Css i overflow pomoč

poruka: 10
|
čitano: 1.305
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Css i overflow pomoč

Evo,pošto mi se ne radi optimizacija stranice za android i iphone .

Imam problem što na mojoj stranici imam css-om definirano da, ukoliko će biti više texta neg stane u div sa textboxom prikaži scroll opciju.

CSS:  overflow:scroll;

Tako podešenim css-om ne radi scroll opcija na androidima,kako to izmjeniti najjednostavnije a da dobijem scroll i na androidima ?!

Hvala.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Css i overflow pomoč

to bi trebalo radit, probaj sa overflow: auto, ali mislim da negdje drugo imaš grešku.

16 godina
neaktivan
Css i overflow pomoč

provjerit ću malo ostali kod,no zanimljivo je da na svim browserima ,desktop računala uredno radi scroll.

Pomislio sam da se to za androide možda nekak drugačije odradi.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Css i overflow pomoč

Ne radi ni ,overflow:auto;

Zapravo ,imam div unutar same stranice i trebao bi se scroll-at ,no to ne radi,dok se kompletna stranica normalno scroll-a.

Ima tko ideju ?!

0 0 hvala 0
17 godina
Css i overflow pomoč

Imali bi ideju kada bi nam pokazao html i vezani css kod.

All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo,da ne otvaram novu temu jer sam uočio više problema pa evo redom.

evo,molio bi da mi pomognete oko problema s div-ovima.

evo kod, zašto mi ovdje bijela pozadina uredno prekriva crvenu,no dolje kod "bottom" div-a,se uvuće ispod crvenog "bottom " div-a ?

16 godina
neaktivan

Zato što ti .middle ima manju visinu nego što je visina .image elementa, a i pozadina .image elementa je viša od samog elementa.

Moram ti reći da što god da pokušavaš postići, radiš to na krivi način.

Koristiš jednobojne slike za pozadinu umjesto hex koda,

koristiš sliku sa zaobljenim rubom umjesto border-radius-a,

previše elemenata, fiksne visine i širine su nepoželjne osim u nekim situacijama.

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.10.2014 2:26 (dandrija).
16 godina
neaktivan
Css i overflow pomoč

Molim te, podesi kod da vidim kako bi ti to uredio.

Veliš,koristi hex kod,a što ako želim recimo gradient,na origigi stranici se koristi gradient,pa stoga sam ga tako podesio.

Recimo, IE ne prepoznaje  border-radius ,mislim ili ??

0 0 hvala 0
17 godina
CROIMANI kaže...

Molim te, podesi kod da vidim kako bi ti to uredio.

Veliš,koristi hex kod,a što ako želim recimo gradient,na origigi stranici se koristi gradient,pa stoga sam ga tako podesio.

Recimo, IE ne prepoznaje  border-radius ,mislim ili ??

Posjetitelji tvoje stranice ne dolaze na istu zbog gardienta i border radiusa, nego zbog sadržaja. Radi stranice za moderne preglednike, a korisnici oldtimer IE su ionako navikli na nesavršen izgled stranica. Također većina frontend developera je napustila praksu izrade i optimiziranih web stranica za IE ispod verzije 10. Gledaj da ti stranica istovjetno izgleda u Chrome i Firefox, nisi ti kriv što proizvođači ostalih preglednika kasne sa usvajanjem standarda i praćenjem trendova.

All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
16 godina
neaktivan
Css i overflow pomoč

Da,razumijem,mislim da ću vas poslušati i to izmijeniti.

Hvala na savjetima.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice