ComboFix zasteka cijeli laptop nakon par minuta jer baca upozorenja da se ugasi Trend Micro office scan ali ja sve pogasim u procesima i nikad da se to smece ugasi.
MBRcheck, stisnem enter i onda me pita nesto al nisam htio dalje ic jer neznam.
ComboFix zasteka cijeli laptop nakon par minuta jer baca upozorenja da se ugasi Trend Micro office scan ali ja sve pogasim u procesima i nikad da se to smece ugasi.
probaj combofix pokrenuti preko safe mode
a što se tiče MBRcheck upozorenja, javlja da je MBR inficiran i bolje da nisi išao sam...
dakle,
pokušaj izbrisati kompletno trend micro, ako ne uspiješ izbrisati trendmicro, combofix pokreni preko safe mode with networking, u tom slučaju možeš ignorirati upozorenja combofixa u vezi antivirusa
za MBRcheck
što dobiješ
-ovako kao na slici
-ili ovako ?
Size Device Name MBR Status
--------------------------------------------
232 GB \\.\PhysicalDrive0 MBR Code Faked!
SHA1: 5B1F0F8C0ADB0E04C3CB211B6DBB46F6EB98650B
Found non-standard or infected MBR.
Enter 'Y' and hit ENTER for more options, or 'N' to exit:
Options:
[1] Dump the MBR of a physical disk to file.
[2] Restore the MBR of a physical disk with a standard boot code.
[3] Exit.
Enter your choice:
Done!
na desktopu imaš log koji je program spremio, izgleda otprilike ovako
MBRCheck_12.19.11_21.17.58
možeš li ga kopirati ?
Nemoj petljati sa MBR-om (Master Boot Record) ako ne znas sto tocno radis. Mozes zavrsiti sa ne-bootabilnim sustavom a to znaci da cemo morati davati upute za "silazak" u Recovery Console i ponovno rekreiranje istog.
Ozbiljno ti velim!
Tema mi uopce nije pop-upala i teme u kojima sudjelujem.. Uglavnom ovo sto je total rekao cu napraviti danas oko 5 sati pa javim situaciju!
EDIT: Ode laptop natrag u firmu iz xy razloga, radio sizifov posao...