Najbolja verzija HTML-a

poruka: 4
|
čitano: 1.567
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Najbolja verzija (X)HTML-a i važnost "preciznosti"

Kojim HTML-om je bolje iskodirati svoje stranice, (X)HTML-om 1 ili 4? Koje stranice će Google više "voljeti" (ako to uopće ima utjecaja na indeksiranje)? Primijetio sam da većina domaćih i stranih stranica koristi striktni ili tranzicijski XHTML 1.0, a zanimljivo je i to da web stranica http://www.bbc.co.uk/ nema grešaka u svom striktnom XHTML 1.0 kodu, dok npr. http://www.microsoft.com/ ima. Što mislite je li važnost točnoga koda velika ako Microsoft baš i ne vodi brigu oko toga?

Http://Www.LukaSostaric.Com/

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Najbolja verzija HTML-a

ja sve radim u xhtml verziji 1, a i microsoft ima verziju 1

k1.c0
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Najbolja verzija HTML-a

mislim da je najbolji XHTML. strict.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Najbolja verzija (X)HTML-a i važnost "precizno
LukaSostaric kaže...

Što mislite je li važnost točnoga koda velika ako Microsoft baš i ne vodi brigu oko toga?

Nije velika. I dobar ti je način razmišljanja da se ugledavaš na "velike igrače" (Microsoft nije najbolji primjer, al nema veze). Google ti neće validirat stranicu dok pregledava sadržaj. U neko starije doba (to se možda sada promijenilo, ne bih znao) nije čak uopće gledao te html tagove, sve ih je lagano izbacio. Sjećam se, kad sam prvi put "učio" te neke SEO forice na nekoj stranici, onda te ta stranica tražila link to tvoje stranice - ti upišeš link - i onda ti pokaže kako Google vidi tvoju stranicu. A to je bio samo tekst bez ikakvih tagova.

Danas se to vjerojatno uvelike promijenilo, pogotovo što se linkova tiče, a i primjećujem da na mojim stranicama indeksira i slike prema tekstovima. No svejedno - da će pravit razliku između xhtml-a i html ili da će gledat je li ti neki tag zatvoren - čisto sumnjam. Najbolji pokazatelj toga je da Googleova home stranica (i to samo home koja je jednostavna da jednostavnija ne može bit) ima čak 42 errora u validaciji, koristi html (ne xhtml), i čak su uspjeli dobit i ovu grešku:
Using windows-1252 instead of the declared encoding iso-8859-1
Tak da što se tiče tražilica - nemoj se bojat. Za sve ostalo - nemam pojma.

čist kod, duga ljubav
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.12.2009 14:40 (pedo bear).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice