evo ovako imam izrađenu web stranicu na svom kompu.Radio sam ju u programu Microsoft Expression Web i
sad neznam kako da tu stranicu s moga kompjutera stavim na internet????
molim pomoč??
evo ovako imam izrađenu web stranicu na svom kompu.Radio sam ju u programu Microsoft Expression Web i
molim pomoč??
molim pomoč??
Moraš uzeti neki hosting i tamo hostati svoj site!Evo ti stranice s besplatnim hostingom.
Dalje pitaj što ne razumiješ!
ne treba meni besplatan hosting
to mom starom za firmu, samo neznam kako to stavit na net
Imaš hosting?
Ako imaš,skini Filezilla-u i uploadaj to na stranicu na hosting!
više načina:
najjednostavniji:
odi na ftp://domena.ekstenzija
dobit ćeš prozor user: i pass: , tu upiši podatke koji ti je host dao (podatke o tvojoj stranici)
kad to upišeš, ako je točno, dobit ćeš novi prozor.
onda pronađi folder public_html i u njega ubaci sve dijelove stranice.
više načina:
najjednostavniji:
odi na ftp://domena.ekstenzija
dobit ćeš prozor user: i pass: , tu upiši podatke koji ti je host dao (podatke o tvojoj stranici)
kad to upišeš, ako je točno, dobit ćeš novi prozor.
onda pronađi folder public_html i u njega ubaci sve dijelove stranice.
Može i tako,ja sam tako radio,i s Filezill-om sam radio i Filezilla je puno brža!
mislim da mu je direktno iz browsera trenuntno najjednostavnije rješenje.
lako će poslije to napraviti u nekon programu...
samo jedno pitanje od kuda da naručim taj hosting
samo jedno pitanje od kuda da naručim taj hosting
p.s.( upiši hosting i onda možeš birati između milijardi hostera.. .net .org .biz .com .hr .hr.com .info .xy , izaberi koju god hoćeš.
TO SU NARAVNO (!) SVE HOSTINZI KOJE TREBAŠ PLATITI.
Bezveze sad da tu ne pišem kobasicu od posta, evo ti video tutorial (na hrvatskom)
Nema linka na tutorijal
ako ti je to za firme uzmi neki kvalitetan hosting,nek bude u Europi radi brzine i gledaj reputation kakav je te firme...ako ti trebadne pomoc mozes me kontakritat na xxtoni_@hotmail.com ili na PM...
Ups Zaboravio sam dodat link. Nemojte zamjerit. Evo sad ima
Odeš na www.plus.hr i zakupiš hosting. Zatim ćeš od njih dobiti svoje podatke s kojima se spajaš na server, a ako negdje zapneš može ti pomoći njihova izvrsna tehnička podrška...
Odeš na www.plus.hr i zakupiš hosting. Zatim ćeš od njih dobiti svoje podatke s kojima se spajaš na server, a ako negdje zapneš može ti pomoći njihova izvrsna tehnička podrška...
Ako je riječ o nekoj maloj stranici, onda ne preporučam plus.hr.
To je ipak preskupo za početnike i male stranice.
Ako već želi kupiti prostor, onda nek uzme od Info IT 160 kuna godišnje.
Pružaju odličnu uslugu i svakako preporučam.
Ako je riječ o nekoj maloj stranici, onda ne preporučam plus.hr.
To je ipak preskupo za početnike i male stranice.
Ako već želi kupiti prostor, onda nek uzme od Info IT 160 kuna godišnje.
Pružaju odličnu uslugu i svakako preporučam.
Kod plus.hr ne plaćaš samo prostor nego i tehničku podršku (što je mislim i bitnije od pustih gigabajta prostora) koja je stvarno najbolja koju ćeš naći. Meni su znali dosta toga odrađivati umjesto mene... tipa prebacivanje cijele baze s jednog foruma na drugi i brdo drugih stvari koji oni kao tehnička služba ne moraju raditi, ali odrade. Dostupni su 24/7... znao sam im nekada mail poslati u sitnim satima, pa ti odgovor stigne za 20 min. Također svi su im serveri fizički smješteni u HR.
Imao sam iskustva i s jeftinijim hosting firmama i stvarno se ne isplati zbog 200 kn uštede da imaš lošu podršku, da ftp svako malo ne radi, da je server (neki jeftini, američki) svako malo nedostupan itd...
Imao sam iskustva i s jeftinijim hosting firmama i stvarno se ne isplati zbog 200 kn uštede da imaš lošu podršku, da ftp svako malo ne radi, da je server (neki jeftini, američki) svako malo nedostupan itd...
Znam ja što je plus.hr (najkvalitetniji hosting) ali to ne možeš preporučiti početniku koji ne koristi bazu ni ništa od tamo pola navedenog.
Stranica se vjerojatno sastoji od par html datoteka za što je i više nego dovoljno neki jeftiniji hosting. 400 kn za par html datoteka se ne isplati.
Znam ja što je plus.hr (najkvalitetniji hosting) ali to ne možeš preporučiti početniku koji ne koristi bazu ni ništa od tamo pola navedenog.
Stranica se vjerojatno sastoji od par html datoteka za što je i više nego dovoljno neki jeftiniji hosting. 400 kn za par html datoteka se ne isplati.
Ja samo iznosim kako stvari realno stoje, a na njemu je da li će prihvatiti savjet i prijedlog... To što je početnik nema nikakve veze, jer od dobre teh. podrške dosta toga i naučiš jer te upozore kada nešto krivo napraviš. Meni su čak znali i sami (naravno prije pitaju da li smiju) ispravljati pogreške unutar php koda i stvarno masu takvih "sitnica".
Ako mu treba za firmu onda mislim da će ga izaći 442-23% = 340 kn godišnje