Taskbar ponašanje kod klikanja ljevim klikom

poruka: 8
|
čitano: 2.240
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

daklem, zanima me, dali ikone koje su pinane na taskbar mogu podesiti da se otvaraju kao što je to radilo sa quick lunchem u xp-u?

rješenja su da napravim novi tolbar quick lunch, da dođem do ikone i kliknem shift+ljevi klik ili jednostavno klik na kotačič na mišu iznad ikone koju hoću otvorit u noom prozoru.

daklem, radi se o jednostavnom otvaranju više prozora iz taskbara.

kako su sva navedena rješenja idi mi - dođi mi, a i rastegnuti quick lunch mi ružno zgleda, dali ima neko jednostavnije i lijepše rješenje ili neki utility?

pozz..

Beam me up scotty there's no intelligent life down here!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo skoro cijeli dan tražim na google rješenje za moj problem sa taskbarom.

Znači on je aktivan ali kad kliknem desnim mišem na njega i pojavi se padajući meni ne mogu nikako otvoriti TASKbar settings. Kad kliknem na njega kao pojavi se samo obris prozora i nestane. Sve ostale funkcije sa taskbarom rade. Isto se dešava kad na taskbaru želim kliknuti na ikonu interneta i kad hoću u padajućem meniju otvoriti  network& internet settings isto se za tren pojavi obris prozora ali ga onda više nema.

Sve što bi upisao kao problem za taskbar uglavnom se svodi na restart explorer.exe.

Ovakvu opisnu grešku barem približnu nisam našao.

Kako to otkloniti.

Programi otvoreni i prikazani u taskbaru uredno se maximiziraju, miniziraju i zatvaraju

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.10.2020 17:33 (stoop).

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Re: Taskbar ponašanje kod klikanja ljevim klikom

Instaliraj najnoviju verziju drivera za grafičku karticu.

Provjeri memoriju programom MemTest86.

A možda bi trebao na čisto instalirati Windowse...

16 godina

-u pravilu novija verzija drivera.. ali ovisi i o načinu kako koristiš računalo, npr hyber-sleep, jer povremeno je restart-gašenje nužno (npr nakon update drivera automatika pokreće SAT tj detektiranje vga mogućnosti i sl i tad npr startmeni ne radi na klik .. slično, nije isto, možda nema nikakve veze ali probaš tj ako ne gasiš računalo tad je vjerojatno to fix-uzrok.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
ihush kaže...

-u pravilu novija verzija drivera.. ali ovisi i o načinu kako koristiš računalo, npr hyber-sleep, jer povremeno je restart-gašenje nužno (npr nakon update drivera automatika pokreće SAT tj detektiranje vga mogućnosti i sl i tad npr startmeni ne radi na klik .. slično, nije isto, možda nema nikakve veze ali probaš tj ako ne gasiš računalo tad je vjerojatno to fix-uzrok.

Driveri su najnoviji. Računalo se gasi navečer, povremeno i restarta tako da do toga nije. Ono što ne znam od kad to ne radi možda par dana a možda i više. Našao sam jedan prijedlog na netu da prijavim novog usera pa da vidim da li će tako raditi jer ništa drugo djelotvorno nisam našao za ovu grešku.

Sve drugo na taskbaru radi normalno.

Evo upravo dodao novog usera i sve ovo što kod ovog postojećeg usera ne radi kod novog radi. Ako bi prešao na novog kako sve ono što je na starom (programi, računi postavke i sl. prenijeti na novog usera)

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.10.2020 19:03 (stoop).
16 godina

-možda je nešto 'nevezano..' npr miš-driver-soft.. ili neki dodatni tweak, jer koji god driver koristiš mala je šansa da je to samo kod tebe posljedica, tj ako je soft uzrok tad je neka kombinacija dodataka..

-provjeriš stanje osa, sfc /scannow + tempove slobodno mjesto može i chkdsk no ako je to tad je nešto s registrijem i možda je jedini fix clean install.. ili ovisno o rezultatu skeniranja pa nešto konnkretnog tad nađeš..

-pa kreneš tražiti kvar-hw, npr bootaš neki live i vidiš ponaša li se jednako (a time eliminiraš sve soft utjecaje kao driver-utils ili malware koji imaš instalirano..) i ako je isto tad je neki kvar (neobičan) tj ako je ok, tad znaš da je nešto soft u win ali ne znamo što, tj prvi sumnjivci nisu pa tražiš idućeg kao miš ili malware ili nešto deseto što je moglo to poremetiti, npr diskord, nešto za igre, overclock itd..

16 godina
neaktivan
ihush kaže...

-možda je nešto 'nevezano..' npr miš-driver-soft.. ili neki dodatni tweak, jer koji god driver koristiš mala je šansa da je to samo kod tebe posljedica, tj ako je soft uzrok tad je neka kombinacija dodataka..

-provjeriš stanje osa, sfc /scannow + tempove slobodno mjesto može i chkdsk no ako je to tad je nešto s registrijem i možda je jedini fix clean install.. ili ovisno o rezultatu skeniranja pa nešto konnkretnog tad nađeš..

-pa kreneš tražiti kvar-hw, npr bootaš neki live i vidiš ponaša li se jednako (a time eliminiraš sve soft utjecaje kao driver-utils ili malware koji imaš instalirano..) i ako je isto tad je neki kvar (neobičan) tj ako je ok, tad znaš da je nešto soft u win ali ne znamo što, tj prvi sumnjivci nisu pa tražiš idućeg kao miš ili malware ili nešto deseto što je moglo to poremetiti, npr diskord, nešto za igre, overclock itd..

sfc /scannow  već napravio. Javio da je neke greške ispravio ali ova i dalje stoji.

Vidit ću da sve prebacim na novog usera ili clean instal ako nešto u međuvremenu ne riješim, jer ipak ova greška nije toliko fatalna koliko malo iritira jer mogu network&internet  naći na drugi način malo duži al šljaka

16 godina
stoop kaže...
..

sfc /scannow  već napravio. Javio da je neke greške ispravio ali ova i dalje stoji.

..

.. tu ne smje biti grešaka.. tj ako je nešto popravio, ponoviš i tek kad ti javi da nema grešaka tad je barem reg-sys čist.. u suprotnom trebaš clean.

-poželjno otkriti uzrok, npr hdd ili kabel, pregrijavanje, ram, malware.. možda je av zaustavio virus ali nešto je možda oštećeno, samo 100% ispravno je 100%.. 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice