News agencija/e-novine

poruka: 4
|
čitano: 1.474
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
news agencija/e-novine

Dobio sam zadatak na faksu izradit ovakvu stranicu.Evo detaljniji opis:"Na pojedinom konkretno odabranom open source sustavu Joomla,Drupal,Wordpress itd. za upravljanje sadržajem opisati postupak razvoja web sustava za zamišljenu news agenciju/e-novine,od odabira,instalacije i korištenja te administracije."

S drupalom nemam nikakvog iskustva pa bih koristio Joomlu ili Wordpress.Koji bi bio bolji za izradu ovakve stranice.

Ako imate kakvih korisnih linkova koji bi mi pomogli u izradi ovakve web stranice ili neku dobru temu i sl.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: news agencija/e-novine

Za početak bih uzeo wordpress...

1) Odi na wordpress.org i preuzmi wordpress

2) To trebas instalirati na lokalni host ili neki free na netu? (upute na hrvatskom)*

3) Kada instaliras odaberes jedan od bezbroj predložaka. (mislim da nisi jedan od kreativnijih koji bi napravio samostalno svoj dizajn, jer je to samo jedan od zadataka na faksu)

4) Dodaješ sadržaje,dodatke (pluginove) i sve sto je vec zadano.

Kad to sve napravis i malo se poigras da vidis kako to funkcijonira bit će ti mnogo lakše to kasnije opisati i sklopiti u seminarski rad ili već što li je zadatak. 

* Upute su rađene za stariju verziju, ali su funkcijonalne, i sve navedeno tamo vrijedi još i sada, ništa se promijenilo nije!

Nadam se da sam bar malo pomogao :P 

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.6.2011 22:44 (marijdil).
17 godina
News agencija/e-novine
http://www.Hedonist385.in
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
News agencija/e-novine

OK.Onda ću koristiti Wordpress.Hvala puno na pomoći.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice