CMS moduli

poruka: 6
|
čitano: 1.044
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
CMS moduli

Pozdrav,

napravio sam neki svoj mali CMS i sad bih htio implementirati da korisnik sam određuje koje module bi htio da mu prikaže na naslovnoj stranici. Znači, ne zanima me kak se rade neki moduli npr. anketa ili brojač posjeta već kak znati koje je module korisnik uključio i onda te prikazati. Zamolio bih nekoga da mi malo objasni kak funkcionira to sve ak nije problem. :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
CMS moduli

U korisnikovom profilu (ili administratorskom) stavi opcije sa checkbox-evima.

Zatim ispitas koji je checkbox oznacen i prikazes na naslovnici ili o kojoj se vec stranici radi.Cool

...Scooter Tuning is not A Crime!!...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: CMS moduli

Hm... mislim da nisam baš dobro objasnio što želim.

Imam jednog administratora koji se spaja na administrativni dio stranice, znaci na CMS. U CMSu imam administraciju modula i oni imaju dvije opcije, isključen i uključen. Ako je modul uključen, onda se on ne prikazuje na naslovnoj stranici CMSa nego na naslovnoj stranici sajta koji administriram pomoću CMSa, na front-endu. Trebam nekamo spremiti sve uključene module i onda ih prikazati na index.php stranici sajta. Da stavim da svaki modul u bazi ima zastavicu "uključen" i onda ako je zastavica uključena ga prikažem nekako? Ali onda opet neznam kak da ga prikažem! Napravi se neka funkcija koja će prikazati modul na front-end index stranici ili kako? Ne kužim baš taj cijeli sustav upravljanja tim modulim, kako je recimo složeno u Joomli i Drupalu. U Drupalu je u Administer-Site Building-Modules, a kod Joomle je to u Extensions-Module Manager. Tamo se lijepo uključi koji modul želimo koristiti i on nam se prikaže na front-endu. Taj sustav me zanima i to neznam kak funkcionira. Nadam se da sam sada malo bolje objasnio. :)

17 godina
neaktivan
CMS moduli

Preko controlera saljes na view, tako bi ja napravio.

...Scooter Tuning is not A Crime!!...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: CMS moduli

Ne koristim MVC model, a niti ne koristim neki framework za svoj CMS nego je sve cisti PHP. Sve "ručno", kako bi se reklo. A jel mi možeš možda objasniti taj sustav modula koji sam ti objasnil gore? Kak bi čovjek pristupio programiranju takvog nečeg? Tipa, prvo napraviš u bazi ovo, onda napraviš funkciju za ovo i ono itd. I hvala na odgovorimo al još nisam dobio ono kaj sam tražil. ;)

15 godina
neaktivan
CMS moduli

Evo ako sam dobro shvatio što želiš....

Dakle, u bazi podataka, osim tablice s userima (user_id, user_name, password) i tablice s modulima (module_id, module_name), moraš imati još jednu tablicu koja ti govori koji user je odabrao koji modul. Ta tablica imat će kolumne user_id i module_id. Kad neki user odabere neki modul, u tablicu samo pospremiš userov id i id modula. Kad listaš module koje neki user ima, selectaš sve module koji su povezani s id-em korisnika "SELECT * FROM modules WHERE module_id IN (SELECT module_id FROM user_modules WHERE user_id = $user)" i za svaki rezultat tog queryja, napišeš link do modula! Ako neki korisnik obriše neki modul, samo makneš taj redak iz tablice.

Ako baš želiš, možeš pri svakom pristupu modulu još jednom ispitati da li je taj modul odabran i tako spriječiti da se korisnik služi modulima koji nisu odabrani (na taj način možeš ti kao administrator oduzeti neki modul od korisnika i biti siguran da se on njime neće svejedno koristiti ako zna link).

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.10.2009 22:43 (pedo bear).
Moj PC  
1 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice