Windows 7 djeljenje mape?

poruka: 2
|
čitano: 695
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav Bug,

Imam problem s jednom mapom, kako je duplicirati, kako učiniti da kada u njoj napravim izmjenu npr. stvorim novu datoteku, kako učiniti da se odmah ažurira i duplicirana mapa?

Konkretno radi se ovako: "glavna" mapa je:C:\Users\Korisnik\Documents\blablablab\CERTIFIKATI\Cert_2018

A duplicirana mapa je: C:\Users\Korisnik\OneDrive\Cert_2018

Znam riješenje da je micanje "glavne" mape u OneDrive mapu, ali ću tada izgubiti sve putanje do certifikata u Excelu.

Naime, postavio sam bezbroj hiperlinkova na ovu C:\Users\Korisnik\Documnets... putanju, pa ako sada maknem mapu i stavim je u OneDrive mapu, tada ću izgubiti sve linkove. A želio bih da se mapa u OneDrive odmah ažurira kada se promijeni sadržaj "glavne" mape na lokaciji C:\Users\Korisnik\Documnets... 

Kako ovo riješiti? Želio bih imati OneDrive kao bakap sveg sadržaja "glavne" mape Cert_2018, a ne da moram svaku promjenu ići na kopiraj "glavnu" mapu Cert_2018 i zalijepi je u mapu OneDrive. :(

Hvala na bilokakvoj pomoći.

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.2.2018 14:56 (Žohar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Workaround easiest, although it would be a useful feature.
Find the Address of the folder you want to be synced. (ie. C:\Games\). Copy it.

Find the OneDrive location you wish for it to sync to. Hold shift and right click. On the context menu, click open command window here.

In it type "mklink /j "YourCustomFolderName" "Address of Location(i.e. C:\Games\)"", without the outer punctuation marks.

This is like a shortcut that tells any programs that look there to look at another directory.
This will sync anything inside the address you tell it to the folder created in a onedrive directory.

Ovo je rješenje s nekog nemam pojma foruma. Znači, dozvoljava sinkronizaciju sa OneDrive-om bilo koje mape u Windowima, testirano radi.

Glupost je da nema nikakve opcije osim Fetch, u samim OneDrive postavkama, ni nakon više godina to Microsoft nije omogućio:(

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice