No,samo da dodam ASP.NET Video tute iako je jazz već dodao nešto,od viška glava ne boli a tutovi su odlični.
Vidim da ste opalili kritike ali ako je to tek početak ne vidim razlog da se bude previše oštar,u svakom slučaju
stranice koje pružaju dostupne informacije jednostavno i lagano ,dizajn nije toliko bitan,gledam po sebi,ako mi je
stranica koju posjećujem zbunjujuća s "prelijepim dizajnom" a ja samo tražim koristan link do kojeg želim
brzo doći boli me briga za dizajn...što jednostavniji to bolji pa makar i statički.Ako ima previše slika ili reklama ili
flasha ,vjerujte to itekako ne volim,bar po sebi gledam.Najviše mi se sviđaju stranice u samo dvije ili tri boje .
Ako je sadržaj dobar ,tad je dizajn po meni relativna stvar a drugo je kad želiš prvenstveno dizajnom privući korisnike.
Ja uopće ne gledam previše dizajn,samo da ne bode oči.Sad sam vjerojatno naljutio web dizajnere i estete.
Odredi koji ti je cilj starnice i po tome dizajn.Niti previše kič ali ni previše jednostavna.Ne brini se za posjećenost,ako je sadržaj
dobar ,doći će pravi ljudi ,a drugi će kritizirati dizajn jer ih sadržaj ne zanima i tako u krug.
Mišljenje o mojim novim web stranicama
- poruka: 44
- |
- čitano: 5.020
- |
- moderatori:
Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
Znaš zašto oštre kritike?
Ovo naravno govorim ako je stranica u stanju u kakvom je sada.
Zato što ako nekome kažeš da je ok napravio, ali da samo treba malo doraditi. On će uzeti i napraviti polovičan posao jer je uvjerenja da je dosta stvari dobro napravljeno.
No ako nekome kažeš da je dizajn jako loš (naravno ako je. Nema smisla muljati nekoga.), onda će uzeti i dobro razmotriri stvari i malo se bolje potruditi popraviti sve što popravljeno treba biti. Samim time možeš jedino dobiti još bolju stranicu nego što je bila.
Kako sam već naveo, uz dizajn smatram još da je jako loše odrađeno samo loadanje stranice. Predugo traje. Ja obično samo zatvaram takve stranice.
Ovo za Cms, sql, php itd. se ne obaziri, jer treba nesto vremena da se savlada. Znas ono kak je dok klinac pita koji je najbolji auto? odgovor: ovisi za sto ti treba.. .tak ti je i sa stranicama, ovisi za sto ti treba. Znaci, ako ti netreba da ti bude sat na ekranu, da ti stranica svijetli dok si na njoj, da imas popis korisnika, i ostale gluposti ti netreba vecina toga. Ja ti predlazem da se za pocetak naucis samo HTML+CSS, to ti je osnovno od osnovnog za stranice, dok budes to rastural budes vec znal za kaj su ostali jezici. Pozdrav, kapa do poda za sadržaj!
Ok slažem se ,ali eto neka posluša sve ove savjete i kritike ,pogleda linkove,usporedi i eto,samim time što je pitao za savjet
je dobro a još ako se potrudi naučiti ili doraditi korak po korak na učenju i primjeni istoga super.Ja sam se se samo nadovezao ne temu jer
ste već svi dovoljno rekli pa nisam morao bacati kritike ali bih sigurno koju ubacio ali već je sve rečeno .Ali eto prva stranica je pa....
Ideja je odlicna, realizacije je odlicna, ako ti se bude davalo prebacivati na neki PHP ili nesto drugo, vecina posla je ionako odradena (tekstovi, slike, design), a vidim da ima puno onih tu na forumu koji ce ti besplatno pomoci da ga unaprijedis. Netko je spomenuo da site stavis na ".com", svakako bi vrijedilo poraditi na vidljivosti na pretrazivacima (Search Engine Ranking).
. .
Samo pomalo...
Nije loshe za prvu stranicu, ja sam svoju prvu (daaaavne neke godine) radio u MS Wordu... Nije bila ni blizu kako tvoja izgleda
Danas zaradjujem od toga....
Pogledaj malo ovdje, jednostavni i kvalitetni tutoriali...
hvala svima na primjedbama i savjetima.
Kako sam vec rekao, dizajn će biti dorađen, a stvarno bi trebao smanjiti kolicinu slika jer sam i ja primjetio da se ponekad sporo otvaraju. kada sredim stvar, ponovo ću vam se javiti!!!!!!!!!
Risajzaj slike prije nego sta ih dignes, ja znam da ih mozes risajzat preko HTML-a ali tako su ti bzvz preteske... cropaj ih na velicinu na koju zelis da ti se stvarno prikazuju na webu, export for web... i tako ih stavi...
Promjeni font i boju jer ti je onaj TimesNewRoman ili sta vec ajme ajme... i vec ce ti drugacija prica bit...
Evo decki, neznam dali se sjećate mojih prošlih stranica, ali sada je dosta toga promjenjeno. stranice brže loadaju i dizajn je, ja se nadam, mnogo bolji nego prije. I dalje tražim vaše kritike i sugestije, vi web geekovi (bez uvrede, to sam mislio na najbolji način!).
I dalje je sve to rađeno pomoču WYSIWYG Web buildera, i i dalje se mučim sa HTML-om. Stranice su probane na IE7, IE8, Firefoxu, Operi i Safariju i na svima se uredno otvaraju bez grešaka.
vjerujem da ni dalje HTML nije optimalan, ali šta je tu je!!!
prvo nebi bilo lose da si ponovi link: http://f1-dictionary.110mb.com/
sada cu ti pokusat dati par konstruktivnih kritika. Optimiziranje nesto s cim se sada nemoj zamarat, jer jos jako puno imas nauciti o dizajnu.
- na stranici http://f1-dictionary.110mb.com/start_page.html mi se pojavljuje jedan veliki 'prazni' okvir ispod zaglavlja i desava se nekakva greska, te naravno uopce ne vidim slova, tj abecedu.
- web2.0. Kao sto su ti vec napisali, dizajn ti je iz opake 1990 godine. Kada si vec tu prouci bugovu stranicu (portal) pa uoci boje, dizajn, velicine, fontove itd itd, oni su napravili klasican primjer web2.0... losa strana ovoga je sto oni mozda izgledaju vec vidzeno, ali neka ti sluze samo kao primjer, nemoj ih kopirat jer web 2.0 moze i bolje izgledati.
- Zaboravi times new roman i sve slicne fontove, drzi se ariala, verdane itd itd
- nemoj bojat tekst u kricave boje, pazi na kontraste, npr crveni tekst s linkovima u plavoj boji... NE . Neka to bude crni tekst s boldiranim linkovima... Ne moras me poslusati ali nadam se da si shvatio sto zelim reci.
- puno toga jos ima pa cu biti kratak u sljedecim crtama:
- NE animiranim gifovima, to je proslot
- dio s linkovima stavi pod zasebnu stranicu, jer ovako izgleda kao da ti je to glavni dio posto se ponavlja
- nauci nesto u photoshopu, te obavezno preuredi sve slike na sajtu, pocevsi od hedera koje je jednostavno ruzan s onim crvenim slovima
Ali opet da se nebi krivo razumili. Ako ti je ovo drugi pokusaj dajem ti cistu peticu, jer nitko ovdje nije odmah naucio sve o dizajnu... poslusaj moje savjete i one od drugih i NAJVAZNIJE nemoj pristajati na kompromis, to sto sada ne znas raditi u photoshopu te nesmi sprecavati da ga naucis koristiti ili da nastavis stancati animirane gifove na stranici.
Posluzi se deviantom ili nekom slicno stranicom za slike te slozi sebi neki opaki dizajn. Ovako sve izgleda NEdizajnirano, tj kao da si slagao sve s nekakvim wysiwyg editorom.
Sad sam te komentirao na HRTovu forumu! CSS,CSS,CSS!!! Naučit! Primjenit! Pozadina. Font. Boja. Linkovi. It's gotta go! Calibri, Tahoma, boje, vidi kakve koriste moderni site-ovi! Nista #000000 , #ffffff ili #000fff! Ekstremne boje ne idu! Blage nijanse! Prelazi izmedu boja( tu dolazi Pixelatemova opaska o PhotoShop-u!)! Ali ako već ima gotovih stvari za skinut, onda možeš(nekako) bez PS. Ali CSS, jednostavno moraš!
mladicu,
volja je tu, samo tako!
stranice - katastrofa, uzas i sve ostalo. vidio sam da si negdje spomenuo web geekove. kakve veze web geekovi imaju sa loshe citljivim i kicastim stranicama?
evo ti link (na ne bash isto nesto dizajnirane stranice ali text je jako dobar)
http://www.gnc-web-creations.com/common-mistakes.htm
"When I designed my first website, I was so proud of it. I had spent many long nights over a period of months designing it. All of my friends and family told me how professional it was, and how very impressed they were. I swear I went to my site several times a day just to look at it and soak in the glory of what a wonderful job I had done. It was definitely "my baby."
Then reality set in. I had asked a simple question in a web design group, and two senior members proceeded to tear my site to shreds. With no holds barred and in great detail, they explained that it looked like a homepage, not a business site.
I hated them both. I told a friend how terrible they were, and who did they think they were anyway! I truly thought they were rude individuals who didn't have a clue what they were talking about, because hadn't everyone else told me how great my site was?
It would be nearly a week before I calmed down enough to take another look at my site. Suddenly when looking at my site through their experienced eyes, I saw a completely different site! One by one I worked through every single recommendation...."
dalje na samome sajtu...
predlazem ti da procitash taj text i krenesh ispocetka..
nakon toga upisi u google "web desig rules" i kliktaj po linkovima
evo ti jedandobar
http://www.sharpened.com/web/about/rules.html
nakon toga kupi knjigu nadju na webu tutorijale i kreni... (i ne samo tehnicke tutorijale nego tutorijale o DIZAJNU - komplementarne boje, gdje sto ide itd itd...)
Sretno.
Site je katastrofa, ideja nije loša. Rješenje za sve probleme - Joomla 1.5.8
Site je katastrofa, ideja nije loša. Rješenje za sve probleme - Joomla 1.5.8