Kvačice u Wordpressu...

poruka: 7
|
čitano: 7.008
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Kvačice u Wordpressu...

Pozdrav svima... Imam jedan mali problem u Wordpressu. Naime, zakupio sam prostor i instalirao WP (verzija 3.0) i kada pišem postove se u mjesto č,ć i đ pojavljuje "?". Nije mi jasno zašto. Pokušao sam naći odgovor na netu ali nisam uspio. Našao sam jedino ovo ali je pola toga na ćirilici pa ni ne pomaže: http://prirodnieliksir.blog.com/2010/02/16/instalacija-wordpresa-na-host/

Stavio sam i hrvatsku verziju WP-a ali to služi samo za interface, ne mjenja jezik pisanja... Zato vas molim da mi pomognete...

Hvala...

Pozdrav..

yoda

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kvačice u Wordpressu...

U source kod od teme dodaj ovaj kod i zatim probaj ponovno:

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
k1.c0
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Kvačice u Wordpressu...

Trebalo bi to raditi i na utf8.

Daj postavi link stranice...

0 0 hvala 0
17 godina
Kvačice u Wordpressu...

Bazu i sam wordpress moraš postaviti na UTF-8.

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Kvačice u Wordpressu...

U WP-u mi je po defaultu bio UTF-8, tako da sam išao pogledati mysql baze. U phpadmin sam vidio da je postavljeno utf8_general_i...Pokušao sam promjeniti i staviti slovenski, unicode, bin, ali ništa... S nekim mi se ne prikazuju č ć đ, a s drugim ž i š.... Čudno... Šta bi mogao napraviti???

yoda

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kvačice u Wordpressu...

1. U direktoriju gdje ste instalirali WordPress pronađite datoteku wp-config.php
2. Otvorite datoteku i pronađite linije:
define(’DB_CHARSET’, ‘utf8′);
define(’DB_COLLATE’, ”);
Te linije u biti govore koji encoding da se koristi i tako zanemaruju što mi upišemo u Reading options unutar admin dijela. Znači moramo ih onesposobiti!
3. Ništa lakše reče Fodor! (Oni koji koji su nekada gledali crtić o dva pujsa znaju tu uzrečicu!). Ispred tih linija umetnite // tako da izgledaju:
//define(’DB_CHARSET’, ‘utf8′);
//define(’DB_COLLATE’, ”);
4. I to je to!

Još jedna stvar u config.php moraš promjeniti utf8 u utf-8. Ako si to napravio nakon unosa teksta u WP neće ti se prikativati Hrvatski znakovi dok ih ne prekucaš.

U biti u wp-config.php pronadite:

define(’DB_CHARSET’, ‘utf8′);

I promjenite u:

define(’DB_CHARSET’, ‘utf-8′);

Ovo je sa googla pa probaj,nadam se da će bar jedan proraditi.

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.8.2010 20:03 (Morchiba).

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Kvačice u Wordpressu...

Evo radi... Hvala puno na pomoći...

yoda

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice