Ekipa koji je najbolji Google font (https://www.google.com/fonts#ChoosePlace:select) za stranicu sa hrvatskim znakovima. Radi se o stranici sa puno teksta, a trebam nešto oku ugodno tipa: www.klix.ba
Najbolji Google font za HR stranicu
- poruka: 11
- |
- čitano: 8.942
- |
- moderatori:
Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Onaj koji najbolje pase na tvoju stranicu, kad biras pazi da odaberes Latin extended da bi imo čćšđž.
Ma radim jednu wordpress stranicu, i sad ne mogu naći dobar font, a u pluginu imam u izborniku samo Google fonts za odabrati i svaki koji odaberem skoro mi ČŠĆĐŽ su onako vidi se razlika od drugih slova :S
Zato jer nisi odabro font koji je Latin extended
Možeš mi poomoći, kako da to ubacim u Joomla 3.0? Ubacio sam u template folder u index.php ali ništa se nije promjenilo :S
Daj mi ime fonta pa cu ti moc pomoci.
Bez obzira što imaju Latin extended opciju, kod nekih fontova dijakritici svejedno loše izgledaju. Moji prijedlozi su Open Sans i Roboto Slab. Kod njih nema problem sa dijakriticima. Prvi je sans-serif, drugi serif stil.
Rijetko koji je lose prilagodjen, evo ti link od Google Fonts-a sa samo Latin Extended fontovima, gore si u "Preview Text:" upiši čćžšđ i onda jos neka normalna slova da vidis koji je najbolje prilagodjen. Njega odaber i uzmes link i to ti je cijela mudrost.
A recimo ROBOTO light 300 bih uzeo, kako da ga "implementiram" u Joomla template?
A recimo ROBOTO light 300 bih uzeo, kako da ga "implementiram" u Joomla template?
Ne koristim Jooml-u pa ti ne mogu rec sa sigurnoscu ali mislim da ne mozes "implementirati" font vec jednostavno otvoris kod od stranice i u <head> ubacis
<link href='http://fonts.googleapis.com/css?family=Roboto:300&subset=latin,latin-ext' rel='stylesheet' type='text/css'>
i u CSS od tog elementa
font-family: 'Roboto', sans-serif;
Imas clanak o tome na linku, ljudi koje rade u Joomli ce ti bolje znati reci, ali ovo sta sam ti gore napiso to je osnovni princip.
Sredio sam sa index.php u templateu, sad sve radi :D thx