Vraćanje podataka nakon formatiranja diska

poruka: 14
|
čitano: 11.439
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
You need to format the disk in drive before...

Znam, tema je već milijun puta prožvakana, no ne bih je pokrenuo da mi nije potrebna pomoć i dobar savjet; riječ je o sljedećem... Imam Apacerov prijenosni disk. U zadnje vrijeme je postao jako spor da bi, nakon što sam na njemu provjerio greške preko semdice, prestao raditi, odnosno windowsi zahtijevaju formatiranje diska. Problem je što su mi na tom disku hrpe važnih fajlova - ne slikice i glazba, već ustinu jako bitni fajlovi za posao te skoro svi moji glazbeni projekti. Pristup fajlovima mi je potreban što prije, ali strah me formatirati disk jer ne znam da li ću moći vratiti sve podatke, a pogotovo zato što mi je jedan dio, oko 100gb, pod enkripcijom. Pomagajte.....Neodlučan

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Možda Ghost od Acronisa,al neznam dal nakon formatiranja.Ja sam pokušavao prebaciti podatke sa jednog HDDa na drugi,pa probaj...

1% sam normalan,75% neuracunljiv,23%zaboravan ali sam 100% otkvacen
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
RE: You need to format the disk in drive before...
Keyb89 kaže...

Znam, tema je već milijun puta prožvakana, no ne bih je pokrenuo da mi nije potrebna pomoć i dobar savjet; riječ je o sljedećem... Imam Apacerov prijenosni disk. U zadnje vrijeme je postao jako spor da bi, nakon što sam na njemu provjerio greške preko semdice, prestao raditi, odnosno windowsi zahtijevaju formatiranje diska. Problem je što su mi na tom disku hrpe važnih fajlova - ne slikice i glazba, već ustinu jako bitni fajlovi za posao te skoro svi moji glazbeni projekti. Pristup fajlovima mi je potreban što prije, ali strah me formatirati disk jer ne znam da li ću moći vratiti sve podatke, a pogotovo zato što mi je jedan dio, oko 100gb, pod enkripcijom. Pomagajte.....Neodlučan

Jel to vanjski disk spojen preko USB mozda i koji 2.5 jel koji je disk unutra Sata ili IDE ja bi rekel Sata, ak je onda ti je mozda tj vjerojatno otkazala elektronika u kucistu ovakvi simptomi su vrlo prepoznatljivi za taj kvar pa bi samom zamjenom kucista disk radi normalno vjerojatno. Formatiranjem se ne gube podaci zapravo vecina se moze vratit inace, ovisi treba probat s vise programa za povrat podataka ali to za sad nemoj radit.Cool

16 godina
neaktivan

Vanjski 2.5´´ disk, spaja se s dvoglavim usb kablom, unutra sata. Hvala na odgovorima.

18 godina
Keyb89 kaže...

Vanjski 2.5´´ disk, spaja se s dvoglavim usb kablom, unutra sata. Hvala na odgovorima.

E onda ok znaci bolje ti je dat 100  kuna za jedno bolje vanjsko kuciste pa prebacit disk u njega nego ga formatirat ak su bitni podaci to sigurno bez dileme. Imas u Links recimo ne znam ak mozes tam kupovat dobrih ICY BOX kucista pa recimo uzmes jedno ovakvo dole znaci za Sata 2.5 disk i prebacis iz svojeg starog kucista taj disk u ovo novo. Samo trebas pazljivo i bez velike prisile probat otvorit to svoje kuciste i izvadit disk van to je najbitnije ipak da ne bi disk mehanicki smrdal kod otvaranja.Cool

17 godina

Slažem se s Rambox-om. Ako je u pitanju kontroler ili neki drugi elektronički dio,nije stvar u formatiranju. Kako windowsi u takvim slučajevima javljaju svakakve nebuloze da pokreneš format,vjerojatno bi ti javio da se ne može formatirati. Trebalo bi provati zamijeniti kućište pa viditi onda. Ako bude isto,neki program za reparaciju diska....

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Da se malo ubacim... kaj nije jednostavnije spojit disk direktno na komp buduci da je SATA, konektori bi trebali biti isti ko i na klasicnim 3.5" diskovima...   A ako ne radi tak, onda nece niti sa novom ladicom (da ne kupujes sad ladicu bezveze)...

My life has no purpose, no direction, no aim, no meaning, and yet I'm happy. I can't figure it out. What am I doing right?????
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

A zanimljivo mi je što pod xp-om mogu učitati samo jedan fajl, to bi bilo otprilike nešto manje od desetine veličine diska... Hvala vam svima na odgovorima...

0 0 hvala 0
18 godina
RE: Vraćanje podataka nakon formatiranja diska
ch33ta kaže...

Da se malo ubacim... kaj nije jednostavnije spojit disk direktno na komp buduci da je SATA, konektori bi trebali biti isti ko i na klasicnim 3.5" diskovima...   A ako ne radi tak, onda nece niti sa novom ladicom (da ne kupujes sad ladicu bezveze)...

Ovak i onak ga mora otvorit a to je skakljiv dio i tu treba bit vro pazljiv, ovisi kakvo je kuciste jer postoji opasnost da od velike prisile disk pretrpi mehanicki sok a onda je gotovo. Kad bude disk izvađen da moze ga normalno spojit u komp preko obicnog Sata kabela i naponskog sata kabela neka frke. Disk je ispravan vjerojatno tj sigurno a elektronika zahebava, a najvjerojatnije misli opet koristit disk ko vanjski za pohranu pa bude mu trebalo kvalitetno kuciste ionak.Cool

16 godina
neaktivan

Uh, ova tema je najbolje što sam uspio naći jer je najbliže onome što me zanima!

Dakle, do pola se uklapam. 

Mene zanima kako disk 'očistiti' do kraja nakon formatiranja. Budući da postoje programi koji služe za vraćanje podataka nakon formatiranja, da li postoje oni koji će nakon formatiranja onemogučit vraćanje podataka?

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
godo kaže...

Uh, ova tema je najbolje što sam uspio naći jer je najbliže onome što me zanima!

Dakle, do pola se uklapam. 

Mene zanima kako disk 'očistiti' do kraja nakon formatiranja. Budući da postoje programi koji služe za vraćanje podataka nakon formatiranja, da li postoje oni koji će nakon formatiranja onemogučit vraćanje podataka?

A da ga samo napuniš do kraja sa  nekim drugim sadržajem? To će u potpunosti "prešarati" sve prijašnje podatke.

16 godina
neaktivan
84737 kaže...

A da ga samo napuniš do kraja sa  nekim drugim sadržajem? To će u potpunosti "prešarati" sve prijašnje podatke.

To je i meni palo na pamet nakon što sam pitao, a i nije neizvedivo jer se radi o disku kapaciteta 10 GB, iskoristivog (u tom kompjuteru) 8 GB. 

Hvala na prijedlogu!

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
17 godina
neaktivan

Pa da je i veći.. samo radiš copy of copy podataka koje imaš (recimo neki film) i puniš.

Ima alata kao ovaj za Low Level Format diska, i onda stvarno nema ništa na njemu. Ali... ja sam imao neugodno iskustvo sa takvim programom.

Jednostavno su mi se poslije takvog formatiranja pojavili bad sectori na HDD-u i nisam oduševljen takvim alatima.

17 godina
neaktivan

Skini dban, sprži ga na CD i pokreni bootanje s njega. On će ti trajno izbrisat HDD bez mogućnosti kasnijeg povrata podataka.

''...nisam možda siguran što me uistinu zanima, ali sam posve siguran što me ne zanima.''
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.2.2011 17:57 (Razer_Copperhead).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice