Brojač klikova

poruka: 6
|
čitano: 3.092
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Brojač klikova

Znači želim brojati klikove na buttonu download da pratim koliko tko preuzima moj file, imam kod

<html><head><title>Space Clicker</title></head><body><scripttype="text/javascript">var clicks =0;function hello(){ clicks +=1; document.getElementById("clicks").innerHTML = clicks;};</script><buttontype="button"onclick="hello()">Click me</button><p>Clicks: <aid="clicks">0</a></p></body></html>

i on je baš ono što trebam i radi brojač ali svaki put kad se stranica refresha poništi se brojač i vrati se na 0

u čemu je problem?

Usuditi se: To je cijena napretka.
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.10.2015 11:42 (sunny_side).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Brojač klikova

problem je sto se ta vrijednost nigdje ne sprema, ovo sto si ti napravio je frontend rjesenje koje se izvodi i postoji samo na klijentskom dijelu tvoje aplikacije. morao bi imati bazu i ajax request koji ce povecavati vrijednost u bazi.

P.S. 

ili u nekakav fajl zapisivati ako baza ne postoji, ali poanta je da to mora biti poslano na neki nacin serveru i tamo obradeno i spremljeno.

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.10.2015 11:51 (igor2007).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Brojač klikova
Kako da to napravim?
Usuditi se: To je cijena napretka.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Brojač klikova

ne znam s cime raspolazes, ali moras imati nekakvu server-side skriptu(php,asp) koju ces ajaxom pozivati i proslijediti joj naziv/id fajla za kojeg treba povecati broj klikova te u skripti obraditi taj podatak da se doda na ispravno mjesto. sad to sve ovisi i o tvom poznavanju backend tehnologija, ako nemas iskustva tesko ces to uspjeti sloziti.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Brojač klikova
igor2007 kaže...

ne znam s cime raspolazes, ali moras imati nekakvu server-side skriptu(php,asp) koju ces ajaxom pozivati i proslijediti joj naziv/id fajla za kojeg treba povecati broj klikova te u skripti obraditi taj podatak da se doda na ispravno mjesto. sad to sve ovisi i o tvom poznavanju backend tehnologija, ako nemas iskustva tesko ces to uspjeti sloziti.

Osim toga treba i neku zaštitu od bezveznog ili zlonamjernog klikanja... 

14 godina
Brojač klikova

Google Analytics event tracking

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice