These files can't be opened

poruka: 9
|
čitano: 2.770
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan

Gledajuci neki YT tutorial pokusavala sam maknuti neki chromov toolbar pomoću regedit u run komandi. Ugl.tutorial me vodi do postavki za administratora, koja on dopustenja ima itd. i Ja sam vjerojatno nekako kliknula da nemam nikakva dopustenja, i otkad sam resetirala komp ne mogu nista otvorit, ni run komandu, niti internet, niti google chrome , bas nista osim nekih svojih foldera, slike itd.. 
Znaci za sve mi izbacuje gresku These files can't be opened

Gledala sam kako maknuti to ali videi popust ovoga mi ne pomazu ..

Da li mogu napraviti nekako system restore kompa preko biosa ili neki restore a da ne  moram ulaziti u kompjuter jer mi ionako nista ne dozvoljava da pokrenem...

Ili da jednostavno odustanem pa da ponovno instaliram windowse? Ima li pomoci

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Re: These files can't be opened

Provjeri imaš li neku točku vraćanja (restore point) u System Restoreu - ako imaš, pomoću toga ćeš vjerojatno moći Windowse vratiti u prijašnje stanje (u stanje prije tvog prčkanja).

Ako nemaš, napravi backup svega bitnog i reinstaliraj Windowse. Teško da ti itko išta konkretnije može reći kad nisi napisala što točno si napravila.

16 godina

- za to postoji admin acc, disebliran.. i install medij. (a vjerojatno nemaš kreiran recovery medij.. pa duži put).

bootaš s medija, prati postupak.. ovo je onaj dio do čeg je 'teško'... enejblanje admin acca.. :) net user administrator /active:yes ..

cilj je upaliti win kao 'normalan' juzer/admin, tj tako da možeš kreirati novog usera-admina (ne koristiti stalno admin-acc koji mora ostati kao rezerva za ovakve potrebe).

.. jer ne znamo što si izmijenila i kakvi bi problemi mogli pojavljivati se..

-nakon što kreiraš usera, logoff, login na taj novi acc (s passom), opet reboot (ne logoff) i login kao admin.acc, iskopiraš sve iz users-ima starog usera, preko novog usera, par grešaka.. i dosta vremena.. i gotovo. opet reboot i logiraš se kao -novi-stari user.. osim ako je nešto u starupu .. ali reg je sad ispravan za tog usera, može se obriati stari user i folder koji zauzima hrpu GBa.. (to može biti i problem ako nema dovoljno mjesta za copy.. u prethodnom koraku).

-btw, ne prčka se po reg i admin postavkama praćenjem klipića.. posljedice su .. svakave.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
9 godina
neaktivan

Ne mogu otvoriti ovaj link sto si stavio.. pa nisam sigurna na sta mislis, ali

Ja vec imam 3 usera, 1 mi je bio glavni (kojeg sam pokvarila) a ostala 2 su mi ovako u rezervi, u njih mogu uc, radit sve normalno.. Mogu i u glavni uc ali ne pomaze mi bas puno jer sto god da otvorim izbaci mi tu gresku "these files cant be opened"

Evo nasla sam kobni tutorijal, po kojem sam radila.. Mislim da ce sada biti jasnije..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

-virus? .. naravno da ne radi, virus se ne da samo tako, tj moraš gedati i datum, siječanj... studeni, virus se modificira i tut ne vrijedi (jer i autori virusa gledaju yt..).

klasika da se virus štiti, ubijena mogućnost izmjene, jednako kao što sam win (licence-MS) ne dozvoljava baš sve izmjene i postoji mehanizam koji štiti sys file od izmjene, isti mehanizam ukrade malware.. jednako je bilo s 'policijskim virusom', kojeg se moglo obrisati u safemodu, iduća verzija nije dozvoljavala safemod nego se pc rebootao.. tako je to.

virusi se ne čiste ručno, loveći ih mrežom za leptire... ako to ne može trenutni antivirus ili tool za konkretnan fix, tad sigurno ne može običan juzer gledajući yt.

Ponekad treba sačekati par dana.. ili, takve stvari se ne rade iz samog OSa na živo, nego s drugog (drugi PC ili live/boot) + uvijek prije backup..

Kad se ne radi iz zaraženog OSa, tad je bar virus uspavan i tad se neke stvari mogu, ali običan juzer jednostavno ne smije nasjedati YT klipićima, tj to može onaj juzer koji zna što će se desiti if-then.. i koji koraci su potrebni prije (kao backup regfilea). Još jedan primjer kako nije sve na internetu primjenjivo, nije ista situacija i tad svaka formula da drugaliji rezultat.

admin acc (s-15--) je specijalni acc, ne smije se njemu uskratiti pravo pristupa, .. a to je napravljeno.

-spasi podatke i clean, brže i konkretnije nego pokušavati ..

ili ako su druga dva adminski, ako iz njih možeš kreirati novog admin usera, login na njega, i ako radi normalno... tad možeš napraviti već predloženo, iz drugog admin acc, preko novog admin acc, kopirati oštećen admina acc (to je zato, jer ne može sam sebe kopirati-pregaziti, nego treći admin acc kojim se to radi).. iz users/korsisnici foldera.. običan copy. Tad te sve dočeka, desktop, dokumenti, postavke.. no to ne mora vrijediti za virus, to se radi kod običnog oštećenja dok je u slučaju virusa + zbrljavljeni permisioni admina pitanje kakav će biti rezultat (možeš dobiti jednako stanje kao što već je na oštećenom accu. to nije metoda čišćenja virusa nego spašavanje acca).

Bez valjanog backupa nema povratka na originalno stanje.

zato, konkretnije je clean.

9 godina
neaktivan

Ma odustala sam da bilo sta dalje kompliciram, srusila sam windowse i ponovno instalirala sedmicu.

No nastao je slijedeci problem..

Ne mogu instalirsti drivere jer nemam ni driver za internet, kao ni za usb.. a nemam cd/dvd rom u ovom kompu..

Prosli put kad sam instalirala windowse isto mi se dogodilo ali tada sam win 10 instalirala na disk D spojila se tamo, skinula drivere pa prebacila na disk C gdje mi je win 7.

Ocu tako morati i sada ili postoji jednostavnija ideja. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

nema drivera za internet (preciznost) nego za komponente, koje ako nema u installeru (generic..) moraš ponuditi OSu.

pošto je sve ostalo moguće skinuti.. mrežni je nužan-preduvijet.. (kao što je za chipset-kontroler diska nužan u installaciji smaog osa na disk).

-moraš imati driver, za konkretan OS. winver i važnije 32-ili64 bita.. (razne winver mogu biti kompatibilne-isti driver.. no bitovi nisu kompatibilni to mora biti..).

-pa ako imaš bilo koji driver za konkretan chip-mrežnu, kompatibilan (nije važan proizvođač kartice-brand, jer je chip npr intel, rtl, broadcom, artheros.. isti tako da postoji cca 5 drivera, sve ostalo su varijacije). Naravno, nova kartica, novi chip.. i tad mora biti noviji driver (u koji je uključen i taj chip, kao i hrpa starih, jer driver uključuje više chipova..)

Tako da možeš, bilo koji cd-dvd pogledati, često nrp MBo ima hrpu toga, neki možda radi..

ili downloadati na drugom PCju, potreban driver..

driver za lan-wlan / žičanu ili bežičnu, pci-usb..

usb ugl dok se ne instalira driver za 3.0 radi kao 2.0 ili imaš drugi port (mora raditi s generic..)

iskoristiš za prijenos drivera, kao što si to već jednom napravila.. i zapravo, pitanje, zašto nisi sačuvala taj driver, .. sve ostalo je lako, ovo je jedna od preduvijeta za sve ostalo što se tad lako povuče s mreže.. takav driver, kad imaš, čuvaš. Najzgodnije je na istom install mediju s OSom.. običan mali copy-folder.

poželjno, umjesto nekog setup-installer.exe-a, imati 'raspakiran' običan-čist driver, text-info.. jer setup može biti ovisan o verziji OSa, .net i sl + ugl neka dodatna apps koja nije nužna, potreban je samo driver. Takav .inf driver, možeš instalirati u svakoj winver, desni klik.. xp-7-10.. isti-identičan (osim 32-64, ali mrežni su često oboje zajedno).

-jednom kad pribaviš odgovarajući driver za mrežu, čuvaj ga.. par MB na stikiću je važnije, jer kad ga imaš, ostalo je lakše.

9 godina
neaktivan

hvala ti na objasnjenju. Ja sam naravno isla tezim i kompliciranijim putem, jer zasto ne 
Opet sam instalirala win 10 pa preko njega skidala drivere.. 

Ugl. sad je sve oke, oduzelo mi je citav dan ali eto 

hvala jos jednom na trudu 

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina

-za takve/slične probleme, vrlo zgodno (praktično) je imati neki live os, linux-ubuntu ili miniPE (win ali problematično za mrežu-driver, hirens live..). Tad ubaciš bootmedij, bootaš i pribaviš driver (preskočiš w10 install), + korisno za ostale probleme, spašavanje... jedan takav stikić i sve je lakše dok na njemu može biti i ovakav driver.. razne korisne sitnice.

- kad se radi novi wininstall sve se briše sa stikića, pa je neki drugi za čuvanje bolji..

- neki driveri postanu teže dobavljivi s vremenom.. takav soft je bolje imati mada se sve može skinuti, ne mora više postojati neki site...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice