.net primjeri i zadaci - pomoć :)

poruka: 9
|
čitano: 1.919
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Nakon više nego prosječnog znanja html(5), css-a(3), rada s wordpressom, nesto malo joomle, jqurry-a i yiif rameworka, jave, c++  odlučio sam učiti  .net tehnologije. (ovo pišem čisto zbog toga da znate da nisam početnik)

Zanima me što ste Vi radili u tim tehnologija neki primjeri ili neki zadaci koje ste vi dobili na poslu jer najlakše učim kad imam neki zadatak, hrpu tuorijala sam pronašao an netu al baš kao što i velim najlakše učim kad imam neki zadatak.

Vidim da se an tržištu rada jako traže pa sam odlučio naučiti ovu tehnologiju koja mi na prvi pogled ne izgleda preteško :)

Ispričavam se na glupom nazivu teme :D

Hvala svima na odgovoru

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Re: .net primjeri i zadaci - pomoć :)
cro-legend kaže...

Nakon više nego prosječnog znanja html(5), css-a(3), rada s wordpressom, nesto malo joomle, jqurry-a i yiif rameworka, jave, c++  odlučio sam učiti  .net tehnologije. (ovo pišem čisto zbog toga da znate da nisam početnik)

Zanima me što ste Vi radili u tim tehnologija neki primjeri ili neki zadaci koje ste vi dobili na poslu jer najlakše učim kad imam neki zadatak, hrpu tuorijala sam pronašao an netu al baš kao što i velim najlakše učim kad imam neki zadatak.

Vidim da se an tržištu rada jako traže pa sam odlučio naučiti ovu tehnologiju koja mi na prvi pogled ne izgleda preteško :)

Ispričavam se na glupom nazivu teme :D

Hvala svima na odgovoru

Tehnologija ko' tehnologija. Big deal, napravi neku aplikaciju, bilo web, bilo desk, i lupaj. Za dokumentaciju nije problem, pun je internet, što službenih manuala, što tutoriala. Radi isto što i u ovim gore nabrojanim tehnologijama, makar, usput, ako smijem primjetiti, sa više nego prosječnim tehnologijama gore navedenim, nemaš nikakvog beda pronaći posao. {#}

Blagonići su nedavno tražili junior WP developera.

15 godina
neaktivan

Hvala na odgovoru :) nadam se da ću naći posao jer sam bez radnog iskustva i završna godina sam na fakultetu :) inače učim sve to (većinom sam) zbog vlastitog portfolia tako kad dođe vrijeme da se prestavim na razgovoru za posao najbolje što mogu :)

15 godina
odjavljen
cro-legend kaže...

Hvala na odgovoru :) nadam se da ću naći posao jer sam bez radnog iskustva i završna godina sam na fakultetu :) inače učim sve to (većinom sam) zbog vlastitog portfolia tako kad dođe vrijeme da se prestavim na razgovoru za posao najbolje što mogu :)

Sve pet. Koji faks? Dok završiš, uvijek možeš raditi kao pripravnik zahvaljujući novom zakonu, uz naknadu umjesto plaće, od 1600 kn. Nemoj me krivo shvatiti. Moj savjet, je da se angažiraš na nekom stvarnom projektu, eksperimentiranje sa tehnologijama je uvijek zanimljivo, ali nije dovoljno. Plus, ako si u Zagrebu, ili većem gradu, uvijek možeš honorarno raditi i stjecati dragocjeno iskustvo uz minimalne troškove. Gle, code snippeti u jQuery su ql stvar, ali svako može pratiti tutorial, zabrij, i napravi neku jednostavnu aplikaciju. Zatim napravi port na neku drugu tehnologiju, eksperimentiraj.

15 godina
neaktivan

Multimedija, oblikovanje i primjena u Varaždinu, inače živim u Varaždinu. Znam da nije baš najbolji fakultet na svijetu ali smatram da je veoma dobar za početi se baviti ozbiljnim poslom ako je osoba spremna sama učiti i nadograđivati svoje znanje.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
cro-legend kaže...

Multimedija, oblikovanje i primjena u Varaždinu, inače živim u Varaždinu. Znam da nije baš najbolji fakultet na svijetu ali smatram da je veoma dobar za početi se baviti ozbiljnim poslom ako je osoba spremna sama učiti i nadograđivati svoje znanje.

U teoriji se slažem s tobom, ali u praksi ne. Kada usporediš neke druge fakultete na kojima ima programiranja, multimedija na velvu nije im ni do koljena, možda ima nešto sitno dizajna kako treba, ali u pravilu bolje da si 3 godine radio na baušteli, sada bi imao novaca, iskustva i mišiće, te vrlo vjerojatno dobar ten. Znam jako puno ljudi koji su završili tu multimediju i možda 5% njih radi u struci, drugi konobare i slično. Štoviše imaju jako loša iskustva s tom organizacijom, a priće koje znam s tog mjesta (doduše iz druge ruke) nisu za iznositi u javnost. 

Naravno napominjem da sve ovisi o trudu pojedinca, jer znam nekoliko njih koji su nakon velva dobili jako dobre poslove, i stvorili uspješne karijere. U svakom slučaju moj savjeti svima koji su ikad pomislili da im je dobra odluka upisati multimediju na velvu, dobro razmislite.

Napomena, ovo je moje osobno mišljenje (koje ne treba biti točno) i kao takvo ga tretirajte.

15 godina
odjavljen
cro-legend kaže...

Nilturion kaže...

U teoriji se slažem s tobom, ali u praksi ne...

Moram potvrditi Nilturionovo mišljenje (jedva sam napisao nick). Studirao sam dva semestra na multimediji, na sreću sam na vrijeme shvatio gdje sam. Užasno loša organizacija, previše rupa, i predavači koji se ne drže rasporeda. Nakon što sam 3 puta uzalud dolazio kao redovan student na predavanje u 20.00h, tražio sam u referadi ispis. Usudio bih se reći da možda 0,5% - 1% studenata koji završe multimediju rade ozbiljan i adekvatno plaćen posao. Ukoliko stvarno zagrizeš, faks ti kao početniku, kako si se i deklarirao, može dati samo osnove i ništa više. Ostalo sve ti je jako puno rada, rada, truda i neprospavanih noći. I kako sam ti rekao traži da se iskažeš, radi svoje projekte, surađuj, i skuplja stvarna radna iskustva. Plus, posao programera je jako sotoniziran, i sretan budeš ako dobiš priliku raditi kao pripravnik za 1600 kuna. To su ti iskustva iz prve ruke, VELV je ok, ako imaš prijašnjeg iskustva, znaš što točno želiš, i trebaš faks radi papira i da budeš u toku. Ukoliko, imaš još kakva pitanja, slobodno pitaj, može ovdje, a možeš i u PP.

15 godina
neaktivan

slažem se s vama, ako ste dobro pročitali moje prijašnje postove shvatili ste da sam to i ja rekao samo malo drugačijim riječima :) zato sam i napomenuo da učim sam oduvijek i da stvarno želim nešto napraviti. Samo s diplomom s velva ništa ali i opet bez diplome ništa tako da je potrebna diploma makar s velva ali smatram da se s radom nakon velva i multimedije može stvarno puno ali jako ovisi o osobi dal stvarno želi to raditi ili ne

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
cro-legend kaže...

slažem se s vama, ako ste dobro pročitali moje prijašnje postove shvatili ste da sam to i ja rekao samo malo drugačijim riječima :) zato sam i napomenuo da učim sam oduvijek i da stvarno želim nešto napraviti. Samo s diplomom s velva ništa ali i opet bez diplome ništa tako da je potrebna diploma makar s velva ali smatram da se s radom nakon velva i multimedije može stvarno puno ali jako ovisi o osobi dal stvarno želi to raditi ili ne

Proble je u ovoj zadnoj rečenici. Šanse za posao nakon VELV-a ili prije VELV-a su ti otprilike iste. 3 godine rađe potroši negdje drugdje, na primjer baušteli :). Velv te otprilike košta nekih 20k po godine (osim ako ne upadneš besplatno, sigurno postoje neke scheme :D), a da učiš samostalno doma, tu i tamo radiš kao freelancer (da znam, teško uz milijarde indijaca) i tako, više će ti se na kraju isplatiti. A ako baš hoćeš diplomu onda zagrizi jače i upiši nešto poput FOI. Samo možeš se i tamo zaj... jer tamo te mora zanimati prog i moraš biti spreman na puno više rada nego na velvu (i sličnim). Ja sam na tom shi.u završna godian pa ako ima tko kakvih pitanja u vezi njega slobodno neka pita. Omjer koliko trebaš uložiti (novaca, vremena, truda) u FOI da bi ti se kasnije isplatilo je po meni jedan od boljih omjera koji se nude među fakultetima (govorim za informacijske sustave na preddiplomskom, i programsko inženjerstvo na diplomskom, za druge smjerove i varijante nebi htjeo iznositi mišljenje, jer nije dobro, a i po pitanju njih nisam krajnje objektivan).

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice