Pozz!
Imam zadatak napraviti web shop u Drupalu. Imate li kakvih tutoriala za ponuditi kako započeti i kako razraditi taj problem? Ili imate li vi kakvih ideja i savjeta? Hvala! :)
Pozz!
Imam zadatak napraviti web shop u Drupalu. Imate li kakvih tutoriala za ponuditi kako započeti i kako razraditi taj problem? Ili imate li vi kakvih ideja i savjeta? Hvala! :)
Pozz!
Drupal je OK kao CMS, ali za web shop je punobolje integrirati shop koji složiš u Magento-u.
znači instalacija i Drupal-a i Magento-a. U Drupalu se složi web, a u Magentu web shop koji se poveže sa Drupalom.
Zvuči zanimljivo, ali ovo mi je za diplomski i rečeno mi je Drupal. Svejedno ću bacit pogled i na tu opciju, ali nisam sigurna koliko je smijem iskoristit.
Zvuči zanimljivo, ali ovo mi je za diplomski i rečeno mi je Drupal. Svejedno ću bacit pogled i na tu opciju, ali nisam sigurna koliko je smijem iskoristit.
ok, ako je za faks onda oni vjerojatno očekuju da sam isprogramiraš modul/plugin za web shop.
znači, košarica, pregled proizvoda, odabir količine, izbacivanje proizvoda, odabir načina plaćanaj i sl.
vjerojatno žele da malo vide koliko si dobar u slaganju arhitekture neke aplikacije, korištenje UML-a, nešto OO progrmairanja, korištenje baza (uz objašnjenje zašto baš te baze: mysql, postgresql, oracle, ms sql,...).
Zapravo, meni su jedine upute bile da uzmem Drupal, preko njega stvorim artikle (bez da diram module) i to posložim da izgleda kao neki e-commerce. Drugi dio posla je napraviti theme za to. Problem je što dosad uopće nisam radila u Drupalu ili bilo kojem drugom CMS sustavu, samo obične stranice više sebi iz gušta. U neku ruku smo izbjegli programiranje prema mojoj želji. Gledala sam neke tutoriale, ali više osnove Drupala, za početak. Trebam nešto konkretnije.
Generalno imaš http://www.drupalcommerce.org/ i samo ga instaliraš ... ;) pa dodaš artikle. Ako ćeš imati problema možemo ti pomoći, s tim da drupal uopće nije jednostavn za naučiti i ima ekponecijalnu krivulju učenja .. na početku ide jako jako sporo ... (možda si već i gotovo do sada ... ;)
Pod Drupalom, Ubercart modul je idealno rješenje.