Štekanje računala.Potrebna pomoć!

poruka: 41
|
čitano: 6.005
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Naime nakon nekoliko dana računalo je počelo štekati i to strašno.To bi se samo dogodilo kada bih usao u neku igricu.Upalim računalo......Sacekam da se windowsi dignu i prijavim se u sve potrebne programe Xfire,msn......Pokrenem server u CoD- 4 i sve bude dobro jedo cca.1-2 minute.Onda krece stekanje i trzanje io zvuka i cijelih prozora...Jel mi netko moze mozda pomoci???PLiz...

P.S:Probao sam i windowse nanovo instalirati....

Tarzan skače u mekinje.....Samoubojstvo iz zasjede....Suha krpa na dnu mora....Rodjeno dijete sa više očiju nego zuba!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

probaj sa everestom pogledati temperature maticne proca grafe moguce je da je do pregrijavanja

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

U to može biti svašta.Da ti se možda grafička ne pregrijava ili procesor jer to isto može biti razlog zbog ovakvih vrućina,pa ti u sobi još radi i kompjutor i monitor i nema zraka.

oko za oko,pasta za zube

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Štekanje računala.Potrebna pomoć!

Gledao sam sa HW-om i pise da mi je temp grafe(to sam se i ja uplasio) cak 82° C.......

Tarzan skače u mekinje.....Samoubojstvo iz zasjede....Suha krpa na dnu mora....Rodjeno dijete sa više očiju nego zuba!!
16 godina

koliko je star komp?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Ako ti je to temp. u idle, tko zna dokle dodje u full loadu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

koju grafičku imaš?

oko za oko,pasta za zube

0 0 hvala 0
16 godina

Pa otprilike 2-3 godine.Evo ova:

AMD Athlon LE-1640 2.6 GHz

GIGABYTE GA-M52L-S3

ATI X1300/x1600/x1650 Series

1 GB Ram DDR2

HDD 160 GB

MS Platinium 400 ATX P4

2x DVD-rom

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.7.2009 15:06 (ray_OGF).
16 godina

probaj ocistit prasinu u grafickoj kartici

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Ma skidao sam i hldanjak i sve sam temeljito ocistio.....i nista....jel mi moze netko dat link za Everest???

16 godina
neaktivan
.::Fc Barcelona::.
16 godina

Hvala.Sad cu ja poslat te temperature i sve pa vi vidite i kazite sta mislite da bi moglo bit....

16 godina

kad si to radio el si stavio dovoljno termalne paste i el to bila kvalitetna termalna pasta?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ajde probaj skinut http://www.softpedia.com/get/Tweak/Video-Tweak/ATI-Tray-Tools.shtml i ručno namjestiti brzinu ventilatora na grafičkoj na 100%.Ako to ne radi,probaj downclockat radne taktove jezgre i memorije(na grafičkoj) i opet vent na 100%.

Ako to ne radi probaj u špajzu prikopčat komp i igrat;tam je hladnije.

oko za oko,pasta za zube

0 0 hvala 0
16 godina

Nisam ni stavljo pastu jer ona sam 5% pomaze.....

16 godina

Na sta da odemu u Tray Tools-u da bih namjestio brzinu venta???

16 godina

loooooooooool normalno da se pregrijava omg budi sretan da ti graficka nije pregorila

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

probaj kupit neku pastu po 15 kn i stavit vjeruj temperatura ce ti pasti jako puno

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

a ta graficka nema regulaciju brzine vrtnje jer je prilicno stara ona ti stavno vrti na max speedu fan

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ray_OGF kaže...

Na sta da odemu u Tray Tools-u da bih namjestio brzinu venta???

na ikonicu u taskbaru desni klik>hardver>overclocking settings

sada u prvom tabu koji se zove overclocking smanji radne taktove(core speed,memory speed) za negdje 10MHz pa odi u tab koji se zobe Fan i klikni na manual speed i onda klizač postavi na 100 i klikni apply pa OK.

oko za oko,pasta za zube
16 godina
neaktivan
Jumperrr kaže...

a ta graficka nema regulaciju brzine vrtnje jer je prilicno stara ona ti stavno vrti na max speedu fan

ja imam X850XT još stariju pa mogu regulirat brzinu i clockove

oko za oko,pasta za zube
16 godina

pa on nije stavio termalnu pastu izmedu graficke i hladnjaka tu je problem

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
ray_OGF kaže...

Kao prvo moras skinut hladnjak i stavit pastu na procesor tj stavi malo ko dva zrna rize recimo na sredinu proca i onda stavi gore hladnjak, u Everest pogledaj temperature pa uslikaj to pa mos i tu sliku postavit da vidimo. Koje imas programe za zastitu koji antivirus ili nekaj drugo uz njega jos kao aktivnu zastitu to ti moze isto usporavat komp pa izgleda ko stekanje!Cool

16 godina

Evo slika od temperaturi i namjestio sam da mi vrti 100% fan..za sada je temp pala za 10°

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.7.2009 15:36 (ray_OGF).
16 godina
rambox kaže...
ray_OGF kaže...

Kao prvo moras skinut hladnjak i stavit pastu na procesor tj stavi malo ko dva zrna rize recimo na sredinu proca i onda stavi gore hladnjak, u Everest pogledaj temperature pa uslikaj to pa mos i tu sliku postavit da vidimo. Koje imas programe za zastitu koji antivirus ili nekaj drugo uz njega jos kao aktivnu zastitu to ti moze isto usporavat komp pa izgleda ko stekanje!Cool

Imam Aviru Premium sa Licencom......

16 godina

i jos stavi neku termalnu pastu min 15 kn i probaj i vidit ces jos vecu razliku Osmijeh

16 godina
odjavljen
ray_OGF kaže...

Evo slika od temperaturi i namjestio sam da mi vrti 100% fan..za sada je temp pala za 10°

To ti je sada pala u idle. U igrama ce ti biti isto kao i do sada, osim, ako u full loadu nije radila na 100%.

Moras staviti pastu. Pa nisu to savrseno ravne podloge.

17 godina
ray_OGF kaže...
rambox kaže...
ray_OGF kaže...

Imam Aviru Premium sa Licencom......

Ok kad kupujes pastu onda uzmi Arctic Silver ili Ceramique te su odlicne paste za proc i nisu skupe. Inace imas jednojezgreni proc pa ako ga zagusiš s vise otvorenih programa onda ce i bit stekanja, to sigurno moze bit itekak uzrok tome uz pregrijavanje proca ili grafike ili da ti neki proces trosi vecinu procesorske snage!Cool

17 godina
ray_OGF kaže...

Klikni u Everest na Racunalo pa onda Senzor pa to uslikaj i postavi onda da se vidi kak spada!Cool

16 godina

Evo....temperatura se opet vratila na staro:

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.7.2009 15:47 (ray_OGF).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice