Win 7 - 8 - 7 pa problemi

poruka: 13
|
čitano: 1.530
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Ukratko - Imao sam sedmicu koja je radila sasvim fino, ali sam u trenutku slabosti upgradeao na Windows 8 kad sam ga već dobio za đabe. 24 sata kasnije i 24 000 živčanih stanica manje, formatirao sam C: i vratio Windows 7. Sada imam hrpu programa sa D: i E: koji se mogu pokrenuti ako odem i dvokliknem na exe naravno, ali se ne pojavljuju u Start meniju, a bilo mi je korisno tamo uz search i sve. Postoji li način da ih vratim tamo, a da nije Pin to start ili moram reinstall svega? 

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Win 7 - 8 - 7 pa problemi

Inače ,u Windowsima postoji i mogućnost backupa i kreiranja imagea sistemske particije kad ideš radit neke radikalne promjene ako već ne radiš backup redovito. {#}

Ali sad nema veze. Samo da znaš za drugi put.

Najbolje i najpametnije - clean install.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.10.2012 18:15 (kizo2703).
15 godina

Koliko sam ja skužio on je napravio clean install sedmice samo su problem programi koji su ostali na drugim particijama. Najbolje ti je izbrisat te programe i nanovo ih instalirat. Čudo je da uopće rade ti programi nakon što si formatirao C i nanovo instalirao windowse.

0 0 hvala 0
14 godina
kizo2703 kaže...

Inače ,u Windowsima postoji i mogućnost backupa i kreiranja imagea sistemske particije kad ideš radit neke radikalne promjene ako već ne radiš backup redovito. {#}

Ali sad nema veze. Samo da znaš za drugi put.

Najbolje i najpametnije - clean install.

Kakva je razlika izmedu obicnog backupa i kreiranja imagea sistemske particije ?

Radio sam puno puta backupe i fresh instalacije na androidu...  No nikad to nisam probao na windowsima, a to je svakako pametno napraviti.

16 godina
neaktivan

Sa sedmice na osmicu je napravljen upgrade, jer mi se nije dalo sve nanovo. Natrag je formatiran c pa clean install, ali nisam dirao particije jer imam 600gb svačeg a 250gb eksterni hard za backup. Zato i nisam clean install radio, pa sam se nadao da će radit ovako, al' šipak. Znači sve programe nanovo instalirat... Iako rade, začudo :D

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
dinos3 kaže...

Kakva je razlika izmedu obicnog backupa i kreiranja imagea sistemske particije ?

Radio sam puno puta backupe i fresh instalacije na androidu...  No nikad to nisam probao na windowsima, a to je svakako pametno napraviti.

Kod kreiranja system image-a ,radi se samo kopija boot i sistemske particije.

Kod redovitog backupa ,biraš kaj ćeš sve stavit u backup.

14 godina
kizo2703 kaže...
dinos3 kaže...

Kod kreiranja system image-a ,radi se samo kopija boot i sistemske particije.

Kod redovitog backupa ,biraš kaj ćeš sve stavit u backup.

Znaci sad planiram inst win 8 na kantu i naravno kao Primarni i samim time jedini OS.. Pa ako mi se ne bude svidio vratim se na win 7, sta mi preporucas da backupam prije ciscenja sistemske particije i "eksperimentiranja"?

16 godina
neaktivan

Dovoljno ti je napraviti system image. To je klon ,u njemu se onda nalazi sve kao i na C:\ ,plus ako imaš posebnu boot particiju i ona je tu.

14 godina
Postoji li koji nacin da stavim image backup na interni hard disk, ili particiju? Zato sto nemam nikakav eksterni hdd ili USB veceg kapaciteta.. Vidim da moj interni hdd ne ocitava u diskovima na koje mogu staviti image backup..
16 godina
neaktivan
dinos3 kaže...
Postoji li koji nacin da stavim image backup na interni hard disk, ili particiju? Zato sto nemam nikakav eksterni hdd ili USB veceg kapaciteta.. Vidim da moj interni hdd ne ocitava u diskovima na koje mogu staviti image backup..

Dovoljno je staviti na drugu particiju. Ustvari ,za spremiti backup na isti interni disk ,trebaš imati barem još jednu particiju.

Jel na istu to ne možeš.

Ako ti ne očitava particije u Windows Backup setup-u - ili imaš samo jednu particiju ,ili moraš napraviti defragmentaciju.

14 godina
kizo2703 kaže...
dinos3 kaže...

Dovoljno je staviti na drugu particiju. Ustvari ,za spremiti backup na isti interni disk ,trebaš imati barem još jednu particiju.

Jel na istu to ne možeš.

Ako ti ne očitava particije u Windows Backup setup-u - ili imaš samo jednu particiju ,ili moraš napraviti defragmentaciju.

Hm... {#}
EIDT: Veca slika : http://i.imgur.com/5xaTe.jpg

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.10.2012 17:23 (dinos3).
16 godina
neaktivan
dinos3 kaže...

Hm... {#}

Ma može se!

Evo ,ja mogu backupirat ''System'' na ''Media'' koji su na istom disku! Evo ,ja mogu backupirat ''System'' na ''Media'' koji su na istom disku!
Napravi defragmentaciju i dodatno ,napravi disk check za ''Ostalo''.
  I moći ćeš bez problema spremiti backup na tu particiju.

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.10.2012 17:48 (kizo2703).
14 godina
kizo2703 kaže...
dinos3 kaže...

Hm... {#}

Ma može se! Napravi defragmentaciju i dodatno ,napravi disk check za ''Ostalo''.  I moći ćeš bez problema spremiti backup na tu particiju.

E molio bi te samo da ovu sliku ispod ''Ma može se!'' uploadas negdje pa stavis vecu, ako ti nije bed..

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice