda kasnije zahebavat instalirat xampp za to..

Ak je ikako moguce dal je moguce i upis u baze ?

Nemam potpis osim na licnoj
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: PHP u EXE Convert

jel mozda mislis na PHP GTK ,, pomoću php-a praviš desktop aplikacije ,,,evo malo o njemu

k1.c0
15 godina
neaktivan
k1c0 kaže...

jel mozda mislis na PHP GTK ,, pomoću php-a praviš desktop aplikacije ,,,evo malo o njemu

Mislim opcenito na program u kojem mogu pisat PHP Code i pravit aplikacije a koje ce radit na desktopu tj. bez podrske nekih instalacija servera poput Apache..znaci da taj program sadrzi i to ak ima..ono citanje iz baza i tako..naisao sam na par al priliko kreiranja i sve kad napravim kad dodje do sql upita ne ocita..

17 godina
neaktivan

pa u php-u mozes pisati desktop aplikacije, zasto ne? trebas samo instalirati php interpreter. nisam programirao u php-u, al evo jednostavan HelloWorld primjer:

$ cat hello.php
<?php
printf("Hello World!\n");
?>
$ php hello.php
Hello World!
$

znaci izvrsio sam hello.php skriptu kao konzolnu aplikaciju.

nadam se da je pomoglo,

pozzz

16 godina
neaktivan
RimSo kaže...

Mislim opcenito na program u kojem mogu pisat PHP Code i pravit aplikacije a koje ce radit na desktopu tj. bez podrske nekih instalacija servera poput Apache..znaci da taj program sadrzi i to ak ima..ono citanje iz baza i tako..naisao sam na par al priliko kreiranja i sve kad napravim kad dodje do sql upita ne ocita..

Da je PHP namijenjen za Desktop već bi postojali alati. PHP je za web. Sto drugih jezika je za Desktop.

15 godina
neaktivan
berofx kaže...
RimSo kaže...

Da je PHP namijenjen za Desktop već bi postojali alati. PHP je za web. Sto drugih jezika je za Desktop.

Znam znam..al mi nije do ucenja stoo drugih jezika..polako ucim php i sad sam kreirao neku aplikaciku za svoju dusu i potrebu znaci nista posebno al moram uvijek instalirat neki server za to..samo sam kontao da to lijepo spakujem u .exe i da radi..

A koji programski jezik je slican php-u ? Mozda mognem to sve prepisat u neki drugi jezik ?

17 godina
neaktivan
RimSo kaže...
berofx kaže...
RimSo kaže...

Znam znam..al mi nije do ucenja stoo drugih jezika..polako ucim php i sad sam kreirao neku aplikaciku za svoju dusu i potrebu znaci nista posebno al moram uvijek instalirat neki server za to..samo sam kontao da to lijepo spakujem u .exe i da radi..

A koji programski jezik je slican php-u ? Mozda mognem to sve prepisat u neki drugi jezik ?

lijepo sam ti gore pokazao da ne trebas imati nikakav server za pokretanje php skripti. poteban ti je php interpreter, isto kao sto je za java programe potreban jvm, ili za .Net programe .Net framework. i na widnowsima se taj exe koji trazis zove php.exe, najvjerojatnije?

17 godina
harti kaže...
RimSo kaže...
berofx kaže...
RimSo kaže...

lijepo sam ti gore pokazao da ne trebas imati nikakav server za pokretanje php skripti. poteban ti je php interpreter, isto kao sto je za java programe potreban jvm, ili za .Net programe .Net framework. i na widnowsima se taj exe koji trazis zove php.exe, najvjerojatnije?

dao si mu primjer za izvodenje skripti, ali covjek zeli i UI, a ne samo neku skriptu zavrtiti....

;-)

uzmi knjigu o C# i uci!

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice