Editabilni forumi

poruka: 21
|
čitano: 2.574
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Editabilni forumi

Zanima me koji su forumi najviše editabilni,tj. koje mogu najviše dovesti do željenog izgleda?! Ako još imate i neki link do instalacije, bio bih vam zahvalan!

Znao sam da to nisam trebao reci!

0 0 hvala 0
16 godina
Editabilni forumi

Pa imas, najbolji je vbulletin (ali se placa), a od besplatnih imas phpbb i smf, a ako imas stranicu i cpanel, odes u fantastico i tamo ces moc automatski instalirat, tj. ono ti samo instalira gdje ti oces.

Link - neke od tema za phpbb, i evo download link za phpbb.
Link - teme za SMF, dowload link za SMF.

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.11.2008 16:03 (markoal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Editabilni forumi

Kako editirati phpBB3?! Npr., da izbrisem ono u dnu "phpBB3 crew" i slicno?! Kako da drukcije razmjestim linkove ili dodam nove?!

16 godina
Smooth Operator kaže...

Kako editirati phpBB3?! Npr., da izbrisem ono u dnu "phpBB3 crew" i slicno?! Kako da drukcije razmjestim linkove ili dodam nove?!

Otvoris određeni file(index.php inisan siguran), sad neznan napamet, jer ja koristin vbulletin, i ako imas dreamweaver bit ce ti lakse, a mores i notepad-on, i samo nađes određeni tekst i izbrises ga, npr. obicno na dnu pise by phpbb ili nesto tako pa samo izbrisen, a za premjestit bi vec trebao imat dreamveaver jer mores nesto zaje*at.

Sad to je koliko se ja sjecan, nisan odavno radio forume, a zadnji sto san radio je vbulletin.
16 godina
neaktivan

Hm, probao sam s Dreamviewerom ali uopće nemogu naći to u index.php-u niti u jednom php-u u rootu! Mozeš malo određeniji bit, kažem, sve sam pregledao, stvarno nema. Uf, kako me muči ovo.

17 godina
Editabilni forumi

Nemas nista u index.php od phpbb, uglavnom su sve pozivi na funkcije koje ispisuju html i informaciju iz databaze.

Probaj potraziti neki skinning tutorial na google ala http://www.ozzu.com/website-design-forum/how-create-customize-phpbb-skin-t40268.html

Danas kada postajem pionir ...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Bih li mogao SMF forum lakše urediti?! Ono ima dosta posla.

17 godina
Editabilni forumi

No pain no game.

Da, index.php u rootu ti ima samo pozive funkcija. Morat ces malo cackat i vidit koje on fajlove linka pa po njima vidit.

Mislis da je tako kompleksan forum lako izmijenit.

Googlaj, vjerovatno je netko imao slicnih problema kao i ti.

Pozdrav!

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Za mjenjanje dna phpbb3 foruma

Ides u AP na Styles pa na Tamplate pa na odabranom ides na edit zatim nadjes overall_footer.html i kad ti se to otvori vidjeti ces gdje ti sta pise i mjenjaj po volji.

Lijep pozdrav

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.11.2008 3:06 (Fidel).
17 godina
neaktivan
markoal kaže...
Smooth Operator kaže...

Otvoris određeni file(index.php inisan siguran), sad neznan napamet, jer ja koristin vbulletin, i ako imas dreamweaver bit ce ti lakse, a mores i notepad-on, i samo nađes određeni tekst i izbrises ga, npr. obicno na dnu pise by phpbb ili nesto tako pa samo izbrisen, a za premjestit bi vec trebao imat dreamveaver jer mores nesto zaje*at.

Sad to je koliko se ja sjecan, nisan odavno radio forume, a zadnji sto san radio je vbulletin.
Nemoj trcati pred rudu. Za brisanje "modula" kao i djelova templatea dovoljno je da izmjenis neki od fileova templatea ovisno o tome koji dio foruma zelis uredjivati.
Naprimjer ukoliko zelis mjenjati glavu foruma dovoljno je da otvoris file overall_header.html te izvrsis zeljene promjene. Ukoliko zelis mjenjati navigacijske linkove koji se nalaze ispod glave foruma dovoljno je da izmjenis file breadcrumbs.html. Ako zelis izmjeniti listu foruma dovoljno je da otvoris forumlist_body.html ukoliko zelis mjenjati strukturu index stranice dovoljno je da otvorite index_body.html. Za izmjenu dna foruma dovoljno je da otvorite overall_footer.html... (navedeno vazi za stilove bazirane na subsilveru)
Ukoliko ovih dana stignem napisati cu vam tutorial o tome koji dio phpbb-a trebate mjenjati kako biste izmjenili odredjeni dio sitea...

A u fileu index.php se nema sta mjenjati, u njemu se vecinom ukljucuju (pomocu funkcije include) drugi fileovi koji su vazni za rad kao sto su functions.php te constants.php ukoliko iskljucimo neki od navedenih fileova forum ce biti ostecen. U fileu functions.php sadrzane su sve vazne funkcije koje su potrebne za rad ukljucujuci i $phpbb_root_path bez kojega nista ne bi funkcioniralo. U fileu constants.php sadrzane su konstante foruma, kao sto su level korisnika, level gosta, administratora, informacije o prijavi te ostale nepromjenjive stvari...
Poruka je uređivana zadnji put sub 22.11.2008 3:26 (warezb).
16 godina
neaktivan

Warezb na tom tutorijalu bi ti ja prvi bio jako zahvalan.

Ima li gdje tutorial za  postavljanje portala na phpbb3 forum osim onih na sluzbenim stranicama i phpbb hacks jer sam prateci te napravio s..., naravno jer nisam bas strucan.

Poz

16 godina
neaktivan
Editabilni forumi

Evo da ne otvaram novu temu nadovezat cu se ovdje.

U phpbb3 u overall_header.html sam ubacio neke stvari tipa rss reader itd. i sad se to naravno prikazuje kad otvorite bilo koji forum podforum itd. sto usporava ucitavanje istih a i lagano iritira.

Pitanje za znalce;

Gdje da te stvari "uguram" da mi se prikazuju samo na pocetnoj strani foruma.

Kao i uvijek,

Unaprijed zahvalan

Lijep pozdrav

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Koju tocno verziju navedenoga softwarea koristis, 3.0.3?

16 godina
neaktivan

Da uradio sam upgrade na 3.0.3

16 godina
neaktivan

Fidel kaže...

U phpbb3 u overall_header.html sam ubacio neke stvari tipa rss reader itd. i sad se to naravno prikazuje kad otvorite bilo koji forum podforum itd. sto usporava ucitavanje istih a i lagano iritira.

Pitanje za znalce;

Kao i uvijek,

Unaprijed zahvalan

Lijep pozdrav

stavi negdje u index_body.html na vrh dokumenta i bit ce ti samo na index-u

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.11.2008 20:08 (Human?).
17 godina
neaktivan
Smooth Operator kaže...

Zanima me koji su forumi najviše editabilni,tj. koje mogu najviše dovesti do željenog izgleda?! Ako još imate i neki link do instalacije, bio bih vam zahvalan!

Unutar THEMES direktorija > Mapa Teme > *.php
i trazi u svakoj .php datoteci "copyright" te ga editiraj kako te volja, ali znaj da to nije uredu.
iMac 20" - C2D 2.4GHz/2GB/320GB Mac OS X Leopard 10.5.5 ... Laborare non amo!
16 godina
neaktivan
Human? kaže...

Fidel kaže...

Pitanje za znalce;

Kao i uvijek,

Unaprijed zahvalan

Lijep pozdrav

stavi negdje u index_body.html na vrh dokumenta i bit ce ti samo na index-u

Hvala tebi al nastade problem!
Naime uradio kako si mi rekao i stvarno stoji samo na index stranici,ali............
Ostatak foruma (e jesam odvalio od smjeha) izgleda kao da ga teleskopom sa 2 metra gledas!
Slova velicine, pa jedno, od oka, 40.
Prijatelju mislio sam da sam pijan.
Mozes li me uputiti gdje sam vozio pod rucnom.
Zahvaljujem

16 godina
neaktivan
Editabilni forumi

dal si mozda nesto slucajno izbriso ili promijenio?

ne bi trebalo bit nikakvih problema jedino da si nesto slucajno izbriso ili ako za to sto ubacujes imas neka CSS oblikovanja za default tagove poput <a> <div> i to, probaj uzet cisti index_body.html i vrati ga u direktorij presnimi stari, onda pogledaj dal se forum vratio u normalu, onda opet ubaci to sto hoces i budi oprezan da nesto ne obrises i onda vidi. ili stavi ovdje to sto ubacivas da vidimo pa da ti recemo sta bi moglo stvarat probleme.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pazi,

Ja sam postavio kako si napisao i onda je bio cirkus Colorado.

Odmah sam naravno skinuo da ljudi nebi nosili racunalo na popravak misleci da je do njih i vratio u overall_header.html i sve funkcionira ok.

E sad sta sam ja to stavio?

Radi se o nekim rss-ovimai nekim gadgetima koje sam lijepo stavio u tablele i sve to lijepo prilagodio i izgleda bas kako hocu osim sto mi se naravno prikazuje pri svakom listanju foruma sto je i logicno s obzirom da se nalazi u overall_header.html.

16 godina
neaktivan

Prijatelju problem uspjesno rijesen.

Naime, bio sam doslovan u shvacanju onoga sto si mi rekao i uvalio sam te gluposti doslovno na vrh i tu je bio problem!

Naravno trebalo je nakon include overall-header!

Pamet je nekad nedostupna al bitno je da dodje.

Hvala u svakom slucaju sad je ko cvjetic sad jos jedno 3 mjeseca da skontam kako da postavim portalIznenađen i na horsu sam.

Vrag odnio i presu.

Do penzije cu zavrsiti.

LP

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.12.2008 21:44 (Fidel).
16 godina
neaktivan
Editabilni forumi

ahh sorry mislio sam vizualno gore tak da ti izgleda kao da je dio headera, treba malo proucavat i sve se moze..

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice