Pozdrav, da li netko zna neku knjigu o javascriptu u pdf obliku da se može skinut sa neta... može bit besplatna ili da se mora kupit svejedno mi je. Bio bi vam jako zahvalan kada bi mi pomogli
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Imaš u Algoritmu ljepih knjigica na tu temu, i sl. poslovnicam neke su na našem govornom području no u pravilu sve što valja je na engleskom.
Imaš u Algoritmu ljepih knjigica na tu temu, i sl. poslovnicam neke su na našem govornom području no u pravilu sve što valja je na engleskom.
Znam da ima ali htio bi u pdf-u... A možeš mi objasnit što to na hrvatskom ne valja naspram engleskoj verziji? Koliko ja znam to je samo prijevod verzije na engleskom i onda mora bit isto.. možda griješim..
Nisu loša izdanja, smo su starija izdanja uglavnom. Sad se malo drugaćije radi sa javascriptom prrije si sve moro sam pisad, dok sad postoje i razni javascript libery-ji poput jQueri-a i mootools-a, ti su najpoznatiji. A s njima nije smo pisanje koda već treba znat kao se i oni ponašaju i kako ih pravilno koristit.
Bio je nedavno i interliber dalo se i tamo nać kvalitetnih knjiga na hrvatskom od windows 3.11 za neznalice do Dreamvevera MX no stručnije knjige su uglavnom na engleskom. Jako je mali broj knjiga koje se prevode na naše govorno područje. Nažalost nema ti druge il naućiti engleski il raditi sa starim izdanjima. Probaj na amazonu nać ima on opciju za PDF izdanja ak se nevaram.
Znam da ima ali htio bi u pdf-u... A možeš mi objasnit što to na hrvatskom ne valja naspram engleskoj verziji? Koliko ja znam to je samo prijevod verzije na engleskom i onda mora bit isto.. možda griješim..
- programski kod, naredbe, su na engleskom. Uz traljavost prevoda ili čak zgodnih kao zatipak, pitanje koliko ti je lakše učenje i 'dvostruko prevođenje', jer moraš i dalje razmišljati na engleskom i pogađati što je pisac htio reči.. Engleski je bolji izbor, teoretski je svejdno (tad je opet bolje na engleskom, jer ga vježbaš, nije mrtav jezik, koristit će ti).
- kao i literatura, kvaliteta, O'Reilly je skup ali u pravilu vrijedi. (hint: vidi naslove pa pogooglaj..)