Muke po Joomli

poruka: 4
|
čitano: 1.843
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Muke po Joomli

Imam web stranicu baziranu na Joomli 1.0.15 i želio bih je zbog kompatibilnosti s nekim komponentama i modulima prebaciti na verziju 1.5.7. Naravno, želio bih zadržati sav sadržaj - sve članke i komentare i cijelokupnu bazu korisnika. Nemam baš mnogo vremena za eksperimentiranje pa bih volio znati ima li netko iskustva s migracijom baze podataka iz Joomle 1.0.x u 1.5.x i na što bi trebalo pripaziti i koji bi se problemi mogli javiti.

EDIT: Još bih htio znati javljaju li se problemi pri premještanju Joomle i jednog direktorija u drugi. Npr.: ako bih želio pripremiti verziju 1.5.7 i zatim je premjestiti iz http://www.nekastranica.com/joomla/ u korijensku mapu (http://www.nekastranica.com/).

Copyright © 2008 Infinitemind Inc. All rights reserved.
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.10.2008 19:38 (Infinitemind).

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Muke po Joomli

Pokusaj to napraviti lokalno. (najbolje i najbezbolnije) Skini wamp server ako radis u windowsima (ima ti sve potrebno za joomlu i postavljen phpmyadmin) i instaliraj ga. Skini sve file-ove iz public_html ili koji ti je već root od joomle na hostu sa ftp-om. Nakon toga ako imaš na hostu aktivan phpmyadmin (ili neki drugi) exportaj sve podatke i lokalno ih ubaci u svoju bazu. Ovdje naglašavam phpmyadmin jer ga wamp ima postavljenog, a većina ga hostova nudi kao default.

Ja osobno nemam iskustva sa prebacivanjem iz verzije 1.0 na 1.5, ali redovito sređujem novu joomlu lokalno, i nakon toga na hostu istaliran tu istu verziju i jednostavno prebrišen sve podatke u public_html, a kasnije i importan cijelu bazu podataka.

EDIT: nakon toga morat ćeš promjeniti par postavki u configuration datoteci.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.10.2008 9:23 (daseparo).
16 godina
neaktivan

Hvala na dogovoru daseparo.

Inače stranicu uvijek prije bilo kakve veće promjene isprobavam u XAMPP-u - kopiram sve fileove sa servera, promijenim configuration.php , exportiram bazu preko phpmyadmin-a i ubacim je u lokalnu instalaciju, upravo onako kako si objasnio. Nego zanima me jesu li sve putanje u Joomli relativne (možda i jesu pošto neki serveri imaju poddirektorije za smještanje stranice, uz npr. direktorij za email i logove). Želim postaviti novu verziju Joomle u direktorij ispod onog s originalom Joomlom, ubaciti bazu (pod drugim imenom naravno), konfigurirati ako još nešto treba i izbrisati orig. Joomlu i premjestiti novu u root, tako da stranica ne bude offline više od 10-20 minuta.

Copyright © 2008 Infinitemind Inc. All rights reserved.
17 godina

Da, mislim da su ti sve putanje relativne, a u odnosu su sa putanjom servera koja je postavljena u configuration.php. Tako, ako si postavio joomlu u npr. /www a drugu u /www/probna da je možeš premjestiti u

/www stime da u configuration.php skineš /probna i promjeniš putanju i podatke za pristup bazi.

Ako netko zna da ovo ne može, neka javi.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice