Vga hdmi

poruka: 4
|
čitano: 1.180
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
offline
Vga hdmi

Pozz..

 

Imam laptop presario cq57

 

I imam adapter HDMI vga.

 

I nece da da sliku? 

Finger Up :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
offline
Re: Vga hdmi
ako je iz chipoteke ili slicno vrati na garanciju, ako je s ebay-a tamo prodaju za malu cijenu iste adaptere ali vjerovatno samo one koji nisu prošli quality check pa vecinom imaju slabo zalemljene neke kontakte, narucia sam s ebay ovih desetke komada i vecina ih radi ali ima ih sta im treba prelemit nešto, npr jedan sam dobi s ukrivo zalemljenim bga, par komada s slabo zalemljenim vga kontaktima i slicno.

provjeri prvo dali uopce prepoznaje da je spojen adapter u postavkama na laptopu, nekad i ispravan ovakav adapter ne radi na nekom laptopu..
13 godina
offline
Re: Vga hdmi
razermario kaže...

Pozz..

 

Imam laptop presario cq57

 

I imam adapter HDMI vga.

 

I nece da da sliku? 

 Pošto je to aktivni adapter za pretvaranje iz analognog u digitalni signal, tebi treba obrnuti adapter. 

Znam jer prodajem jedno i drugo. Treba ti vga na hdmi a ti imaš obrnuto pa ti to neće raditi

 

edit: Čak ti je i na adapteru nacrtano koja strana je monitor. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.1.2024 12:19 (dax-lax).
15 godina
offline
Re: Vga hdmi

-prvo.. što ekšli želiš? sliku s laptopa poslati na neki ekran? ili na laptop? -na laptop ne možeš, to nije ulaz nego izlaz.

-zatim, pretpostavka, na laptopu imaš vga izlaz, neki tv-monitor-ekran s hdmi ulazom.. za to je potreban konverter ili aktivni adapter, ne samo adapter.. no problem je što se ne koriste sve riječi-termini precizno pa se to miješa.

-drugi problem je smjer-signal, aktivna elektronika nije dvosmjerna, tj pretvara jedan signal u drugi, jednosmjerno i na konvertoru ti je nacrtano.. postoje za obje potrebe, dok bi samo adapter (pasivni) radio jer je to tad samo žica-pin-signal kao nekad na grafičkoj a sama grafička-driver bi po potrebi radili ostalo i tamo je npr dvi-vga adapter (pasivni) jer ostalo radi gpu-driver automatski čim prepozna što je spojeno i tad šalje odgovarajući analogni ili digitalni signal neovisno o fizičkom konektoru-žici-pinu..

 

-poslati sliku na laptop ne možeš jer nema ulaz, neovisno analogni-digitalni, tj trebao bi neki video ulaz, dodatno, npr usb-capture ili ugradbena kartica-kontroler.

-tv je obrnuto, ima ulaze ali obično nema izlaz.. (osim audio).

-dvbt-prijemnici-kutijice imaju izlaze, dok neki player kao i prastari vhs video može imati i ulaze .. pa ovisno što ekšli želiš moraš krenuti od tih osnovnih pravila kao smjer i što koji uređaj ima ili nema.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice