HTML nastavak učenja

poruka: 7
|
čitano: 1.447
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
HTML nastavak učenja

Pozdrav, sad sam 2. razred opće gimnazije, i sad smo radili HTML u školi to je ono osnove osnova, možeš napravit ružnu web stranicu:) ugl. osnove znam

Sad me zanima šta mi vi preporučate dalje? Neka knjiga, ili web sranica gdje su toturiali(može se i plaćat) ili nešto da naučim radit stranice kolko tolko dobre i funkcionalne:)

Važno je da bude na hrvatskom, iako znam dobro engleski i sve razumijem, vise bi volio da je na hrvatskom taj toturial, nebitno kolko košta.

Nači osnove znam, što dalje?

EDIT: ne treba čak bit ni HTML, nego neka knjiga za početnike, nači da te nauči radit web stranice:) nači html css,java,flash i ostala ekipa potrebna za kolko tolko dobru stranicu.

If there's one thing I can't tolerate, it's cheap imitations of my work - Red John
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.6.2012 21:08 (Volvox).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
HTML nastavak učenja
If there's one thing I can't tolerate, it's cheap imitations of my work - Red John
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: HTML nastavak učenja
w3schools.com
imaš od a do žnj o svim programskim jezicima i tome
13 godina
neaktivan
HTML nastavak učenja

Ovisi u kojem smjeru se želiš razvijati...

Ako želiš biti web dizajner glavno ti je naučiti crtati stranice u fireworks-u ili photoshop-u, uz to je i dobro znati kodirati stranice.

Ako želiš biti web developer kreni učiti kako rezati psd-ove ili png-ove koje je dizajner nacrtao i od njih stvarati stranice pomoću html5 i css3, jquery, javascript, a bome i php ti nebi smio biti stran.

Ako želiš biti čisti programer izaberi neki od programskih jezika. (Php, ASP.NET, Ruby)

Ako želiš biti ux/ui dizajner, postoji puno knjiga i resursa i o tome.

Postoji još "smjerova" ali vjerujem da te najviše zanima mjesto web developer-a. Za to ti netreba ni jedna kuna da bi naučio. Bitno je samo imate volje i želje... 

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
HTML nastavak učenja

Konkretno, neznam ni sam sto bi. Želio bi znat napravit web stranicu:) a sad šta mi za to treba ja neznam, nači naučit radit u html-u ili nekom drugom programskom jeziku. Može i u wordpressu sta se mene tice:)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Nauči prvo raditi statičke web stranice, a onda tek idi sa pretvaranjem tih statičkih stranica u dinamičke pomoću neki od cms-a. Joomla, Drupal i Wordpress možda jesu najpopularniji i opensource, ali u osobnom mišljenju nijedan od njih se nemože mjeriti sa ExpressionEngine-om. Sve ovisi o tvojim potrebama.

14 godina
neaktivan
Volvox kaže...

Pozdrav, sad sam 2. razred opće gimnazije, i sad smo radili HTML u školi to je ono osnove osnova, možeš napravit ružnu web stranicu:) ugl. osnove znam

Sad me zanima šta mi vi preporučate dalje? Neka knjiga, ili web sranica gdje su toturiali(može se i plaćat) ili nešto da naučim radit stranice kolko tolko dobre i funkcionalne:)

Važno je da bude na hrvatskom, iako znam dobro engleski i sve razumijem, vise bi volio da je na hrvatskom taj toturial, nebitno kolko košta.

Nači osnove znam, što dalje?

EDIT: ne treba čak bit ni HTML, nego neka knjiga za početnike, nači da te nauči radit web stranice:) nači html css,java,flash i ostala ekipa potrebna za kolko tolko dobru stranicu.

Ja sa w3schools.com učim. Gomila sadržaja.

Tupac Amaru Shakur Rest in Peace
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice