JQuery registracija - predpostavka

poruka: 7
|
čitano: 926
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Znači, imam jQuery formu na kojoj je nekoliko textboxeva čija se ispunjenost/točnost provjerava AJAX-om i na kraju te forme gumb koji se može pritisnuti samo u slučaju da su sva polja točno ispunjena.

E sad mene zanima, jel postoji način da zbog neke čudne nekompatibilnosti s browserom korisnik može pritisnuti taj gumb bez da je ispunio sve polja točno. Odnosno jeli sigurno predpostaviti da svatko tko pošalje tu formu, a bez da su sva polja validna ima zle namjere ili se igrao s kodom.

Naime, htio bi loggati IP osobe koja je prošla tu formu bez da je ispunila sve uvijete iz sigurnosnih razloga, ali me zanima dal je moguce da "average Joe" zaluta tamo bez zlih namjera, samo igrom okolnosti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: JQuery registracija - predpostavka

Covijek je mogao imati samo javascript ugašen bez zle namjere. Ili je mogao doci sa malo trulijim browserom, npr lynx pa niš od javascripta :P

ili može server zaribati pa ne isporuči .js fileove. Ili čovijek ima urnebesno sporu vezu pa ispuni formu prije nego se sve učita (pa se ne učita ni sav .js)....

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.3.2013 3:44 (Dr. Zoidberg).
17 godina

Nikad se ne oslanjaj samo na client side validaciju. Obavezno validiraj inpute prilikom posta na serveru. Dovoljno je iskljuciti JavaScript i tvoja validacija vise ne postoji.

Rvat katolik!
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.3.2013 7:40 (tnakir).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Dr. Zoidberg kaže...

Covijek je mogao imati samo javascript ugašen bez zle namjere. Ili je mogao doci sa malo trulijim browserom, npr lynx pa niš od javascripta :P

ili može server zaribati pa ne isporuči .js fileove. Ili čovijek ima urnebesno sporu vezu pa ispuni formu prije nego se sve učita (pa se ne učita ni sav .js)....

Ali opet, stranica nece ni raditi bez JSa, komentari s ajaxom, par animacija, login forma koja iskace s jQueryem, jel loša praksa ako se oni bez JSa niti ne podrže. Ili cu morati napraviti jos jedan statički web samo za te ovce koje ne koriste JS?

@Tanakir Uvijek, možda si krivo shvatio moj post. One ce biti validirane u PHPu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.3.2013 7:41 (LordShgi).
17 godina

Ja se vodim po pravilu da su svi ti jQuery effekti samo dodatak webu, a ne da se cijeli web temelji samo i jedino na njima.

Dakle, kad netko dodje sa starim browserom koji ne podrzava css3 sa iskljucenim jscriptom, zelim da ima funkcionalan web. Ako dodje sa browserom koji sve to podrzava, onda dobije bonus u vidu efekata, css3-a i slicno.

Rvat katolik!

2 0 hvala 1
14 godina
protjeran
LordShgi kaže...
Dr. Zoidberg kaže...

Ali opet, stranica nece ni raditi bez JSa, komentari s ajaxom, par animacija, login forma koja iskace s jQueryem, jel loša praksa ako se oni bez JSa niti ne podrže. Ili cu morati napraviti jos jedan statički web samo za te ovce koje ne koriste JS?

@Tanakir Uvijek, možda si krivo shvatio moj post. One ce biti validirane u PHPu.

U čemu je onda problem?

Ad astra peronospora
16 godina
neaktivan

Ako sam dobro shvatio poantu on bi iz nekog razloga imao listu adresa hacker wannabesa :P

Uglavnom beskorisno :)

I kada već tipkam, slažem se s tnakirom, js i slično kao dodatak a ne nužnost.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice