Drupal problem

poruka: 9
|
čitano: 1.958
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Drupal problem

ovako.. instalirao sam drupal i sve je prilično intuitivno privikao sam se u 3-4 sata.. jedino imam jedan problem

imam glavnu stranicu a na njoj pod stranice koje su glavne.... i sad konkretno primjer:

stranica je o kulturi a pod stranica je kazališta... i ja hoću staviti vijest o nekom kazalištu ali da mi se pokaže skraćena vijest i na

naslovnici ali i na podstranici kazališta.. kako to izvesti?

otvorim stranicu kazališta u opciji pages.. i odredim da bude primari links....

onda otvorim tu vijest koju želim staviti i na naslovnu i na kazališta.. i to ju otvorim kao story a posebno ju definiram na parent item da mi vodi na kazališta.

no na kraju što dobijem je da stranica kazališta ostane prazna a sve se slaže na naslovnocu.

gdje griješim??

tražio bi na literaturi od drupal-a ali nemam pojma što da opće tražim pa moram gnjaviti ovdje.

www.svijetkulture.com

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Drupal problem

rješio sam ovaj problem.....

evo za ostale ako tko bude trebao tutorial na youtubeu

https://www.youtube.com/watch?v=dTDVKDzVOcg&NR=1

e sad imam slijedeći problem....  kako uštimati hrvatska slova na ovom čudu??

trenutno mi prikazuje samo ž a sva ostala dobijem ?

www.svijetkulture.com

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Drupal problem

Moraš negdje encoding promjeniti na UTF-8.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
13 godina
neaktivan
Drupal problem

Instalirala sam Drupal 7 prije par mjeseci i navodno sam napravila profil kojemu sam zaboravila username i password (tj. testnoj stranici).
Pokušala sam na Request new password da mi pošalje podatke na mail, ali mi izbaci:

Sorry, [email]---@gmail.com[/email] is not recognized as a user name or an e-mail address.

Ako odem na Create new account i stavim novi mail, onda izbaci ovo:
Warning: mail() [function.mail]: Failed to connect to mailserver at "localhost" port 25, verify your "SMTP" and "smtp_port" setting in php.ini or use ini_set() in DefaultMailSystem->mail() (line 76 of D:\xampp\htdocs\drupal7\modules\system\system.mail.inc).
    Unable to send e-mail. Contact the site administrator if the problem persists.
    Warning: mail() [function.mail]: Failed to connect to mailserver at "localhost" port 25, verify your "SMTP" and "smtp_port" setting in php.ini or use ini_set() in DefaultMailSystem->mail() (line 76 of D:\xampp\htdocs\drupal7\modules\system\system.mail.inc).
    Unable to send e-mail. Contact the site administrator if the problem persists.

Thank you for applying for an account. Your account is currently pending approval by the site administrator.
In the meantime, a welcome message with further instructions has been sent to your e-mail address.

A ako odem na Create new account s istim mail-om i nick-om s kojim sam registrirana na Drupal official stranici, izbaci ovo:
The name --- is already taken.
The e-mail address [email]---@gmail.com[/email] is already registered. Have you forgotten your password?

Kako da napravim novi account? Nije valjda da moram ponovo instalirati Drupal. {#}
Ili da napravim novu testnu stranicu, al ni to ne znam. {#}
Pomoć? Hvala! {#}

0 0 hvala 0
17 godina
Drupal problem

jesi instalirao sa xammpom i mail servis? da li je pokrenut?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Drupal problem

Nađi u php.ini datoteci "SMTP = localhost" i promijeni u "SMTP = smtp server od tvog ISP-a"... Imao sam sličan problem i ovo je pomoglo..

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Drupal problem

Samo xampp. Hvala vam, ali već sam se odlučila za reinstalaciju Drupala i sad je sve ok. {#}

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Drupal problem
Lavy kaže...

Samo xampp. Hvala vam, ali već sam se odlučila za reinstalaciju Drupala i sad je sve ok. {#}

sorry, ali nisam odmah skužio ženski rod! :(

13 godina
neaktivan
Drupal problem

Može li mi netko reć zašto mi ovo izbacuje? {#}

http://img441.imageshack.us/img441/181/37947373.jpg

Pojavi se kad idem osposobit module.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: