Hvatanje dimenzija slike u Wysiwyg?

poruka: 13
|
čitano: 1.254
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Koristim Wysiwyg editor.
Potrebno mi je da nakon inserta neke slike u Wysiwyg editor hvatam dimenzije te slike (prilikom razvlacenja u editoru) width i height i da ih prosledjujem van editora, npr u neko polje:

<input type="text">

Kako to da se izvede, ima neko iskustva s ovim editorima?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Hvatanje dimenzija slike u Wysiwyg?
acke_volce kaže...

Koristim Wysiwyg editor.
Potrebno mi je da nakon inserta neke slike u Wysiwyg editor hvatam dimenzije te slike (prilikom razvlacenja u editoru) width i height i da ih prosledjujem van editora, npr u neko polje:

<input type="text">

Kako to da se izvede, ima neko iskustva s ovim editorima?

Prema ovome se vidi da ne razumijes takve editore pa bolje skini gotov ;)

16 godina
neaktivan

Dario,

ja i koristim gotov editor koji sam preuzeo sa neta, ali mi je potrebna ova mala dopuna oko velicine slika.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
A da nam mozda napises koji editor? Editor vjerojatno ima svoj api. Ovako se inace s javascriptom "hvata" width i height

document.getElementById("slika").width;

document.getElementById("slika").height;

ili:

document.getElementById("slika").css.width;

document.getElementById("slika").css.height;
16 godina
neaktivan

Dario, hvala ti sto odgovaras!

Ovako, van editora bih se snasao sa citanjem dimenzija slika, ali iz editora ne mogu nikako.

Editor je: http://www.openwebware.com/

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo samo da ti javim taj WYSIWYG ti ne podrzava Chrome ;)

Ako znas kako u javascriptu provjeriti width i height slike napravi to ovdje. Svi elementi ti se nalaze unutar textarea. Samo moras znati id slike ;)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
dario111cro kaže...

Evo samo da ti javim taj WYSIWYG ti ne podrzava Chrome ;)

Ako znas kako u javascriptu provjeriti width i height slike napravi to ovdje. Svi elementi ti se nalaze unutar textarea. Samo moras znati id slike ;)

Probao sam to sto predlazes,  ali nece, ne znam zasto?

pokusao sam da pokrenem citanje dimenzija slike, ubacivanjem onkeydown i onkeyup u polje <textarea>, ali ne reaguje, ne poziva funkciju koju sam postavio. Tek kad iskljucim WYSIWYG.JS, kad ostane obicno <textarea> polje, tad pokrece.

Ako ti nije tesko i ako imas vreme, molim te probaj da ti izvuces dimenzije slike ubacene u editor!

Nisam znao za Chrome, al nema veze!

15 godina
neaktivan

Stvarno mi se neda sada to. Umjesto onkeydown i onkeyup stavi da ti provjerava funkciju svakih pola sekunde ;) setInterval ti treba

http://www.elated.com/articles/javascript-timers-with-settimeout-and-setinterval/

16 godina
neaktivan
dario111cro kaže...

Stvarno mi se neda sada to. Umjesto onkeydown i onkeyup stavi da ti provjerava funkciju svakih pola sekunde ;) setInterval ti treba

http://www.elated.com/articles/javascript-timers-with-settimeout-and-setinterval/

Ok, hvala u svakom slucaju, eksperimentisacu pa cemo videti!

16 godina
neaktivan

Ne vrijedi ti pokušavati sa onkeyup i down jer ti javascript editora napravi sasvim drugu strukturu kada se "nastani" u textarea, isto tako prepiše / pobriše sve tvoje ručno dodane javascripte. Pogedaj u dokumentaciji editora, pa pitaj na službenom forumu negdje ako ti i dalje nije jasno. Konkretno koristim tiny_mce tako da ti ovdje od konkretne prevelike koristi ne mogu biti.

Toliko od mene.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

A jel mogu nekako da uhvatiim podatke iz textarea polja editora, ali bez refresha strane?

Uspem da uhvatim one pocetne podatke koji postoje u polju editora, ali kad napravim izmene u polju editora, te izmene ne mogu da uhvatim bez "submit" dugmeta.

Moze li nekako ovo?

15 godina
neaktivan

Jesi probao sa setInterval??

16 godina
neaktivan
dario111cro kaže...

Jesi probao sa setInterval??

Nisam probao sa tom funkcijom, probao sam neke druge da postavim u polje textarea delu, ali nece, ne poziva uopste funkciju.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice