U IE radi normalno, a u ostalim browserima ne?

poruka: 17
|
čitano: 2.221
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav,

radim jednu stranicu, točnije sada radim meni. Napravio sam horizontalni meni s 5 gumba. Kada idem na preview, u IE mi se otvori stranica (glavni meni) kakva bi trebala biti, no dok ju otvaram u chrome-u ili firefoxu, gumbi su mi širi nego što bi trebali biti pa mi se gumbi poredaju u dva reda. Zašto je to tako?

Evo stavit ću kroz par minuta slike.

Hvala unaprijed.

firefox firefox
ie ie
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.8.2011 0:45 (marky55).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Re: U IE radi normalno, a u ostalim browserima ne?

Bez source-a na uvid ti ne mogu pomoć.

The CAPS LOCK key is evil and must be destroyed
15 godina
neaktivan

poslati ću ti na pp

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

smanji dimenzije gumbima IE ima malo drugačije mjere od ostalih browsera.

moš napravit da ti je dio css ima jedno ponašanje za IE, a drugo za ostale browsere.

17 godina

@autor

stavi si ff ili chrome kao default, jer IE ima drugačiji način rada sa marginama i paddingom pa ti zato drugačije slaže izbornik.

proguglaj malo   imaš brdo materijala o tome

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina

Na početku stavi CSS Reset {#} pa onda ispod piši svoje css definicije.

http://meyerweb.com/eric/tools/css/reset/

All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

pokušao sam css reset..onda mi u ie radi kako treba, ali u chromeu i ff-u mi neće alignati u sredinu..neznam zašto..pa sam odlučio napraviti za svaki browser poseban css..napravio sam za chrome i ie.. sada samo za ff moram..znači ovaj sam kod dodao za ie:

e sad što moram napisati za mozillu?

EDIT: zašto mi neće izbaciti kod?

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.8.2011 17:10 (marky55).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Neznam primjer pa ti nemrem konkretno pomoć.

Nisu ti problem ostali browseri CSS kod za njih ti je u večinom isti problem radi IE eksplorer jer elementarne stvari dimenzija, padding i margine zna svatiit na njemu svojstven način.

npr. nešto što u ostalim browserima ima dimenzije 100px X 100px u IE ima 110px X 110px što može biti problem ako nešto treba biti tih određenih dimenzija ili zna staviti duplu marginu umjesto da napravi što ostali browseri rade kad naiđu na dva susjedna elementa koji imaju margine (pogledaju koja je od njih veče i nju koriste, a drugu ignoriraju) IE ih jednostavno zbroji itd.

u 95% ako radi u FF radi ti tako i u ostalim broserima ili gotovo identično ovih 5% ti otpada na CSS3 i HTML 5 tu postoje neke razlike oko kodiranja za određene brosere.

IE8 i IE9 neče ti tolko radit problema radit će ih IE6 koji se još koristi kod 40-60% ljudi na internetu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.8.2011 1:03 (NoorMomento).
15 godina
neaktivan

stavio sam css reset yahoo-ov neki..onda mi je u svim browserima isto..ali onda mi neće nikakav padding priznati..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
marky55 kaže...

stavio sam css reset yahoo-ov neki..onda mi je u svim browserima isto..ali onda mi neće nikakav padding priznati..

Muka mi je već od tvog okolišanja. Stavi stranicu nekamo na web i daj forumašima URL. Ne kužim na temelju čega očekuješ da će ti forumaši pomoći. Na generička pitanja možeš dobiti samo generičke komentare.

Ponašaš se ko da pišeš neki ultra-tajni kod i ko da taj kod na kraju neće završiti na Internetu i biti dostupan svima. Što se bojiš da će ti netko maznuti taj kod? LOL

17 godina
marky55 kaže...

Onda ne razumiješ čemu taj reset služi...

All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
15 godina
neaktivan

očito ne..jer on stvarno nema nikakvog smisla ako mi kasnije neće padding priznati..

@mbaksa

ne bojim se..gdje da stavim da vidite?

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.8.2011 11:28 (marky55).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

1. http://pastebin.com

2. kompletno sve stavi u zip datoteku i upload-aj u neki od servisa (dropbox, rapidshare... i tomu slično)

3. postoje i besplatni hosting provideri popup 000webhost

The CAPS LOCK key is evil and must be destroyed
15 godina
neaktivan

evo napravio sam dropbox acc i stavio file na njega..kako da vam ga pošaljem sad?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
marky55 kaže...

očito ne..jer on stvarno nema nikakvog smisla ako mi kasnije neće padding priznati..

Stavi CSS Reset na vrh tvog koda ili ako koristiš više css datoteka, neka se ona u kojoj je 'reset' prva učita.

#Css Reset / ne diraj ovaj kod

#tvoje CSS definicije / ovdje dodajes padding, margine i sl.

Pogledaj kako radi npr http://960.gs

15 godina
neaktivan

@Nix hvala ti puno si mi pomogao s ovim ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
marky55 kaže...

evo napravio sam dropbox acc i stavio file na njega..kako da vam ga pošaljem sad?

OK problem si riješio, ali za ubuduće da znaš - ovako se koristi Dropbox:

Konkretno, ti si trebao svoje datoteke uploadati u mapu Public unutar Dropboxa i onda upotrijebiti naredbu Copy Public Link (to ti je u videozapisu od 3:30 nadalje).

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice