Pozdrav,
Nakon što mi je Windows 7 (D: particija) počeo blokati i zamrzavati se te nakon što se isto počelo događati s XP-om (C: particija), odlučio sam formatirati te particije te instalirati nove Windowse. Pošto je bilo izvjesnih problema u instalaciji sedmice (pretpostavljam nebitno za moj problem s particijama), odlučio sam instalirati XP. Sve je prošlo u redu i Windowsi su opet brzi.
Ali postoji jedan problem.
Već na početku instalacije primijetio sam da nema E: particije, tj. particije koja mi služi za spremanje podataka (filmova, glazbe, slika i svakojakih dokumenata). Sve je to bilo još više čudno pošto je prije reinstalacije Winsa, E: particija bila vidljiva i u Win 7 i u Win XP.
Nakon uspješne reinstalacije XP-a, vidio sam da zaista nema E: particije. Tada sam disk odskenirao programom "Partition Find and Mount" koji je pronašao tadašnju E: particiju i koji ima mogućnost mountanja particije što sam, naravno, i napravio. Sada je ta particija vidljiva u Windows Exploreru. Svi podaci iz E: particije (sada preimenovanu u F:) se mogu koristiti, ali Windowsi putem Disk Managementa (preko Administration Toolsa) taj prostor vide kao prazan. U Disk Managementu postoji i mogućnost stvaranja nove particije iz tog "praznog" prostora, no strah me je da izgubim te podatke koji su mi vrlo važni.
Meni nije problem u tome što Windowsi ne vide tu particiju, već je problem u tome što se ništa na tu particiju ne može zapisivati, tj. particija je write-protected.
Zanima me što trebam napraviti da bi Windowsi opet prepoznali tu particiju i da bi na nju mogao zapisivati i brisati podatke.
Unaprijed hvala!