Htio bih napraviti web stranicu sa backgroundom, ali ne mogu nikako podesiti da se slika razvlači ovisno o rezoluciji.
Kako da to učinim?
Htio bih napraviti web stranicu sa backgroundom, ali ne mogu nikako podesiti da se slika razvlači ovisno o rezoluciji.
Kako da to učinim?
Kako da to učinim?
Pogledaj ovo:
Možeš sa Css-om, jedna od metoda ti je napraviš div i unutra ubaciš img(obavezno img-u dodaj i width i height 100%).
Recimo da daš divu id bg, onda ide ovaj css #bg{position:fixed; top:0px; left:0; width:100%; height:100%;z-index:-1;}.
Nakon toga samo napraviš još jedan div koji će ustvari služiti kao kontejner za cijelu stranicu, nazoveš ga wrapper i daš mu ovaj Css #wrapper{width: 100%;height: 100%;position: fixed;top: 0;left: 0;z-index:0;}.
Ja sam ovako uvijek radio i ovo stvarno super radi, ali je problem što slika ne zadržava svoj aspect ratio, tako da je to veliki problem. Naravno bez Javascripta nema ništa od kvalitetnog resizanja, i onda sam naišao na ovaj plugin, koji radi upravo to, fullscreen background image koji sadržava aspect ratio kod resizanja browsera. Evo link