Pozz imam windows 7 Ultimate, 1 gb rama , AMS Sempron 2.70 GHz i graficku itegriranu. Windows mi je u zadnje vrijeme uzasno spor . Ocistio sm ga od virusa u safe modu sa malwarebytes-om, ali i dalje nista . Imam cd od windows xp-a kojeg sam dobio sa pc om iz HGspota , ali mi je key kod bio na naljepnici koja se "unistila". Neznam kako bi instalirao sad taj xp ili ocistio sedmicu. Da napomenem i to da imam externi HDD 320 gb . Ako mi netko moze pomoc oko instalacije xp-a bio bi mu jako zahvalan.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pozz imam windows 7 Ultimate, 1 gb rama , AMS Sempron 2.70 GHz i graficku itegriranu. Windows mi je u zadnje vrijeme uzasno spor . Ocistio sm ga od virusa u safe modu sa malwarebytes-om, ali i dalje nista . Imam cd od windows xp-a kojeg sam dobio sa pc om iz HGspota , ali mi je key kod bio na naljepnici koja se "unistila". Neznam kako bi instalirao sad taj xp ili ocistio sedmicu. Da napomenem i to da imam externi HDD 320 gb . Ako mi netko moze pomoc oko instalacije xp-a bio bi mu jako zahvalan.
spor ti je zbog malo rama..... barem da imas 2 gb iso bi normalno..... win 7 moze povuc do 700 mb dok nista ne radi (u mom slucaju skoro giga)
Pozz imam windows 7 Ultimate, 1 gb rama , AMS Sempron 2.70 GHz i graficku itegriranu. Windows mi je u zadnje vrijeme uzasno spor . Ocistio sm ga od virusa u safe modu sa malwarebytes-om, ali i dalje nista .
Možda pomogne defragmentacija diska?
upiši u start -> search: disk defrag pa pokušaj.
i naravno još gigu rama barem ubaci.
spor ti je zbog malo rama..... barem da imas 2 gb iso bi normalno..... win 7 moze povuc do 700 mb dok nista ne radi (u mom slucaju skoro giga)
Nije nužno, ja sam do prije pola godine pogonio Win7 na 1GB ram-a, i nikad mi nije bio spor, još sam radio u VS-u, doduše tada malo jeste.
Windows 7 može radit na 1gb memorije, bez frke za nekog nezahtjevnog korisnika samo se 7 mora optimizirat i poisključit nepotrebne stvari kojih ima dost. Normalno ne smije se imat previše otvorenih programa, koji žderu puno memorije i onda bude ok znači bez discipline i uštede na 7 sa 1gb memorije nema ništ.
Dodatni problem je taj kaj u ovom slučaju, integrirana grafika uzima dio sistemske memorije za svoje potrebe i eto još jedan problemčič.