Hrvatski znakovi na različitom hostu

poruka: 6
|
čitano: 1.457
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Pozdrav,

imam jedan problem. Imam stranicu koja se na jednom hostu prikazuje bez problema, tj. hrvatski znakovi se prikazuju normalno.

Isti taj kod, tj. iste te datoteke se nalaze i na drugom hostu. Problem je što se tu umjesto hrvatskih znakova prikazuju ?...

Ako netko zna o čemu se radi neka javi

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Hrvatski znakovi na različitom hostu

Definitivno je do servera, stavio sam stranicu na njih par i na samo onom na kojem treba ne prikazuju se slova.

Jel ima tko ideju kakvu zašto?

17 godina
moderator

Premalo je tu detalja. Stranica ti je statična? HTML? Ili ipak nešto kemijaš s PHP-om ili tako nečim? Očito je da se negdje ne koristi ispravna kodna stranica.

17 godina

Ako je masina windows2008 server, probaj u web.configu nastimati lokalizaciju:

http://peterski.wordpress.com/tag/asp-net-web-config-locale-howto-c-localisation-localization-timezone/

Inace, probaj koristiti UTF-8 svugdje gdje mozes.

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.12.2011 12:43 (tnakir).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Stranica je HTML. Kao što sam napisao, svugdje radi normalno, osim na tom serveru. Kodiranje je UTF-8 i svugdje je stavljeno tako...

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
tommyg08 kaže...

Stranica je HTML. Kao što sam napisao, svugdje radi normalno, osim na tom serveru. Kodiranje je UTF-8 i svugdje je stavljeno tako...

Možda da nam daš linkove?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice