Centriranje DIV elemenata

poruka: 8
|
čitano: 3.059
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav,

Malo vježbam CSS i imam jedan problem. Na testnom primjeru http://test2.yostudio.net/Untitled-1.html imamo background sliku u koju ce doci content. Trenutno radim navigaciju pomoću div tagova. Navigacija se sastoji od 5 botuna. Sve super radi kada je prozor u maximize polozaju. No kada nije maximize odnosno kada povlacim desni rub prozora s desna na lijevo.

Probajte povuci desni rub prozora npr do polovice botuna 4.  Na dnu browsera se pojavi slider. Kada maknete slider skroz u desno vidjet cete da mi navigacija izlazi iz okvira u kojima bi trebala biti (kao kad je prozor maximiziran).  Ima li tko ideju što u CSS-u napraviti da ovo proradi. Znam da se može jer ista stvar radi na stranici http://www.tutorial9.net, no nikako ne uspijevam skužit kako su to postigli.

Hvala svima

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.8.2010 21:59 (JoeFly).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nemoj navigaciju praviti pomoću DIV-ova. Ona se najčešće pravi kao lista. Imašovdje tutorial na hrvatskom.  A centrirati neki element možeš ovako:

#div {

width:100px;

height:100px;

background:red;

margin: 50%;

}

k1.c0
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
RE: Centriranje DIV elemenata

Prvo hvala na odgovoru,

Znam raditi navigaciju s listama, no ovdje je problem s bježanjem div tagova van onog crnog okvira. Jasno je da će se taj problem manifestirati i kad pocmem dodavati div tagove u kojima ce biti sam content stranice. Zanima me kako napraviti (koristeci div tagove i css) da content ostane centriran unutar onog crnog pravokutnika.

Ovaj savjet s margin ne vidim kako pomaze u mom slucaju ?

Ponavljam na www.tutorial9.net (od kojih sam i uzeo background) sve content ostaje unutar onog crnog okvira neovisno o resizeu browsera.

Hvala jos jednom

16 godina
neaktivan

Aj probaj ovo dodat:

position:relative;

ili ovo:

position:absolute;

k1.c0
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

k1c0, ne bih zelio bit naporan a ni nezahvalan, ali cini mi se po tvojim odgovorima da uopce nisi pogledao moj css (integriran je u samom html-u) ?

17 godina
neaktivan
JoeFly kaže...

Pozdrav,

Malo vježbam CSS i imam jedan problem. Na testnom primjeru http://test2.yostudio.net/Untitled-1.html imamo background sliku u koju ce doci content. Trenutno radim navigaciju pomoću div tagova. Navigacija se sastoji od 5 botuna. Sve super radi kada je prozor u maximize polozaju. No kada nije maximize odnosno kada povlacim desni rub prozora s desna na lijevo.

Probajte povuci desni rub prozora npr do polovice botuna 4.  Na dnu browsera se pojavi slider. Kada maknete slider skroz u desno vidjet cete da mi navigacija izlazi iz okvira u kojima bi trebala biti (kao kad je prozor maximiziran).  Ima li tko ideju što u CSS-u napraviti da ovo proradi. Znam da se može jer ista stvar radi na stranici http://www.tutorial9.net, no nikako ne uspijevam skužit kako su to postigli.

Hvala svima

Problem je u tome što si satvio fiksne širine elemenata u navigaciji ali ti centralni dio ima fleksibilnu širinu (u postotcima) koja se prilagođava širini briwsera. Dakle, ili stavi fiksnu širinu na cijelu stranicu ili stavu kombinaciju minimalne širine i fiksne širine. Nešto ovako:

1.

width:960px;

2.

min-width:960px;

width:90%;

dr. Mito Korupcija, doktor političkih znanosti.
15 godina
neaktivan

Moram priznat da nisam razumio ... Centralni dio (#main_content) nema fleksibilnu sirinu nego fiksnu od 1000 px. Ne znam na sto tocno mislis ? Mozes li dodatno pojasniti ?

15 godina
neaktivan

Ok, mislim da sam konacno skuzio ... Inace bio je nesporazum što je ustvari bio problem. tutorial9 je također ima grešku kao ja ali je majstorski zamaskirao...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice