Dinamični background

poruka: 3
|
čitano: 915
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Dinamični background

Htio bih napraviti web stranicu sa backgroundom, ali ne mogu nikako podesiti da se slika razvlači ovisno o rezoluciji.

Kako da to učinim?

Isn't it a remarkable coincidence almost everyone has the same religion as their parents? Religions run in families. How does this come about? Trough childhood indoctrination. -Richard Dawkins
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Re: Dinamični background
Unix kaže...

Htio bih napraviti web stranicu sa backgroundom, ali ne mogu nikako podesiti da se slika razvlači ovisno o rezoluciji.

Kako da to učinim?

Pogledaj ovo:

http://css-tricks.com/how-to-resizeable-background-image/

Biti ili mniti svemiropolisno
16 godina
neaktivan
Dinamični background

Možeš sa Css-om, jedna od metoda ti je napraviš div i unutra ubaciš img(obavezno img-u dodaj i width i height 100%).

Recimo da daš divu id bg, onda ide ovaj css #bg{position:fixed; top:0px; left:0; width:100%; height:100%;z-index:-1;}.

Nakon toga samo napraviš još jedan div koji će ustvari služiti kao kontejner za cijelu stranicu, nazoveš ga wrapper i daš mu ovaj Css #wrapper{width: 100%;height: 100%;position: fixed;top: 0;left: 0;z-index:0;}.

Ja sam ovako uvijek radio i ovo stvarno super radi, ali je problem što slika ne zadržava svoj aspect ratio, tako da je to veliki problem. Naravno bez Javascripta nema ništa od kvalitetnog resizanja, i onda sam naišao na ovaj plugin, koji radi upravo to, fullscreen background image koji sadržava aspect ratio kod resizanja browsera. Evo link

1 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice